Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-12-01 20:39:56

IT café

KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9435) Mike88 válasza sepsi0 (#9430) üzenetére


Mike88
(senior tag)

Szal ha azt a felét használod, ahol a vezérlő gombok is vannak, akkor bekapcsolt egér akkor válik inaktívvá, ha megfordítod a billentyűzetet vagy lenyomod valamelyik nyilat? Ez sem tűnik túl jó megoldásnak. Én pl. van, hogy használom kodiban az adott pozícióra való "pörgetést", amit egérrel lehet a legkönnyebben megoldani. Ebben az esetben, miután ezzel megvolnék, meg kéne forgatnom a távirányítót vagy lenyomjam valamelyik nyilat, (a jobbra-balra nyilat nyilván nem, mert az ugrás +/- 10mp az idősávon) hogy inaktív legyen az egér s ezt követően nyomhatom le a vissza/exit gombot, hogy eltűnjön a menü sáv?
Ezt nem értem a legtöbb ilyen vezérlőnél, hogy mi a bánatért olyan nehéz megoldani azt, hogy azzal a gombbal, amelyikkel aktiválod az egeret, annak ismételt lenyomása után inaktívvá váljon az egér? Valamelyiknél megoldott (pl. i13, RC11) valamelyiknél meg egyáltalán nem, csak akkor kapcsol ki, ha nyugalmi állapotba kerül, magyarul leteszed, (pl. Tronsmart TSM01).

Ezek szerint a billentyűzet része valszeg olyan érintőpárnás, mint a hagyományos távirányító vagy hasonló. Mikor lenyomod érzésre olyan, mint egy hagyományos távirányító gombja?
A másik oldala elvileg teljes egészében mikro kapcsolós!

Artus! Igen, persze.
Egyszerű a tanítás. A 8 elnevezett gomb közül (TV, VCR, DVD stb.) az egyiket lenyomod hosszan, majd azt a gombot, amelyikre rátanítanád a másik távirányító valamelyik gombját. Szembe fordítod vele a tanítandó távirányítót, majd lenyomod rajta azt a gombot, amit megakarsz tanítani a Rii-vel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.