Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz harry3 #1227 üzenetére

    Önkéntes egészségpénztárnak hívják. Lehetsz egyéni tag, bárki lehet, akkor van egy minimum havidíj (pl. 2000 Ft), annyit vagy annál többet fizetsz be minden hónapban egy saját számlára, ebből tudsz sok mindent venni, pl. szemműtétet is, de matractól kezdve magándoki díján és szemüvegen át szinte minden patikában kapható cuccig sok mindent lehet. Nekem komplett ágyam lett belőle matraccal pl... Ilyenkor az oda befizetett összeg 30%-át de max. hmm talán 300.000 Ft-ot adókedvezményként visszakapsz, ténylegesen ez annyit jelent, hogy adózási időszakban, április-május környékén állam bácsi ráutalja ezt az összeget az egészségpénztári számládra. Ezért éri meg.

    Akinek a munkáltatója az cafétériát, az munkáltatói támogatással is beszállhat, ilyenkor eleve a munkáltató oda utalja a pénzt, ilyenkor nincs adókedvezmény.

    Az otp-set ebből sem érdemes választani, mint ahogy bankként sem, érdemes körülnézni, melyik pénztár milyen százalékban von le a befizetett pénzből működési költségekre, ez szokott lenni az eltérés.

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák