- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Videó stream letöltése
- Linux kezdőknek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Új hozzászólás Aktív témák
-
noPublicFG
senior tag
Nem értem ezen mi a meglepő?
Amikor a német cég az "Ausbildung"- t frissen befejező, de érettségivel sem rendelkező "informatikusokat" előnyben részesíti, akkor nincs miről beszélni! Olcsó munkaerő, ugyan az a helyzet, mint a VW szoftverfejlesztési osztályán, de ebbe már nem is akarok belemenni! Húzzák ki magukat, és süllyedjenek az aroganciájukkal el!plus ça change, plus c'est la même chose
-
bambano
titán
a cikkből jól megtudtuk, hogy ki mond mit.
mi az a bsi? egy generatív ai információbiztonsági bullshit generálásra?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sztanozs
veterán
Az éves BSI-jelentés szerint havonta átlagosan 2 zsarolótámadást szenved el egy önkormányzat vagy helyi cég, 68 cég elleni támadás volt sikeres.
Mondjuk ha minden helyi ceg es onkormanyzat havi ket zsarolótámadást szenved el, akkor szerintem az evi 68 sikeres tamadas az igencsak jo eredmenynek szamit.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vzozo
senior tag
válasz noPublicFG #1 üzenetére
^ THIS ^
Amint meghallom az "Ausbildung" szót már nyílik is a bicska a zsebemben, különösen hogy az esetek 99%-ában borzasztó arroganciával párosul és kiskirályt játszanak a maguk kis szemétdombján.
-
gabor7th
addikt
"Naponta 68 új szoftveres sérülékenységet regisztrálnak."
Ezért se fog menni a dolog. Mindig sérülékeny marad a rendszer. Mégha van is vírusírtó meg hasonlók. Csak még egy katt és végük.
Meg mit is tehetnének a cégek, önkormányzatok? Emaileket fogani kell, azokkal meg úgyis beszereznek előbb utóbb egy ramsom vírust vagy valamit.
Amit tehetnek, hogy az igazán fontos adatokat tároló részek nem csatlakoznak a netre. Mert nem fog sikerülni megvédeni őket, még akkor se ha költenek kibervédelemre.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
vzozo
senior tag
Nyugi, értem. Szerintem én már akkor email security-val foglalkoztam, amikor te még a csattogós lepkét tologattad, de hagyjuk ezt.
A lényeg az, hogy Németország borzasztóan el van maradva modern IT terén, és a mai napig a fax a fő kommunikációs forma. Mondjuk neked lehet bejönne, amennyire ellene vagy ezeknek a dolgoknak. Bár mostanában nagyon ritkán követem a fórumot, de az megmaradt, hogy sok évvel ezelőtt minden posztod a cloud ellenességről szólt.
-
bambano
titán
"Ezek után megengeded, hogy hozzászóljak a témához?":
Amennyiben elfogadjuk, hogy a témába ezek "Szerintem én már akkor email security-val foglalkoztam, amikor te még a csattogós lepkét tologattad" nem tartoznak bele. egyébként nem én, a moderátorok.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dabadab
titán
A cikkben azért elfért volna, hogy mégis mi a fene az a BSI, tekintve, hogy van egy BSI Group nevű, cybersecurity consultinggal foglalkozó cég(csoport) is meg a szépnevű "Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik" német hivatal, ami szintén a témával foglalkozik (egyébként az utóbbi a helyes megfejtés).
DRM is theft
-
addikt
A BSI jelentés vajon kitér arra is, hogy hány ilyen hackert / hacker csoportot sikerült elkapni, felszámolni?
Szerintem 0.Pont ma reggel hallottam, hogy Magyarországon is a rendőrség megalapította a 200 fős csoportját a kiberbűnözők elfogására. Ami jól hangzik, csak kb semmit nem tudnak / fognak csinálni. A támadók szerintem továbbra is többnyire külföldiek, amire semmi ráhatásuk nincs.
Nem 1 és nem 2 adathalász oldalt jelentette be a hatóságnak. Két héttel később kaptam a levelet, hogy megvizsgálták a bejelentést, az oldal már nem elérhető. Feltételezésem szerint kb nem csináltak semmit, ennyi idő alatt az oldal tulajdonosa is észleli a támadást és lecsapja az adathalász részt.
Ezzel csak ara akartam célozni, hogy tök jó, hogy a cégek több-kevesebb pénzt elköltenek IT biztonságra, de ha már van hatóság, ugyan emeljék már fel ők is a hátsójukat.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
bambano
titán
válasz noPublicFG #15 üzenetére
"Aztán bölcsen nyitottunk keletre...": csak az a baj, hogy tcp portokat...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Ma megérkeznek az alternatív alkalmazásboltok az iPadekre is
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- gerner1
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen