Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • F1DO

  senior tag

  Üdv néktek!

  Én is jelenleg szemüveges vagyok, a látásom távolra önmagában gyenge. A múltkor volt egy balesetem - szerintem részben - amiatt is, hogy nem vettem fel a szemüvegem, mert a teljesen zárt sisak mögött állandóan bepárásodott, ami rettentően zavaró volt, főleg a forgalomban vezetés közben. (szóval bukósisakról van szó) A baleset előtt már úgy jártam, hogy inkább nem tettem fel a szemüvegem, azért ha nem is tűélesen de láttam szemüveg nélkül is. Viszont egy alkalommal este sötétben (részben a jármű gyengébb világítása miatt is) nem vettem észre egy útakadályt és csúnyán elkaptam/belementem.
  Na mondanom se kell, ezután már muszáj valami megoldást találnom a problémámra. Próbáltam már szemüveg páramentesítő folyadékkal is kezelni a szemüvegem, de hogy - hogynem, komolyan még jobban párásodott tőle mikor a hidegbe mentem vele, és mivel nemtudott rászáradni a felületére, egészében egy nagy sz..r volt az egész.. (Bár fenntartom, lehet hogy csak rossz terméket próbáltam - még ez lenne a legjobb, ha találnék valami minőségi löttyöt)
  Így gondoltam, hogy jöjjön a kontaktlencse. Azonban fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, bár még sosem hordtam. Egyrészt az ára, ami azt jelenti - ha jól tudom - hogy olyan havi 10-12e Ft kiadásra számíthatok, ami hosszútávra tekintve nem valami gazdaságos. Ha kb másfél évet veszünk, akkormár kijön a kontaktlencsék árából egy szemműtét ára, tehát lehet hogy ezzel jobban járnék. Mondanom se kell, a szemműtéttől még jobban tartok... :F
  Esetleg azt lehetne hogy egy lencsét kipróbálok hogy milyen, aztán meglátjuk. Ti mit ajánlanátok, mik a tapasztalatok, hova/kihez forduljak, avagy mire számítsak ezügyben?


  [Szerkesztve]

  "Ha minden ésszerû lenne a földön, akkor nem is történne semmi érdekes..."

Hozzászólok Aktív témák