Új hozzászólás Aktív témák

  • Dartagnanx

    újonc

    Ismét itt. Egy hónapos kontroll volt ma.
    Nálam nincsenek ilyen varázslatos eredmények, mint másoknál látom. De hát ez van.

    Bal szemem 0,8 lett mostanra, a jobb pedig 0,9.
    A hétköznapokban ezzel nincs igazán bajom. Mondta, hogy van még egyenetlenség a szememen, még egy hónapig napi 5x csöppentem emiatt az Efflumidexet.

    Nagyon hunyorogva ment ballal is az 1,00-ás sor elolvasása. Néhány pislogás és szemforgatás után az 1,25-ösből is volt, amit láttam. Mondjuk az tök véletlen volt. Alapállapotban valóban a 0,8 az megy (hunyorgás nélkül).

    A bal szememnél jobban zavar, hogy kettős látásom van (vagy hogy mondják ezt), emiatt nem éles a kép.

    A definíciókhoz: én a műtét előtt szintén nem tudtam, hogy mik ezek a számok (0,1 0,8 1,2 stb.). Az 1,0 az a normál látás, gondolom a legtöbb ember azt a sort (itt van a vonal a táblán) kényelmesen el tudja olvasni. Az 1,25 a normál látásnál már jobb. Ahogy most érzem, az 1,0ával elégedett lennék. Amit most el tudok olvasni jobb pillanatokban, arra már volt olyan szemüvegtelen ismerősöm, aki azt mondta, hogy ő nem tudja elolvasni. Ami vicces, mert én úgy érzem, hogy elég szarul látok még mindig.

    Hát remélem, azért szépen felkúszik 1,0-ára vagy akár fölé is idővel. Nyilván hiányzik, hogy szemüveggel 1,2 körül láttam mind a két szememmel, ami egészen csodás volt. Viszont a szemüveg nagyon nem hiányzik. A minap felvettem (csukott szemmel persze, csak a feeling miatt), és egészen megrázó volt, hogy ezzel a szarral a fejemen kellett minden éber percemet tölteni.
    Ezért is szeretném, hogy az 1,0-át elérjük, nem szeretnék még gyenge szemüveget sem ezután. :(

Új hozzászólás Aktív témák