Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    Most voltam az 1 éves kontrollon.
    A jobb szemem 125%-os, a bal szemem 90-95%-os, - 0,5 cylinderes.
    Abban maradtunk a doktornővel, hogy mivel olyan minimális a bal szemem "romlása", hogy ennyit nem ér meg egy újabb kezelés, hisz eleve vannak kockázatok. A jobb a vezér szemem, az általános látásom jó, az elmúlt fél év alatt kicsit javult is a bal szemem, meg meg is szoktam már a helyzetet.
    A közel látás szempontjából a doktornő szerint még jó is, a bal szememmel jobban fogok látni közelre, főleg ha elkezdődik az öregkori romlás.

    Rákérdeztem, hogy van-e összefüggés eközött a visszaromlás és az eljárás (prk vs intralasik) között. Azt mondta, hogy nincs. Mivel nem arról van szó, hogy a szervezetem agresszíven reagált volna a sebesedésre. Intralasik eljárással is ugyanúgy előfordulhatott volna ez a dolog. Azt pedig csak most tudtam meg, ahogy erre rákérdeztem, hogy a szaruhártyám vékonyabb az átlagosnál, ezért az intralasik eljárást nem is javasolták volna - szóba se került anno, mert én a PRK-t mondtam kapásból.
    Sokat már úgyse tudok tenni. Valóban akkor kezdett visszaromlani a bal szemem, amikor a cseppeket végérvényesen elhagytuk, akkor gyakorlatilag 1 hónap alatt visszaromlott. Nem tudom, hogy ezen lehetett-e volna segíteni azzal, hogy visszatérünk a csepegtetéshez, ez már sose fog kiderülni.
    Minimális csalódottság - rossz érzés - van bennem, de alapvetően örülök, hogy mecsináltattam és "eldobtam" a szemüveget.

    BTW az újabb fajta tájékoztatóban amik most ki vannak rakva a váróban, az intralasiknak már másik elnevezése / mozaikszava van: femto

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák