Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Természetesen Internet alatt azt az IP alapú hálózatot értem, nem weboldalak látogatását.
Itt az előfizetők száma erősen korlátos, azaz IoT, meg átlag ember előfizetés közvetlenül Starlinke kapcsolódva világ szinten valami picit százalék marad, amennyire én ezt értem. Katonai meg teher járműveknél biztos igen hasznos. Hogy miért okoz ez nagy változást összességben az iparban, nem tudom. Ahol nagyon kellett net, lassabban/drágábban de eddig is meg lehetett oldani műholdas nettel, nem? Most sarkoktól eltekintve.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #33 üzenetére
Nyilván arról van szó, amikor nem tudják megoldani saját erőből, vagy kénytelenek projekteket lelassítani/feladni ezen okból. Akkor jól jönne az a +44B mentőöv. A SpaceX elég nagyot kockáztat pl. a Starship-el, főleg hogy a Starlink nyereségessé tételéhez is kellene, és ki tudja, mikor fog minden működni azon.
Nyilván, joga van arra költeni a vagyonát, amire akarja. Ettől még lehet ez egy nagy veszteség, ha azt tartjuk fontosnak, mint amit Elon kifelé mond (hogy el tudjunk szakadni a földtől, lényegében).
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #41 üzenetére
Ha már érvelési hibák... Azt nem érted, hogy senki nem hiszi, hogy előírhatja, hogy Musk mire költi a pénzét. Ettől még sajnálhatod, hogy hova ment el a pénz. Sőt, ez alapján akár Muskról is lehet jó okkal véleménye valakinek. Hogy értsd. egy példa. Elkőlthetem a vagyonomat arra, hogy ingatlant veszek meg jobb oktatás veszek a gyerekimnek, vagy eltapsolhatom hedonsita módon nőkre meg luxus verdákra is. Jogom van hozzá, az én vagyonom. De ettől még teljesen racionális és megalapozott, ha valaki szerint a 2. esetben megvet. Ne most Must ilyen dúrvát nem tett, de a logika ugyan ez.
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #39 üzenetére
"Hány olyan konkrét esetről tudsz, amikor a SpaceX belső finanszírozási okokból lassított vagy adott fel projekteket?"
Érvelés technikai hiba részedről, vagy inkább sportból kötözködés. Ha valami eddig még nem következett be, akkor nem is állhat fenn a kockázata? SpaceX olyan dolgokra tesz fel sokat, ami még nem sikerül másnak, szóval nem épp kiszámítható, mi lesz.
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #45 üzenetére
Akkor lenne kettős mérce, ha más hasonló szituációban hasonlót tesz, és tudomást is szerzek róla (ez az ami általában nem történik meg), akkor nem ez lesz a véleményem. Ez egy konkrét eset, aminek nem örülök. Eleve a hozzá kötődő projektek az érdekesek, nem ő maga. De minél több ilyet csinál, annál valószínűbb, hogy földbe álnak. Ráadásul ez az egész Twitter ügy PR okból is borzalom (kb. egyre inkább megtudja mindenki, hogy mekkora pszichó valójában), ami megint a projekteket veszélyezteti, szóval duplán nem teszik.
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #48 üzenetére
"akkor másnak miért szabad"
A "szabad" nem jó szó erre, de ha ezt használjuk az "egyet értek vele" szinonimájaként, akkor másnak sem "szabad". De ez egy teljesen konkrét eset amiről beszélünk, és szerintem nem meglepő, ha sok embernek határozottan nem tetszik, ami történt.
"azon múlik a gazdasági sikerük [...] hogy képesek-e önmagukban sikeresen gazdálkodni"
Nagyon hosszú távon. Rövidebb rávon meg lehetnek völgyek, amiket túl kell élni.
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #61 üzenetére
Te viszed állandóan hipotetikus, általánosítós irányba ezt, nem én. Itt konkrét esetben, adott egy jellegéből adódóan eléggé kockázatos SpaceX. Ettől más vállalkozásba is beletolhat akár 40+ milliárdot is, ha ez egy annyira ígéretes dolog. Na de egy Twitterbe??? Azért ez magyarázatért kiált.
-
ddekany
veterán
válasz #54625216 #70 üzenetére
Leírtam 100x miért. Vedd észre, rá vagy görcsölve annak bizonyítására, hogy ez csupán Musk ellenes érzelmi kirohanás. Találsz itt sok Musk hatert, ez náluk könnyebben menne. Részemről, a projektjeinek drukkolok, maga a csávó meg tippre hasonló minden elérhető eszközt felhasználó gátlástalan pszicho, mint a legtöbb Silicon Valley milliárdos lehet. Ezt a realitást figyelembe véve kell hozzájuk viszonyulni... Nem szeretetre méltók, de hatékonyak. Vagy épp nem, mint Twitter esetén... (Vagy majd kiderül persze.) Vagy mint mikor belekeveri magát a politikába... finoman szólva kontraproduktív.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen