Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • -Skylake-

  addikt

  válasz kilua #79 üzenetére

  eloszor is koszonom a kommented, vegre nem csak funkcionalis analfabetak irnak ide (az elmult 20hsz nagyjabol az volt ugye, mint lathato).

  masodszor szerintem azert nincsen, mert nagyon mas az eu ~440 millios nepessege mint mondjuk az usa ~330millis nepessege vagy RU ~145 millios nepessege.
  az eu egy laza szovetseges szerintem, alapvetoen kizarolag gazdasagi szovetseges, ezert ez a tomeg szerintem (szerintem) teljesen mashogy mukodik. csomo kulonbozo orszag, csomo kulonbozo kulturaval, csomo kulonbozo cellal, csomo kulonbozo nyelvvel, stbstbstb. nem egy olyan homogen tomeg mint mondjuk az usa, vagy ugye RU meginkabb. plusz, ha mar Yandex, azt sem felejtenem el hogy ugye mondjuk RU-ban nagyon nagyon (nagyon) komoly politikai akarat van egy "sajat" platformra mert ugye a politikai berendezkedesuk nagyonis indokolja, hogy magas kontroll alatt lehessen tartani a lakossagokt. azt meg sokkal konyebb akkor , ha tulajdonosa vagy egy platformnak. RU-nak nyilvan minimalis beleszolasa van abba, hogy milyen tartalom jelenhet meg egy facebookon mondjuk, ameg nem kell tudosnak lenni hogy belassuk, maximialis beleszolasa van hogy milyen tartalom jelenhet meg Yandexen mondjuk.

  az eu-nak azert nincs szerintem semmi ilyene mert
  1: egyaltalan nincs komoly akarat arra, hogy legyen
  2: ha lenne is (de nincs), akkor is nehezen integralhato bele mindenki, mert mindig mindenki teljesen mast gondol/akar (ez a resz kovetkezik abbol, hogy az eu teljesen kulonbozo nemzetek szovetsege)
  3: kurvara elkestek. ezt addig kellett volna/lehetett volna meglepni, ameddig meg volt ra "ures" piac, ma mar SENKIT nem fogsz arra ravenni, hogy engedje el az instagramot mert megjelent az EUgram. az emberek jelentos resze az egesz eletet a facebookon eli, onnan tajekozodik, ott szervezik a szulinapokat, ott keres elado iphonet (a masik pedig ott hirdeti), facebookal jelentkezik be az altala hasznalt egyeb szolgaltatasok 95%-ara. ezt organikusan levaltani mar baromi nehez szerintem, mert teljesen beleivodott a mindennapokba.

  szerintem ameddig az eu celja az nem konkretan egy "egyesult europai nemzetek" hanem csak egy gazdasagi unio ami semmi egyebet nem akar, mint szabad munkaeroaramlast es azt, hogy egy DE-HU amazonos rendelest ne vamoljanak le, addig ez nem fog tudni fordulni. marpedig ezzel megint ott tartunk, hogy ezt ugye 2X teljesen kulonbozo orszagnak egyszerre kellene akarnia es hat ez mar statisztikailag sem fog kijonni soha.

  usaban van kozos cel, ott elbirjak az emberek hogy 1 valaki "kormanyozza" azt a maradek nehanyszazmillio embert. RU-ban van kozos cel, ott is elbirjak hogy a Putyin "kormanyozza" azt a 150millio embert. euban ilyen mikor lesz lol ? soha az eletbe, sem kozos cel, sem kozos vezeto, megcsak az erdekek sem kozosek. megy a hajo, rajta huszonpar kapitany, mindenki elott egy kormanykerek es mindenkinek a kormanya ugyanannyit fordit a hajon. ha 26 kapitany egyforman erosen fogja es tartja egy adott iranyba, eleg egyetlen fasz aki fordit egyet a sajatjan es mind a 26 masik kormany elfordult. IGY nem lehet egy adott iranyba tartani, mert soha (soha) nem fogja 2X kapitany pontosan ugyan azt az iranyt beloni maga ele. neviccelj, egy parkapcsolatban, ahol ketten vannak sem mukodik az, hogy mindket fel szava 50/50, hiszen akkor egy ketkimenetelu problemanal vegtelen loopba kerulsz, mert ha donteni kell hogy balra vagy jobbra es mindenki egyforma, de ellenkezo iranyba menne, akkor sakk matt. hiszen hogy dontessz ? es ez 2 ember, nem 27.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

Új hozzászólás Aktív témák