Új hozzászólás Aktív témák

  • Nordik

    őstag

    válasz Laslow #1548 üzenetére

    Akkor ez lehet a probléma. Engem egyáltalán nem zavar, az elején se zavart. Talán csak akkor furcsa amikor valamit közelről kell olvasnom. Valószinű neked viszont elkelne a tórikus lencse.

    Igazából ez a cilinder dolog szerintem olyan, hogy nem is homályosan látsz, hanem a betűk, számok körvonalai nem a legélesebbek ilyenkor. Tehát a dioptriát hiába emelik. Mi próbáltuk emelni, dehát ugye hiába, csak nagyon kicsit javult a helyzet.

    De tényleg ha nem látsz rendesen és nagyon zavar akkor menj vissza. Bár a tórikus lencsék azért drágábbak és elég kicsi is belőlük a választék. Nekem ez is fontos szempont volt és mondta is a doki, hogy nekem tényleg teljesen fölösleges. Pedig aztán én is féltem azért a szemem. Főleg, hogy most kiderült pár dolog róla... Szerinte ha hivatalos gépkocsivezető lennék vagy hasonló akkor kellene csak a tórikus lencse, mert ott nagyon fontos állítólag az éleslátás. :)

    Nem tudom mennyire lehet igaz, de az lehetséges, hogy a lencse tökéletes illeszkedése miatt javulna idővel ez a cilinderes dolog? Nem értek hozzá annyira, de ha valakinek cilinderes a szeme az azt jelenti, hogy nem teljesen egyenletesen görbe a felülete a szemnek és ebből adódik a nem tökéletes látás? Nemtudom jobban megfogalmazni, de ha belegondol az ember lehet benne valami. :U

Új hozzászólás Aktív témák