Új hozzászólás Aktív témák

  • robesz87

    tag

    Na szóval. Megvolt az 1 hónapos kontroll a Sasszemklinikán (Femto) és jól megkérdeztem mindent.

    Először vissza a műtét előtti lapomhoz.

    A Legjobb távoli korrekció (nálam 1,00) a pupilla tágítás előtti eredmény a Legjobb távoli korrekció cyclopegia-ban (nálam 0,95), pedig a pupilla tágítás utáni és valóban ilyen eredményre lehet számítani, amit itt megállapítanak, tehát ez alapján nekem, ha minden tuti, akkor 1,00 lesz, azaz 100%. (persze ennek is örülök, de azt hittem sasszemű leszek :) ) Kérdeztem, hogy nem lehetett volna 125%-ot kisajtolni a szememből a megfelelő dioptria és cylinder kombóval? Azt a választ kaptam, hogy ez nem csak azokon a múlik, hanem a szem egyéb tulajdonságain. Hát OK, nem vitatkozom, nem értek a lovakhoz. Az érdekes az, hogy meg se próbáltak olyan lencsét rámadni, amivel esetleg jobban látnék, hanem kb. 5 perc alatt lezavartak, a mezei Vision Express-ben 5x ennyi ideig próbálgatta rám a lencséket a sima optikus. Bár lehet a dokinő, már annyira rutinos, hogy ránézésre látta, hogy az én szemem nem tud többet sehogysem. Pedig rosszabb szeműeknek is csináltak már 125%-ot.

    Na és akkor a mai nap eredményei. Ahogy említettem ez volt az 1 hónapos kontroll.

    Mértek auto-refractometer-el (hőlégballon) és szemnyomást. Kérdeztem előbbinek mennyi az eredménye, azt mondta az asszisztens mindenhol 0 (tehát jó).
    Majd mentem tovább a dokinőhöz, ahol táblaleolvasás volt illetve átvilágította a szememet.
    A leolvasásánál a 90% ment, a 100%-ból szinte semmit nem láttam, de a dokinő erőltette, hogy legalább 2-t olvassak le a 100%-ból. Nehezen sikerült kettőt eltalálnom, de hogy ennek mi értelme volt az nem tudom. Ennyi erővel telefonon is eltalálok 2 számot egy 10-es skálán és megspórolom a 15k üzemanyagpénzt, amivel felutaztam Budapestre. Persze a leletemre már az került, hogy 1,00 mind a két szemem. - Kérdezem én, ha ilyen hozzáállással mérik be szemet a műtétre is, akkor ne csodálkozzak, hogy nem vagyok sasszemű?
    Rá is kérdeztem, hogy lesz ebből még 125%? Azt a választ kaptam, hogy bízni kell benne és hogy ez milyen szép eredmény, hogy 100% (90%!) lett.

    Ez a történetem eddig. Nem csüggedek, bizok még mindig a csodákban és a 125%-ban. :)

Új hozzászólás Aktív témák