Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    válasz g4mer #3706 üzenetére

    Nekem az van, hogy az ígérthez (0) képest fél vagy 1 dioptriánál nem lesz rosszabb a végeredmény. Az még 0.5-ös nyers visus sincs.
    Amúgy is végigmondom 2 szemmel a számsort 1.25-ig, majd utána azt mondja, hogy olvassam fel csak jobb szemmel, mondom de emlékszem az egészre, nem tudom azt mondani, hogy tökéletesen látom, mert az agyam tudja, mit kell látni. Erre meg az a válasz, hogy neki csak ez van, meg 1 betűsor, de azt a bal szemre tartogatja. Végigolvasom úgy az 1.25-öt, hogy kétszer mondom talán E, de nem vagyok biztos benne, ő meg már írja is a papírra, hogy 125%.

    Ez a kis idő kell, még beáll, ezt a műtét óta mondogatják és nekem is kinyílt már a bicska a zsebemben. Az 1 hetesen azt mondták, majd az 1 hónaposon panaszkodjak, az 1 hónaposon, hogy majd a 2 hónaposon, a 2 hónaposon pedig, hogy lesz még jobb.
    Amit én még pluszban utálok, az a dobálózás ezekkel a 120-125%-okkal. Tudtommal ez egy 150 éves mérés, 150 éve lett meghatározva az átlag, manapság az átlag éleslátó 100% fölött lát (forrást most nem linkelek, de kevés google-özéssel utánaolvasható). Nem feltétlenül, mert fejlődött a szemünk, hanem mert anno nem tudtak akkora kontrasztot vetítéssel/nyomtatással elérni, mint manapság. Szóval engem senki ne nyugtatgasson, hogy én 25%-kal jobban látok, mint az átlag, és ne az esti rossz látásommal foglalkozzak (mint ahogy a vizsgáló orvos mondta), mert még csak nem is igaz. BTW szemüveggel is 125%-os volt a látásom.

    Nem is akarnám, hogy újraműtsenek, szívás volt a műtét, nem szívesen szenvedem újra végig, ha nem tudják garantálni, hogy most jó lesz. Talán ennél a smart femto-nál jobban odafigyelnek, meg más a gép, ki tudja...

Új hozzászólás Aktív témák