Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • F1DO

  senior tag

  Üdv néktek!

  Én is jelenleg szemüveges vagyok, a látásom távolra önmagában gyenge. A múltkor volt egy balesetem - szerintem részben - amiatt is, hogy nem vettem fel a szemüvegem, mert a teljesen zárt sisak mögött állandóan bepárásodott, ami rettentően zavaró volt, főleg a forgalomban vezetés közben. (szóval bukósisakról van szó) A baleset előtt már úgy jártam, hogy inkább nem tettem fel a szemüvegem, azért ha nem is tűélesen de láttam szemüveg nélkül is. Viszont egy alkalommal este sötétben (részben a jármű gyengébb világítása miatt is) nem vettem észre egy útakadályt és csúnyán elkaptam/belementem.
  Na mondanom se kell, ezután már muszáj valami megoldást találnom a problémámra. Próbáltam már szemüveg páramentesítő folyadékkal is kezelni a szemüvegem, de hogy - hogynem, komolyan még jobban párásodott tőle mikor a hidegbe mentem vele, és mivel nemtudott rászáradni a felületére, egészében egy nagy sz..r volt az egész.. (Bár fenntartom, lehet hogy csak rossz terméket próbáltam - még ez lenne a legjobb, ha találnék valami minőségi löttyöt)
  Így gondoltam, hogy jöjjön a kontaktlencse. Azonban fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, bár még sosem hordtam. Egyrészt az ára, ami azt jelenti - ha jól tudom - hogy olyan havi 10-12e Ft kiadásra számíthatok, ami hosszútávra tekintve nem valami gazdaságos. Ha kb másfél évet veszünk, akkormár kijön a kontaktlencsék árából egy szemműtét ára, tehát lehet hogy ezzel jobban járnék. Mondanom se kell, a szemműtéttől még jobban tartok... :F
  Esetleg azt lehetne hogy egy lencsét kipróbálok hogy milyen, aztán meglátjuk. Ti mit ajánlanátok, mik a tapasztalatok, hova/kihez forduljak, avagy mire számítsak ezügyben?


  [Szerkesztve]

  "Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

 • F1DO

  senior tag

  No és ugyan mibe fog kerülni havonta egy lencse?
  Azt tudom hogy vannak már 1 napos lencsék is! Azok mondjuk tényleg olyanok lehetnek mint a 'fing' - (elnézést) Szvsz észre se veszed hogy a szemeden van - szerintem.

  "Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

 • F1DO

  senior tag

  Melyik a megbízható, jó márka a kontaktlencséknél?

  "Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

 • F1DO

  senior tag

  No, tegnap voltam a szemészdokinál és megvizsgálta a szemem és megbeszéltük a betanítás időpontját. Mondta hogy addig is gyakoroljam a szemembe nyúlást... :)
  Mondta hogy sok olyan ember volt már nála, akik másfél óra után (eddig tart a hercehurca) úgy mentek el tőle hogy hozzá se értek a szemükhöz, egyszerűen képtelenek arra hogy legyőzzék az ösztönös reflexüket, miszerint becsukják a szemüket ha közelít felé valami..
  Mondta is hogy ne becsüljem le, nem semmi dolog ez azért. A betétel még hagyján, de a kivétel a necces, amikor 2 ujjal kell megfogni és kivenni a szemből a lencsét...
  Hát kíváncsi vagyok mi lesz..

  Mindenesetre kollegám rémisztgetett azzal, hogy neki egyszer - mikor megdörzsölte a szemét önkéntelenül - 4 felé hajtogatódott a lencséje és felcsúszott a felső szemhéjához, iszonyúan irritálva a szemét. Kórházba rohant és ott vették ki neki. Na azóta nem hord lencsét inkább...

  "Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

Hozzászólok Aktív témák