Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike88

    senior tag

    válasz zazenke #9174 üzenetére

    Lejátszáshoz nem hinném, hogy gyenge lenne a vas, hisz akkor Kodihoz is gyenge lenne, más gond van ott, de régen használtam androidot lejátszáshoz, így nem akarnék hülyeséget írni (mindenesetre feltételezem még mindig szükséges a hardveres gyorsítás lejátszáskor, erőből azért ez még mindig nem megy).

    DE jobban jársz a Kodi-val, ne is foglalkozz vele.
    Feltételezem 16:9-es a megjelenítőd, s az ennél szélesebb tartalommal van problémád, ott nincs alul felül csík, így nem helyes a képarány.
    Egyszerűbben is megoldható a dolog, mint ahogy most leírom, de így látod is, mit csinálsz, ezért érdemes így csinálni... Indíts el egy 16:9-nél szélesebb videót (szal olyat, aminél helytelennek látod a képarányt), majd enterrel vagy távirányítón az OK gombbal húzd elő a menüsávot. A menüsávon válaszd azt az ikont ami egy filmtekercset ábrázol (ez confluence skinnél néz ki így, ez az alap skin, ha azon nem változtattál, akkor meg kell találjad). Ezután válaszd a képernyő kalibrálását, utolsó lehetőség, szal görgess lejjebb. Itt mindig az az állítási lehetőség aktív, ami kék színű, váltani közöttük az enterrel vagy az OK-val tudsz. Addig lépkedj OK-val vagy enterrel, míg a középső négyszög lesz aktív, felül olvashatod is, hogy épp mit tudsz beállítani. Ha ez aktív (kék), akkor a jobbra és a balra nyíllal tudod ennek a négyszögnek 2 oldalának hosszát változtatni, úgy változtasd, hogy szemre négyzetet kapj, de azért jó, hogy közben megy a videó a háttérben, mert az is fog változni, így talán könnyebb is belőni a helyes arányt. Ha kész egyszerűen nyomj ESC-et, vagy a távirányítón lépj ki ebből a vissza nyíllal.

    Remélem ez megoldja a problémád, ha ez volt a gond, akkor viszont rejtély számomra, hogy ez alaphelyzetben miért nem volt jól beállítva. Esetleg aki előtte használta, vagy aki a gyárban tesztelte, (már ha még csinálnak ilyet), az 4:3 arányú megjelenítőt használt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák