Új hozzászólás Aktív témák

  • boeing707

    csendes tag

    válasz ócskás #2416 üzenetére

    Mivel a gaz ellen, s így mi is tudtuk, hogy adott esetben a fegyveres konfliktus kirobbanásának feltételezett ideje előtt már több nappal az adott rakéta bázisok és a nukleáris tárolók üresek lettek volna, mert kitelepültek.
    Ez mindkét oldalon így működött volna.
    Ezért a "stratégák" azt eszelték ki, hogy hogy még mindezt megelőzve, speciális kis egységeket kell átdobni a másik oldalra, amelyek még a kitelepülés előtt, maradandó alakváltozásokat hoznak létre az adott bázisokon.
    De azt sem hagyták ki, hogy a gaz ellen ugyanígy gondolkodik, s a másik oldalról kiindulva, a mi bázisainkat veszélyeztették volna. Ez viszont megengedhetetlen, s így fel kell készülni a fogadásukra, valamint a kiiktatásukra.
    A Szovjet Hadsereg erre kiképzett egységei Hazánkban is állomásoztak, amelyek a megfelelő parancsra Nyugat Németország és Olaszország adott területein kezdték volna a következő munkanapot.
    Az ugyanilyen, de más akcentussal beszélő csoportok fogadását viszont a "magyar határőrség speciálisan kiképzett alakulatai" szervezték volna meg.
    Hogy hol és milyen kiképzést kaptak ezek az egységek, sajnos előttem nem ismert. Talán aki ilyen kiképzésben részt vett, az tudna némi felvilágosítással szolgálni.
    De ha jelentkezne is valaki, akkor is csak a MN alakulatainak spec. védelmét ismerné, mert a Szovjet Hadsereg ebben a kérdésben érintett bázisainak védelmét saját maguk látták el, erre a feladatra a fegyverbarátság már kevés volt. Feltételezem, hogy ők jobban ismerték a magyar-osztrák "zöld" határ "biztos" pontjait, mint a mi határőreink. Minden forrás arról számol be, hogy hozzánk előszeretettel küldték az "ázsiai" részről besorozott sorállományt, a tisztek viszont mindig orosz származásuak voltak. (volt kivétel is, pl. Maszhadov, de ezt meg is bánták). A kérdésem csak az, hogy a Kárpátalja-i "orosz" tisztek Lengyelországba kerültek, vagy esetleg Afganisztánban hasznosították magyar nyelvtudásukat? A válasz: azért ennyire amatőr módon nem működött a Szovjet Hadsereg személyügyi főcsoportfőnöksége.
    Csak apró kitérő: a magyar hangulatkarbantartó egységekben időről időre felbukkanó s magyarul tudó szovjet "tisztek" azok közül kerülhettek ki, akiket a KGB csak a megbonthatatlan barátság ápolására tartott alkalmasnak.

Új hozzászólás Aktív témák