Új hozzászólás Aktív témák

  • Serricon

    senior tag

    Sziasztok!

    Friss PRK tapasztalatok:
    Jobb: 0,03 bal 0,03 (más nyelven -6-os, de a táblán mérhetetlen volt a látásom) Nem akartam lebenyt, ezért PRK.
    Műtét napja:
    Nagyon gyors volt, nem éreztem semmi fájdalmat sem közben, sem utána. (kaptam előtte cseppeket, meg bevetettek egy xanax-ot, bár halál nyugodt voltam anélkül is)
    Mikor kijöttem rögtön élesen láttam, tudtam mobilozni, olvasgatni, hazafele kocsiban néztem a tájat, minden szép és jó, aztán ahogy múlt a cseppek hatása kicsit fura volt, mintha elfáradt volna, pihentettem. Nem én vezettem természetesen, de pár pihenőt beiktatva nem lett volna akadály, városban is gond nélkül tudtam gyalog közlekedni, persze napszemüvegben.
    Itthon bevettem a fájdalomcsillapítót, cseppek, ledőltem pár órára a sötét szobában, aztán minden kitisztult, tök jól láttam, filmet néztem, olvasgattam. Este bal szem picit szúrt, könnyezett, bekaptam egy fájdalomcsillapítót meg egy altatót amit adtak, és minden rendben volt.
    Műtét utáni első nap:
    Jobb szem picit szúrt, könnyezett, kapott egy fájdalomcsillapítót, cseppek, és minden rendben volt, indultunk vissza kontrollra, a 1,5-2 órás út közben most már végig tudtam nézelődni, nem volt szükség pihentetésre, odaérve megnézték, szépen hámosodik, 0,8 és 0,9 , ami már szinte ugyanaz mint előtte szemüveggel, mert az sem volt már százas. Ezután pár óra hazaút, nézelődés, majd sötét szoba, miután kipihentem egy kis sorozatnézés, zene, stb.
    Műtét utáni második nap:
    Közeli látásom kicsit homályosabb volt, telefont nem tudtam elolvasni, de a gépen elboldogultam, tudtam mi hol van, ez egy nyugis nap volt, nem kellett menni sehova, így végig feküdtem és egy angol audiobookot hallgattam, úgy elszaladt az idő azt hittem még előző nap van.. Semmi fájdalom továbbra sem, pedig azt mondták/olvastam, hogy a 2.-3. nap kemény. Néha kicsit jobban elhomályosodtam, de cseppek után mindig kitisztult, teló be volt állítva 3 óránként csipogjon, de ha sokat nézelődtem volt, hogy közötte is nyomtam a műkönnyből. De nem történt semmi érdekes, elvoltam. Este gép előtt ülve dumáltam kicsit a többiekkel, ekkor vettem észre, hogy kicsit fényérzékeny lettem, így a nagyon durva ledeket eltakartam, monitort kikapcsoltam, és úgy beszélgettem, de igazából nem fényérzékenység volt, mert mikor kimentem a sötét szobából nem volt roszabb, inkább csak a túl nagy kontraszt miatt lehetett.. bevettem a bogyókat, cseppeket és ledőltem.
    Műtét utáni harmadik nap:
    Hiába az altató, mégis 2 körül felébredtem, de ha már úgyis.. akkor cseppentettem és még egy altató. Picit óvatosan kellett a jobb szemem nyitni, de miután cseppentettem minden rendben, most élesebben látok mint eddig valaha, telefont, monitort, billt, ezért is gondoltam leírom amíg el nem felejtem, mert gyorsan telnek a napok.. ma délután lesz elvileg a lencse kivétel, utána elvileg rosszabbul fogok látni, de majd kiderül.

    A netes sztorik után fel voltam készülve 2-3 nap sírva ordítós, ágyban fetrengésre, de azt kell mondjam egy pici szúrás vagy könnyezés volt eddig a max, ezen kívül abszolút nyugisan, pihentetően telnek a napjaim.

Új hozzászólás Aktív témák