Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Várjuk a magyar szigorításokat is...
-
Introdoktus
junior tag
Én ezt az egész "influencer" jelenséget nem értem, tehát nem is fogok okoskodni hogy mit kéne kezdeni vele. Viszont az az érzésem, hogy rengeteg problémát automatikusan a közösségi média és az azon jelenlévő szereplők nyakába varrunk, amik nem feltétlenül (csak) az ő felelősségük. Egyre többször olvasni és hallani olyat, hogy a nem kívánatos viselkedést mutató gyermekek és fiatalok tetteit a social media váltja ki. Szerintem ez elég veszélyes önámítás.
-
félisten
Ennek a problémának azért több szintje is van.
Az egyik a bújtatott reklám -- vagy egyéb cselezések, amelyek a fogyasztókat (követőket) azok hiszékenységi szintjétől függően befolyásolják.
Ennél egyértelműbb azonban az, amikor (mint a felhozott esetben is) konkrétan hazudnak.
És nagyon nem mindegy, hogy melyikről van szó! A cikk remek érzékkel bújtatott reklámról szól, holott tudatosan valótlan informálásról (vö. ordas nagy hazugságról) van benne szó.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Introdoktus #2 üzenetére
Van egy széles réteg (és még csak nem is feltétlenül értelmi szint alapján rendeződött), akinek igénye van erre. Szó szerint. Pszichológiailag, neurológiailag definiáltan.
Erre pedig remek üzletet lehet elepítani.
MaCS
-
--HARDCORE--
senior tag
Az csak nekem fura, hogy kicsalsz valamivel több mint 1millió €-t, erre a bünti is "csak" 1millió €.
Ebben mi a büntetés?Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
ttt
senior tag
-
Dare2Live
nagyúr
Írta: Harangi László
és más már ~nem ír cikkeket az egész itcafee szinvonala ez.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nuke7
veterán
"A hatóság szerint nagy gond, hogy az influenszerek nagyon befolyásosak..."
Ezek hülyék vagy a fordítás rossz..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
ttt
senior tag
Nálam is szoktak hatni a reklámok: amit reklámoznak, akár bújtatva, akár direkt nem veszem meg.
Magyarországon is van több tucat cölöp, akit ha meglátok valamit is reklámozni már lapozok is, meg se nézem a kontentet, nem hogy azt vásároljam ami el szeretnének adni. A bujtatottakat meg vagy észreveszem vagy sem, de az biztos, hogy vásárlás előtt nem a márkát nézem, ha nem a teszteket, véleményeket. Persze itt is át lehetek verve, de pl. az is gyanús, ha mindenkinek az adott termék okoz orgazmust.Tudom nem tartozom a a megvezethetők közé - általában -, de a birkaságról semmilyen törvény vagy büntetés nem szoktatja le a népet. Ha nincs értve gondolkodás az ilyen és hasonló cégek és cölöpök dögre fogják keresni magukat kb. míg világ a világ.
-
LK
addikt
Én is nagyon szívesen, kőkeményen megbüntetném a képen lévő hölgyet.
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
nagyúr
Ejnye....
Régen, olyan 10-15 évvel ezelőtt a postaládában voltak ezek a buszoztatós, kirándulással és ingyen ebéddel egybekötött utak. Ott ugyanez ment csak a célcsoport a nyugdíjasok voltak. Sajnos ott is jó sok idő eltelt mire felléptek ellenük, aztán szépen kikoptak. Tudtommal nincs már ilyen buszoztatós termékbemutatós átverés. Itt is utólag fogja követni a jog a történéseket.
Thanos was right.
-
aktív tag
-
Fitzgerald
veterán
válasz Introdoktus #2 üzenetére
Én sem igazán, de a tény hogy fogalmam sincs ki ez a csaj csak annyit mond számomra, hogy valamit jól csinálok.
Ez a "varrjuk az éppen aktuális kultúrális trend vagy szórakoztatóipari jelenség nyakába a mindent is" pedig szerintem egyidős az emberiséggel.
Néhány évtizeddel ezelőtt a TV volt a felelős a társadalom hanyatlásáért.
Aztán a videójátékok, aztán a mobiltelefonok.
De párszáz évvel ezelőtt meg valószínűleg a színház...most éppen a social media, 10 év múlva majd valami más.[ Szerkesztve ]
-
Postas99
senior tag
válasz Fitzgerald #16 üzenetére
-
kopidoo
senior tag
válasz Fitzgerald #16 üzenetére
10 év múlva az AI lesz a hunyó
-
BE4GLE
aktív tag
Én olyan módon szabályoznám a platformok működését, hogy azok kötelezően szűrjék a reklámokat, amennyiben azokat a felhasználó harmadik féllel megállapodva töltötte föl, vagy osztotta meg. Vagyis mindazt, ami nem a platform része, és nem annak működését hivatott finanszírozni. Tehát az ilyen reklámok meg se jelenjenek. Miért? Mert a többi felhaszálónak is lehetőséget kell adni, hogy a reklámoktól megszabaduljon, ha akar. A Youtubeon pl. hiába fizetsz a prémiumért. A szponzorált szekciókat ettől még nem fogja átugorni a Youtube. Kénytelen vagy add-ont használni.
Redmi Note 9 Pro
-
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #6 üzenetére
Elvileg 1 milliót kerestek, a csajt összesen 1,075 millióra, a süti céget 420ezerre, szóval elvileg összesen többre büntették őket.
De sokkal nagyobb büntetés, hogy kezdenek elvándorolni a hirdetők.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
zsolt_64
senior tag
Én még mindig nem értem hogy ebbe a celebiparban mi a gazdasági modell ?
Ki tesz bele a pénzt , amiből ezek a férgek luxuskodnak, utazgatnak stb...
Hogy mutatja ki a cég (mert feltételezem azok tesznek be pénzt) hogy az erre fordított összeg behozza magát , sőt nyereséges lesz az eladott (valószínűleg túlárazott, tökfölösleges, környezetpusztító módon elállított) termékek eladásából.Egyébként az emberiség (birkacsorda) nagyobb részének nem jut eszébe az az alapvető közgazdasági szabály, hogy a termékben amit megvesz annal az árába a csomagolás és a reklám is be van építve ?
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
-
félisten
A gazdasági modell a hülyék hatalma, amibe a nettó ostobaság és sajnos a naivitás is beletartozik.
Óriási tömegekről van szó, akiknek szükségük van valakire, akit követhetnek, mert attól az az illúziójuk támad, hogy kötődnek egymáshoz, hasonlítanak egymásra.MaCS
-
zsolt_64
senior tag
"kötődnek egymáshoz, hasonlítanak egymásra." inkább arra a celebre.
Tehát akkor ez ilyen egyszerű ? Ha a celeb beledug a s.ggébe 1 műanyag fröccsöntött pávatollat és megrázza , akkor abból vesznek 34873536 darabot egyenként 100 dolcsiért ?
És ettől aza 543548 követő jobban érzi magát, és azt hiszi hogy ő is már majdnem celeb ?
SZánalmas...
Ja és akkor az illető különbnek, felsőbbrendűnek éerzi magát a többi embernél akinek nincs ilyen bedughatós pávatolla ?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Vannak a jelenségnek szintjei. A legelkeserítőbb számomra az, amikor a full konzumidióták tisztán anyagháborús módszerekkel lenyomják a vlamennyire értelmesen gondolkodókat. És ez viccen kívül már óvodai szinten is tapasztalható -- nyilván szülői területről.
MaCS
-
őstag
És nem kell 'lemenni' a celebek szintjére. Elég csak megnézni bármilyen reklámot a tévében. Pl. egy sörmárka úgy reklámozza magát, hogy az az egyik híres focicsapatnak a támogatója. Semmi több. De ha megnéz az ember egy kis reklámot a sportközvetítések között, akkor szinte minden másodikban-harmadikban valamelyik 'híres' ember van, aki az adott márka 'mellett' áll. Sőt, a sportolók mezein sem véletlen, hogy mennyire láthatók bizonyos márkák logói.
Vagyis már nagyon régóta alkalmazzák ezt a stratégiát a reklámoknál; csak most a tévéről egyre inkább kezdenek olyan helyekre menni, ahol több embert lehet elérni (hiszen a tévét egyre kevesebben nézik, egyre kevesebb embert tudnak elérni az ottani hirdetésekkel). És ezt most az influenszereken/streamereken keresztül lehet megtenni, ott érzik a jelentősebb 'követő'-tömeget. -
félisten
Nekem speciel ezekkel a szponzori reklámokkal van a legkevesebb bajom -- úgy, hogy nem vagyokérintett ezen a területen. De azt nem találom ördögtől valónak, hogy valaki, aki rajong egy csapatért, a szponzor termékének vásárlásán keresztül támogassa azt -- feltéve, hogy egyébként nincs erre vagy ez ellen más szempontja.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobil flották
- RAM topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gurulunk, WAZE?!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen