Új hozzászólás Aktív témák

 • gabamanci

  újonc

  válasz koxx #3859 üzenetére

  Íme a sztorim: ) leírom, hátha valakinek segít :). Pesten vagyok egyetemista, nem természettudományi szakon :), 20 és 30 között félúton. Amióta az eszemet tudom szemüveg az életem utálatos része volt (jobb -3,25, bal -2,75), néha megbolondítva kontaktlencsés időszakokkal, melyeknek általában gyulladásos vége lett. Többször újrakezdtem a lencsékkel, hogy szemüvegtelenítsem az életem, annyira gyűlöltem a pápaszemet, mert a gyerekkoromba eléggé belerondított. A lézeres szemműtétről évek óta olvasgatok, gondolkodok, de igazán az lökött ki a passzivitásból, amikoris két barátnőmet is megműtötték tavaly ősszel.
  Ezek után április elején végül engem is megműtöttek Sasszem-femtoval és azóta 125%-n pörög mind a két szemem és márt eltelt egy hónap! Az sztorim talán azért érdekes, mert a két barátnőm nem ugyanannál a klinikánál műttette meg magát, így élőben néztem a trónok harcát :).
  Mindkettővel elég jóban vagyok ezért néha már-már zavarba jöttem, hogy akkor most én melyik klinikát, eljárást satöbbit válasszam. “Szerencsére” a végén volt egy kis hiszti az egyikkel és ezért sima ügy volt a másikhoz menni :).
  A két klinika a Sasszem és a Budai volt, Sasszemes befutóval.
  Egyébként viszonylag hasonló benyomásokat szereztem barátnőim beszámolóiból, kivéve azt, hogy az eléggé kidomborodott, hogy a Sasszem a tapasztaltabb klinika. Az a barátnőm, aki ott műtette magát főként arról számolt be, hogy mindenki milyen profin, gördülékenyen tette a dolgát, kedvesen, készségesen. Tudni kell róla, hogy eleve kicsit befelé forduló típus, nem olyan mint én, aki mindent posztolok, megosztok, kommentelek :). Betartotta az orvosi utasításokat, csepegtetett, amikor kellett, járt kontrollra, szóval mindent az előírások szerint tett és nem is volt semmi gondja. Velem is közvetlenek voltak, ugyanakkor meghagyták azt a kis teret, amire az embernek szüksége van, mikor éppen birizgálják a szemét. A másik helyen pont a pácienskezeléssel voltak gondok, pedig annak a barátnőmnek nagyon bejött a doki a Budaiból, többször is mondta, hogy milyen sármos :). Viszont a műtét után voltak apró (akkor nagyobbra fújt) problémái, mert fájt, könnyezett a szeme, de úgy vette le, hogy csak lerázzák, mert hívogatta őket és mindig csak annyit közöltek vele, hogy ez természetes, majd javul, csepegtessen. Az az érzés alakult ki benne, hogy a műtétig volt fontos, utána már inkább teher. Így a végén már nem is ajánlotta őket, bár egy kis szárazságtól eltekintve neki is rendben van a szeme. Szóval most én is sasszemű vagyok, és remélem, hogy a következő 25 évem szemüvegtelenül telik, mert nagyon nagyon élveztem ezt az utóbbi egy hónapot. :)
  A következő epizódban a személyes tapasztalataimat írom le, remélem nem untattam senkit :).

Új hozzászólás Aktív témák