Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolthee

    senior tag

    Sziasztok!

    Szeretném megosztani Veletek a március 24-és történt PRK kezelésem eredményét.
    20 éve hordtam már szemüveget és hosszas kérdezgetés után rászántam magam a műtétre az Optik-Med Klinikánál.
    -4,0 és -4,75 dipotriát kelett javítaniuk.
    Picit izgultam amikor aláírtam a papírokat mert minimális rizikó ugye van benne, egyéntől is függ egy-két dolog.
    Szóval fertőtlenítés és érzéstelenítés után befeküdtem a műtőbe, a szaruhártya kézi eltávolításából semmit nem éreztem. Néhány másodperc alatt a lézer korrigált. A doktornő nagyon aranyos volt, az egész műtőből nyugodtság sugárzott. Mondjuk be is kellett fél szem Xanax-ot nyomni, ha tetszik ha nem. Így könnyebben ellazul az ember és a szem környéki idegek is.
    Természetesen szemterpeszt is kaptam, hogy ne legen pislogás. Ez sokaknak furcs lehet vagy egyenesen borzongnak tőle, de NEM lehet érezni semmit belőle. Korábban voltam már ultrahangos vizsgálaton más okból kifolyólag, ott már hozzászoktam ehhez. A jobb szemem íriszén vagy egy barna pigment változás, emiatt volt kis para bennem: milyen hatást vált ki a műtét belőle. Szerencsére semmit, sőt a doktornő meg is nyugtatott. A kezelés nem hatol le odáig, nem fogja érinteni. Így is lett.
    Első negatív élményem a műtétet követő 2. napon volt. Délutáni órákban mintha hagymát pucoltak volna a szemembe. Se nyitva se csukva nem volt jó. Bedobtam egy altatót és irány az ágy. Reggelre elmúlt minden és többé már nem volt semmilyen fájdalom. Fényérzékenység sem lépett fel, szobákban nem kellett a redőnyt lehúzni, simán bírtam. Természetesen fokozott UV védelem kell ha szabadba megyek (napszemüveg)
    Most ott tartok, hogy napi 3x1 Flucon és műkönny igény szerint.
    Legutóbbi mérés szerint 120%-os a látásélességem. A műtét követő 1 hét után is már 90% és 100% volt bal és jobb szemem.
    Ha bárkinek kétsége támadna a műtét eredményét illetően, innen üzenem, hogy ne legyen. Szuper jó!
    Nagyon kényelmes és mondanom sem kell, mennyivel több önbizalmat ad. Sajnos gyerek koromban sok rossz élményem adódott a szemüveg viseletéből, urtáltam is emiatt. Később ez elmúlt, de akkor meg párásodás, koszolódás,strandon levenni és akkor nem látok semmit, ha melózok a szabadban nyáron akkor meg csúszkál a fejemen és koszos kézzel nem akarok hozzáérni stb....
    Közel 4 hónap távlatából mondhatom, eznem egy műtét volt. Egy csoda. :R

Új hozzászólás Aktív témák