Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Zeller

  újonc

  Sziasztok!

  Egy ideje olvasgatom a fórumot, most gondoltam regisztrálok, mivel van néhány dolog amihez hozzászólnék és kérdésem is akad pár.

  Nekem kb. 10 éve (~21-évesen) volt a műtét mindkét szemem -3 ról indult (valamint némi cylinder), a PRK-t választottam akkor az optik-med.-ben.

  Ugyan szerintem nem lettek 100%-osak (kezdettől úgy éreztem maradt bennük B:-0.25,J:-0.5, pár évvel később ennyit is mértek szemésznél, sajnos nem mentem el rögtön független helyre megnézetni így ez lehet visszaromlás és továbbromlás is bár a fél éves kontroll után már nemigen érzetem változást, előtte se sokat), de persze kihozták 100 és 120% százalékra az egy éves kontrollon... :DDD . Ennek ellenére nem voltam és vagyok elégedetlen előtte lencséztem és szemüveget is hordtam, bőven visszahozta az árát és sokkal jobb a látás élmény azóta.

  Nemrég szemésznél -0.75 "mértek" mindkét szememre, amit picit furcsálltam mivel jól érezhetően a bal szemem legalább egy negyeddel jobbnak érzem továbbra is és nem tűnt fel, hogy rosszabbul látnék mint eddig ( itthon a kezdetektől vannak "referencia pontok", amiket időnként nézegetek és változatlanul látok) a -0.75-t pedig túl erősnek érzetem lencseprobálgatásnál, de kicsit fáradtak is voltak a szemeim, szóval nemsokára teszek még egy látogatást egy másik dokinál aki oda is adja a leleteket.
  Amire igazán kíváncsi lennék, hogy mennyi maradt a szaruhártya vastagság (ebből ugyebár ki lehetne következtetni, hogy visszaromlott vagy tovább romlott) kár, hogy ilyet nem csinálnak legalább a fél vagy egy éves kontrollon...

  Mindenesetre ha ez a -0.75 korrekt, akkor arra már érdemes lehet szemüveget csináltatni elgondolkodtam az újraműttetésen is, ezzel kapcsolatba van pár kérdésem:
  Mi az a minimum kezdő dioptria, amit mostanában vállalnak PRK-ban?
  Pécsen van az optik-mednek/sasszem klinikának kontroll helye ?

  (Sry for the wall of text...)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés