Új hozzászólás Aktív témák

  • Renaissance@

    csendes tag

    Sziasztok!

    Már régóta tervezem, hogy megműttetem a szemem, hiszen 14 éves korom óta szemüveges vagyok (most 29 vagyok), és ma végre megtörtént az OptikMednél az alkalmassági vizsgálat. Mindként eljárásra alkalmasnak találtak (PRK, Femto), de a doktornő, aki vizsgált inkább az Femto eljárást javasolta, mert nagyon magos a cylinder, asztigmám. Azt mondta, hogy 90-95%os javulás érhető el, ha mégis a PRK mellet döntök, és előfordulhat, hogy fog szemüveg kelleni, pl vezetéshez, de a mindennapi életben nem.
    Én végig a PRK-t szerettem volna, egyrészt az ára miatt, illetve olvastam, hogy a femtonál van veszély, hogy leszakadhat a hártya. Végülés ott helyben azt mondtam, hogy maradok a PRK mellet, de miután hazaértem elkezdtem gondolkodni, hogy mégis a szemem világáról van szó, ha a femtoval jobb eredmény érhető el, akkor még is azt választanám. Remélem, hogy lehet módosítani, mert inkább fizetek annyival többet, ha femtoval végre magszabadulhatok a szemüvegtől.
    A kérdése az, hogy van valakinek tapasztalata, hogy magas cylinderrel műtötték, és mégis jó lett a szeme, vagy a PRK is jó, csak inkább a drágábbra akartak rábeszélni???
    Job szem: -2,50 cyl -2,75 bal szem: -2,75 cyl -4.00

Új hozzászólás Aktív témák