Új hozzászólás Aktív témák

  • #41635072

    törölt tag

    válasz brembo #2169 üzenetére

    Szia!

    Műtét során teljesen átformálják a szemed felszínét, ezért a hagyományos kontaktlencsék nem fognak felcuppanni a szemedre. Vannak egyedileg gyártott, méregdrága termékek, ilyenkor csak ezekkel lehet élni.

    Az epi-lasik, lasek nem a prk utódai,, sőt ezeket a valamire való klinikák nem is végzik mert sok volt velük a baj. Eleve az intralasik sokkal pontosabb eljárás ezeknél ugyanis itt a lebenyt is lézer készíti el nem pedig egy mikrokeratóm (rezgőkés).

    Azt nem tudom, hogy kontaktlencse kivételnél mennyire lehet feltépni a korábban kialakított lebenyt, de ha ez megtörténik akkor azért ott baj lesz. :D

    (#2171) brembo: A PRK-nál ledörzsölik a legfelső réteget és utána kezelik a dioptriákat. Lasiknál meg valahogy kialakítanak egy lebenyt (lézer/rezgőkés/alkohol) amit felhajtanak, megkezelik a szemed majd visszahajtják. Tehát ebben az esetben nem neked kell újranövesztened a felső réteget.

    (#2173) Cathfaern: Valamennyivel mindenképp szárazabb lesz az ember szeme műtét után, egyénfüggő, hogy mennyire jelentkezik ez a probléma.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák