Hirdetés

 • zseko

  PH! kedvence

  Én ha most vennék (és persze lenne rá fölös pénzem :) ) ilyet vennék: Hudora Big Wheel Air 205 roller, esetleg a másikat amelyiken van már fék is: HUDORA Big Wheel AIR roller 205 Duplafékes

  Nekem ez a Spartan Jumbo van tőlük, észreveszem én is, meg a roller is a rosszabb minőségű utakat. A kormány kissé zörög már mert az út szétrázta a teleszkópos gombnál, ezért inkább jobbnak tartom a felfújható kerekűt, az gondolom nem rázza ennyire, persze nem próbáltam olyat milyen lehet. De azt kell mondjam imádom, veszett jól néz ki :K, veszett jól gurul, csupán eleinte kissé fura volt mert megbámultak mint valami ufót (mivel 37 éves vagyok :DDD)
  De azt is meg kell mondjam, az első napokban azt fogod gondolni, hogy mégiscsak szereted te a bringázást :DDD

  Munkába járáshoz vettem én is, nem lakok messze a munkahelytől (cca. ~8.5km) de havi szinten ez kocsival sok amit nem is fizetnek, bérletet viszont adnak, így busszal be a városba - onnan viszont még mindig ~1.9km gyaloglás ami kb. 20-22 perc lenne. Először bicikliben gondolkodtam, de nincs hová biztonságosan letenni estére (nembiztonságos az van), így lett a roller, azt összecsukom és vihetem buszon is.
  Szóval, a rollerrel nekem az ~1.9km az kb. 6-7 perc oda, de ennek jó 80%-a lejtő. Visszafelé még mindig megáll 10 perc alatt kicsivel akkor is ha épp nincs nagyon kedvem hajtani, de már majdnem elértem a 7 percet is :) 1.5km alatt van benne 18m emelkedés.
  Hajtásnál egy állandó tempóra érdemes beállni, és nem 'izomból' meglökni 6-8x majd gurulni amig le nem lassul, aztán újra. Sokkal fárasztóbb. Én kb. 2-3mp-enként lökök rajta egyet, a mozdulat kissé teátrálisnak hat :D mert olyan mintha kicsit el lenne túlozva, ám ez vállt be a legjobban, és utólag a neten is találtam 'oktatófilmet' ahol szintén hasonlót mutatnak.

  (#46) Geri8
  "... További gondom, mivel gyalogosnak számítok, ezért az úton bal oldalt haladok, ha nincs normális állapotú járda (kertváros) ..."

  Ezt itt rosszul gondolod :) Alapeset az, hogy valóban gyalogosnak számít a rolleres, ezért a járdán kell közlekedni vele. Ám mivel ahol én megyek ott is igen katasztrofális a járda, ezért a második adandó alkalommal odamentem a rendőrökhöz és megkérdeztem, hogy akkor hogy is van ez. Azért csak második alkalommal, mert először nem mertem, meg ne büntessenek azért mert az úton rollerezek :B

  Azt mondták: A rolleres gyalogosnak számít, így járdán kell közlekedni vele, de ha a járda nem alkalmas a közlekedésre akkor mehetek az úttesten, viszont ott már a járműforgalom vonatkozik rám, így a menetirány szerinti jobb oldalon kell közlekedni. Ha szembe mész a forgalommal rollerrel, igen könnyen megbüntethetnek.
  Valamint a saját, és a forgalom biztonsága érdekében este 'ajánlott' (szvsz. kötelező...) a fényvisszaverős mellény (sárga 'kukásmellény'), és lámpa előre, hátra (:F kíváncsian várom hogy lehet hátra felszerelni).

  [ Szerkesztve ]