- Otthoni hálózat és internet megosztás
- OpenWRT topic
- OpenMediaVault
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Azt én is észrevettem, hogy még többen cserélnek androidot iPhone-ra. Az új piacot aki ledarálja, az nyer. Úgy látom az alma lesz az.
A használt piac is pörög. A várttal ellentétben olyan hír érkezett, hogy minden iOS16-os készülék megkapja az iOS 17-et. Tehát az i8/iX is. -
ricsip
őstag
Why Tens of Thousands of Perfectly Good, Donated iPhones Are Shredded Every Year (vice.com)
Írják sokan twitteren akik használt eszközök újrahasznosításával foglalkoznak nagytételben, h. amerikában évente sok százezer még jól működő apple cuccot bedaráltatnak hozzánemértésből hanyagságból és tudatlanságból. Az apple meg természetesen asszisztál a cselekményhez azáltal, hogy nem biztosít legitim módon feloldást az eszközökre, akkor sem, ha a tulajdonosi jogviszonyt a kérvényező hitelt érdemlően bizonyítani tudja. Inkább darálják le a cuccot, h. a birkák mesterségesen felpuffasztott áron tudjanak új e-hulladékot venni, kukinak meg tovább dagadjon.
A Sonos sokkal kisebb piti volumenű "Recycle mode" néven szántszándékú device-téglásítása persze kiverte a biztit és nagy negatív visszhangja volt, így a Sonos kénytelen volt visszakozni. Azt cseszték el, h. nem a "biztonság" nevű bullshit mögé rejtve vitték végbe a környezetszennyezésüket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Parallaxis
addikt
Az Apple majd akkor hoz ki hajlítható kijelzős készüléket, ha nem béta tesztes állapotú lesz a technológia.
Két ismerősöm is használ Fold-ot, de egyik sem elégedett vele..
(A kialakítás és az elképzelés nagyon jó lenne, de a megvalósítás finoman szólva sem kiforrott. Persze akinek fél millió Ft nem érződik meg a családi kasszán, hogy tesztelhessen a Samsungnak egy még fejlődő technológiát, az rajta..)
-
Szabi®
addikt
válasz
Parallaxis #4 üzenetére
Már ne is haragudj, de használom a Fold 3-at, és én nagyon is elégedett vagyok. Amit írsz azt meg akár meg is lehetne fordítani, "akinek fél millió Ft nem érződik meg a családi kasszán, hogy évről évre megvegye UGYANAZT", hát rajta. Én 2010 óta picit belefáradtam, szeretnék már kapni is valamit a pénzemért, nem száz éves feature-öket beharangozva "újként" Lásd oled kijelző, magasabb hz, notch eltüntetése . . . De kinek mi. nekem az iphone már nem elég.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én iPhone 8-at cseréltem 14 plus-ra, de csak az Apple Watch kompatibilitás és egyéb ökoszisztéma függőség miatt. Ha ez nem lenne vettem volna fél/harmadáron valami Androidos telefont ami nagyrészt ugyanezt tudja. Maga a telefon abszolút túl van árazva.
Nem bánnám ha az EU rá tudná őket szorítani arra, hogy az Apple Watch Androidos telefonnal is párosítható legyen még akár úgy is, hogy csak Apple App Store-al marad kompatibilis, Google Play-el és már áruházakkal nem.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Parallaxis
addikt
Kolléga 3 hónap használat után már nem tudta teljesen kinyitni a Fold 3-át.. Garanciában cserélték.. Az új 1,5 hét után adta meg magát.. Ezt én nem nevezném kiforrott technológiának.
Persze, hogy választhatsz, vegyél vadi új feature-ökkel teletűzdelt készüléket, ami ugyan több sebből vérzik, de legalább szép hosszú az elméleti feature listája (persze, ha az ember teljesen őszinte magához, akkor ezekből kb. semmit nem használ túl gyakran
)
- OLED-el megvárták, míg elér a technológia arra a szintre, hogy ne égjen be a kijelző fél év alatt
- magasabb Hz konkrétan parasztvakítás és csak arra jó, hogy hamarabb lemerüljön a készülék
- Notch eltüntetése? Bocs, de az Apple volt ennek az úttörője, ha nem erőltetik ezt, akkor még mindig ujjnyi kávák lennének a mobilokon. Egyébként egyetlen megoldás sincs még az eltöntetésére, ami ne járna kompromisszumokkal, így inkább maradjon a kapszula és annak UI-ba integrálása (ja, ezt is az Apple találta ki használhatóan).Az Apple a tömegeknek készít mobilt, nem a kisszámú geek közösségnek, így nem fognak félkész megoldásokkal teletűzdelt eszközöket kiadni. Ez eddig is bevált náluk és eztán is remélem, hogy így fognak eljárni.
-
Szabi®
addikt
válasz
Parallaxis #7 üzenetére
Bocs de teljesen félremagyarázod a történéseket
. Az Oledet 2011-ben már hordozható formában használták a Ps Vita konzoljai, és semmi probléma nem volt velük. Az android az előlapi kamerát már egy apró lyukon keresztül implementálta a kijelzőbe (elég régen)
A magasabb Hz meg minden, csak nem parasztvakítás. Ha az lenne, nem fanyalgott volna annyi iphone felhsaználó, hogy náluk még miért nincs . . . De oké, én tiszteletben tartom, hogy te nem látod a másik oldal előnyeit. Én hál istennek már megtapasztaltam, és soha nem váltanék vissza iphone-ra, 11 év elég volt. Bár előbb váltottam volna.
És nem szeretném ezt egy android adok-kapokra elhúzni, én az első hsz-re válaszoltam, mint váltás .[ Szerkesztve ]
-
LurkerSheik
aktív tag
Én próbálgattam a Fold4-et de szintén beta teszter érzésem van,
a bucka a kijelző közepéntől főleg.
Valahogy nem így képzelem el a hajlíthatós telefont, hogy másfél centi vastag.
Ez engem faterom nokia 9210 communicatorára emlékeztet.Viszont 13 Pro max-ról én is gondolkoztam egy S23 ultrán, kicsit unalmas már az alma szisztéma, csak az is bazi nagy, a sarkos mivolta miatt oltári nagynak érződik.
Airpods pro2 mellett van egy buds pro 2 m is amit csak tv-hez és otthon használok.
Nem tudom megszokás e de a kialakítása miatt sokkal élhetőbb az airpods, pedig én erősen akartam szeretni a buds-ot.
És mindig ezt érzem androidos szisztemára váltásnál. Sok minden bele van paszírozva, de nincs tökéletes használatra csiszolva.[ Szerkesztve ]
There is no QuALiTY without U and I. ||| A gyerek szájából...
-
Szabi®
addikt
válasz
LurkerSheik #9 üzenetére
Értelemszerűn ha valaki nem találja meg a számítását valamelyik oldalon, az ne váltson. Nekem már herótom volt attól, hogy hiába jöttek az új buildek, érdemit nem tartalmaztak, cserébe funkciók rosszabbak lettek. A készülékek éventei kiadásai is számomra elégtelen volt. Sótlan az egész . . .
Testvérem Foldjánál éreztem azt, hogy végre nem egy vérunalmas szürke eminenciást hurcibálok magammal. Aztán megvettem a Fold 3-at , és rég éreztem ilyen örömöt. Nekem nagyon tetszik a vas. -
M1995
kezdő
Nem biztos jól tudom, emlékszem régebbről Indiában eddig a behozatali adók miatt is drágább volt az iPhone. Amióta építettek ott is gyárat és most nyílt hivatalos bolt is, így talán olcsóbban jutnak hozzá a vevők.
Tedd hozzá, az Android előlapi kamerában nincs Face ID szintű biztonságú szenzor. Amihez kell a hely, ezért nem egy apró lyuk iPhone esetében. Az iPhone OLED nem a 10 évvel ezelőtti OLED, hanem LTPO és a képfrissítés se úgy fix 120 Hz, mint egy akárhány évvel ezelőtti Android, hanem 10-120 Hz közötti dinamikus, ami jó üzemidő szempontból. (14 Pro már 0-120 Hz)
Valamint a többféle Android készülékre szoftveres oldalról jól jön a hardveres 120 Hz rásegítés, az iOS 60 Hz nem egyenlő Android 60 Hz minőséggel, mert szoftveresen általánosan jobbak voltak az animációk és a fejlesztőknek kevesebb hardverre kell optimalizálni. -
-
Armandus
kezdő
Mert jók.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Parallaxis
addikt
Némi tévedésben vagy
Azt gondolod, hogy iPhone-om van és azt védem, holott pont, hogy Samsung készülékeket használok és csak a családban vannak iPhone-ok.Pontosan tudom, hogy mi milyen...
Az OLED-et nem kell bemutatnod, mert a Galaxy S-től az S23-ig majdnem minden megvolt és pontosan tapasztaltam, hogy mennyire nem kiforrott megoldás volt ez 1-2 évvel ezelőttig. (Volt olyan készülékem, ami 2 év alatt háromszor lett cserélve a beégés miatt, pedig automatán használom és rühellem a max fényerőt.)
Az előlapi kamera kijelzőbe illesztését az Apple lépte meg először, az összes Androidos gyártó őket követte. A lyukasztott kijelző meg megint egy kompromisszum, mert egyrészt nem szebb, nem jobb, cserébe ostobább, mert csak 2D-s arcfelismerésre alkalmas. Androidos fronton a FaceID-hez hasonló megoldást ha jól emlékszem egyedül a Huawei készített, de az is notch lett, mert máshogy nem fér el.
A Samsung is próbálkozott infrás írisz azonosítással, ami jobb volt, mint az előlapi kamerás bohóckodás, de az újabb készülékeknél ezt is elhagyták, mint minden mást (pedig S9-nél milyen jó volt, hogy sötétben is működött az azonosítás).--
A Fold majd akkor lesz számomra értékelhető készülék, ha:
- nem lesz egy árok a kijelző közepén, ami érződik és látszik is
- nem lesz sérülékenyebb a kijelző egy 20 éves PDA kijezőjénél
- megbízható lesz a mechanizmus, ami nem csak papíron lesz képes több százezer nyitásra
- lesz vezeték nélküli töltés (úgy, hogy a vízállóság megmarad)
- nem lesz két mobilnyi vastagságú (tényleg elég retró érzés összecsukva kézben tartani annak aki használt anno Nokia Communicator-t)
- nem lesz jóval kevesebb az üzemideje, mint egy sima mobilnak, holott nagyobb és nehezebb -
Parallaxis
addikt
"Az iphone 12-be nincs LTPO"
Igaz, mert a 13-tól használják.
A Samsung is használja mellesleg, mert az Ultrákban LTPO kijelző van az S21U óta (sőt, ha jól emlékszem a Note 20 Ultránál lépett be ez a technológia).
"atttól még azon az oleden alapul, amit bizony már használtak bő 10 éve"
Annak az OLED-nek amit ma látsz egy mai készülékben nem sok köze van a 10 évvel ezelőttihez
Persze a technológia alapja ugyanaz, csak minden más továbbfejlődött, nem is kicsit.Nem véletlen, hogy most már vannak notebook-ok is OLED kijelzővel, ami pár éve még elképzelhetetlen lett volna, mert az OS-ekben sok a statikus tartalom, ami rövid idő alatt kinyírta volna az akkori OLED paneleket.
-
M1995
kezdő
Az iPhone előnye pont az, hogy unalmasan megbízható. Tudja az ember mire számíthat nagyjából hardver és szoftver, szolgáltatások oldalon is. Fold, Surface egyelőre inkább a kísérletező kedvűek ketyeréje és ugye azt se tudni mindig a Google éppen mit kaszál el. Pl. iOS-en van az úgymond unalmas imessage+facetime, Androidon a Google 10 év alatt hányadik chat appot kezdi újra, vagy amikor emailhez volt a remek Inbox és kaszálták.
A 14 Pro-ban már LTPO van. És 2000 nit. De a 12 Pro kijelzője se hiszem olyan mint a régi átlag Android OLED. (legalábbis ami nem flagship, így nem ér amikor szokták mondani egy negyedannyi pénzbe kerdülő Xiaomiban előbb volt OLED) Ahogy régen az iPhone LCD se volt rossz. Egyrészt az Apple lassan vezet be ilyesmit, másrészt mindig hozzáteszi a saját ízesítését.Ráadásul feleslegesen magyarázzuk a Pro flagshipek specifikációt, legújabb technikát, mert mindig is az alap iPhone modellből fogy el a legtöbb, az iPhone tábor számára az a default választás. Olyan piaca van a cégnek, hogy megtehetik csak apránként adagolják a funkciókat. Sőt, most már a remek saját chipfejlesztés miatt azt is megtehetik az előző processzort használták fel újra, egy kis plusz memóriával megspékelve.
Alaposan átgondolják mi a roadmap, az Android gyártók inkább minden technikai újdonságot azonnal a falhoz dobnak, ha gyerekcipőben van akkor is, aztán megnézik mire van igény. Talán az is szempont Apple-nél mivel 5-6 évig támogatva van egy készülék, fontos volt úgy legyen az OLED váltás ne kelljen beégéssel foglalkozni. 10 év alatt Android user ismerőseim azért nem aggódtak a beégés miatt, mert 2-3 frissítésnél többet úgyse kaptak és akár évente vettek új telefont, mivel el van árasztva az Android piac.
Hogy valakinek nem elég az iOS, az Apple elgondolása, az érthető és jó van választási lehetőség annak, akit az Android érdekel jobban. Kinek milyen funkció fontos. Sarkítva: nekem mutathatnak bármilyen 12000 mAH oda-vissza wireless töltős, 12000 Hz kijelzős, 12000 megapixeles kamerájú, hajtogatható-feltekerhető Star Wars hologram képes Android készüléket egy raklap memóriával megpakolva, akkor se kellene, mert nem iOS. Ugyanígy fordítva, akinek az iOS túl kevés, unalmas, az marad Android vonalon.
Az a lényeg, hogy iPhone tábor többsége nem puszta specifikáció, miatt választja következőnek is az iPhone-t. Hanem az összkép, ökoszisztéma, hardver-szoftver és szolgáltatás szempontok alapján. Valami oka van, hogy az okostelefon piac profitjának döntő többségét az Apple viszi el. Rossz termékkel nem lehet ilyet elérni.
-
janeszgol
félisten
Én egy Flip 3-ról tudok nyilatkozni. A főbérlőmnek van olyanja. Kb fél év után már olyan vastad sáv lett a kijelzőn a hajtásnál, hogy visszasírjátok az ördögfül notch-csot inkább.
Én vártam az összehajtható telefonokat, szinte megváltóként tekintettem rájuk, de inkább várok még velük. -
Címadás igan csak Origósra sikerült, csak a MUTATJUK link hiányzik a végéről.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Namelesske
addikt
Az Apple nem azzal tölti az idejét, hogy hadakozzon a piaccal. Olyan eszközöket gyárt aminek önmaga állít konkurenciát. Nem értékteleníti el az eszközöket félévente, ezzel hosszútávon megtartja a vásárlókat és újakat is hoz.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
markknight
veterán
Ezt a cikket inkább péntek délutánra tudtam volna elképzelni vagy valamelyik hosszú hétvége első napján.
-
secretgarden
aktív tag
Én arra várok nagyon hogy készítsen már valamelyik cég egy igazi phabletet. Szeretnék széles telefont, de nem akarok kinyithatót, Szóval ha lenne a piacon egy 7.2" körüli, 16:9-es képernyő arányú telefon nagy (és lehetőleg cserélhető akkuval), na arra lecsapnék...
-
Necroman_Mk2
senior tag
India jön fel, és nem csak azért, mert "átvette a vezetést" Kínától a világ legnépesebb országa címben. Amúgy én is gondolkodom egy Androidről iPhone-ra váltáson, de onnan egyedül az SE tetszik a kicsi mérete miatt.
#11 M1995 Igen, ez egy logikusnak tűnő indok.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
cinemazealot
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #22 üzenetére
Én most hétvégén vettem meg életem első iPhone-ját, egy 1. generációs SE-t. Na, ha valami, akkor ez tényleg apró.
Mindig is érdekelt, mennyire használható és tetszik is nagyon, de nem fő telefonom lesz (az marad az S10e), fejlesztéshez kellett tesztelni. Biztos vagyok benne, hogy ez a 15 ezer forint volt az, ami most megtolta Cook bácsiék szekerét.
-
Shyciii
veterán
válasz
Parallaxis #7 üzenetére
Jesszusom mekkora baromságokat írkálsz...
1. Oled-el megvárták míg elér a technológia arra a szintre, hogy ne égjen be...Jesszusom. Ez már rég megtörtént, és nem a fizikai panel lett jobb, hanem más trükökkel. Amúgy meg mivel a fényerő generációról generációra jelentősen nő, így a beégés teljes megszűnése sosem lesz.
2. Magasabb Hz parasztvakítás. Jah, neked, mert olyan gyenge a szemed, hogy nem látod a különbséget, míg a többi ember látja, és élvezi az előnyeit.
3. Notch eltüntetésének az úttörője az Apple? Te miről beszélsz? A legújabb Iphone-on is akkor notch van (csak kicsit lejjebb tolva, hogy szigetnek nevezhessék), hogy még mindig évek óta használhatatlan a telefon felső sorra status barra.
4. Nincs a notch mentesítésnek jó megoldás? Azért én kapásból tudok. Volt Oneplus 7T Pro-m. Teljes kijelző, se notch, se lyuk, semmi. Gyönyörűen lehetett használni.
5. Apple szerinted a tömegeknek készít telefont. Nah ezek a tömegek olyan egyszerű dolgokat szeretnének, hogy egyedi csengőhang programonként, külön hangerő állítás a csengőhangoknak, telefonra másolás ne legyen agyon bonyolítva, ikonokat úgy helyezhessék ahogy akarják stb. Ilyen pitiáner egyszerű dolgokat képtelenek megvalósítani. Amióta Tim Cook van, azóta nem az újításról, egyediségről, technológiáról szól az Apple, hanem a minnél több pénzt szedjünk be a marketingen megvezetett embereken.
És mielőtt azzal jössz, hogy Androidos vagyok, akkor el kell keserítselek, mert épp Iphone-om van, így pontosan rálátok, hogy maga az Iphone jó termék hardverileg, de a szoftver az iOS évekkel van lemaradva. -
joey04
titán
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
plusz normális kamerák.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
jUUh
addikt
válasz
Parallaxis #7 üzenetére
" magasabb Hz konkrétan parasztvakítás és csak arra jó, hogy hamarabb lemerüljön a készülék"
Nem láttál még magasabb Hz-t?Google Pixel 7
-
Részemről IPhone mellé most szeretnék venni egy Pixel 7a-t ,hogy képbe kerüljek jobban az Android vonallal.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Yeffy
veterán
-
Scarletiel
senior tag
Egy éve váltottam Android-ról IOS-re egy sima Iphone 13-al. Szolgáltatónál vettem 0%-os részletre és 270k volt. A döntésem az alábbiak szerint alakult:
- 5 éves támogatás
- Ismerőseim alátámasztása alapján elmondható, hogy 3-4 év múlva is minden az ég világon fluidan fut és támogatott, max egy 20-asért kell benne akku-t cserélni.
- Ugyan nem használom játékra, de ebben az árkategóriában ebben a telefonban a legerősebb a GPU rész.
- 4GB RAM van benne, de a rendszer fluidabb mint a 8GB-os androidos telefonok.
- Gyönyörű képeket készít
- Minden ami van benne egyszerűen működik. Hozzáteszem én nem vagyok fejlesztő, nem használom a mindennapi életem dokumentálására, munkára, munkán kívül mindenre is. Telefonálni, netezni, bankolni, zenét hallgatni, GPS-t használni, fizetni, fényképezni, email-ezni használom. Illetve azokat az ügyeket amik nem igényelnek számítógépet ezen intézem. Erre elég lenne egy 100 ezres androidos telefon is? Lehet, csak abból volt nem egy és mind egy nagy rakás vacak volt tele csalódással, hiányérzettel.
- Gyönyörű kijelző és végre egy telefon ami 6 colos, nem nagyobb nem tepsi, elfér a zsebemben kényelmesen ÉS nem szappantartó alakú hanem téglásabb kialakítású. Ezt megfogom és a kezemben marad, a többi lekerekített meg folyamatosan mászik ki a kezemből főleg a nagy tepsi méret miatt.
Az Akku idő az én felhasználásom mellett 2 nap pedig nincs benne 5000-6000-es akku...
Szóval szerintem valamit tudnak az Apple-nél. Lehet, hogy nem tudom testreszabni a telefont, lehet, hogy vannak olyan feature-ök amik android oldalon vannak, de nekem nem hiányzik. Kapok egy telefont ami működik mint telefon és mint hordozható multimédiás szórakoztató eszköz és pont. Azóta vettem mellé egy Airpods 3-at és imádom. Szép a hangzás van basszus, nem esik ki a fülemből, 6 órát simán tudom hallgatni, a hangereje meg sokkal nagyobb mint a többi fülesemnek amik voltak.
Van benne valami, hogy maga az ökoszisztéma tetszik nagyon az embereknek, meg az, hogy minden csak úgy működik. -
Hallosz
senior tag
Volt 4s-től, 13pro-ig használatomban iPhone. 2-3 hónap után feladtam, nem vagyok kompatibilis az iOS-szel.
Ha a híváselőzményeket nem csak 100 hívásig őrizné, hanem úgy mint a Droid, akkor lehet, erőt vennék magamon és megbarátkoznék a rendszerrel.
Válasz e-mailhez enged már PDF doksit csatolni?Mert lakni, muszáj.
-
btprg
senior tag
Én nem tudom hogy láttam-e. Minek kéne feltűnnie, ha látok egy ilyet? A mostani olcsó vacak telefonomon se látok semmit, kijelez a kijelző, nem vibrál, ha ugyanazt a statikus képet még nagyobb frekvenciával frissítené, annak mi értelme lenne? Egérmozit nem nézek, meg a gagyi telefonos játékok se érdekelnek, nem tudom hogy ezeknél van-e az a nagyon fontos különbség.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
M1995
kezdő
Neked is: a notch nélküli Oneplus készülékedben nincs Face ID.
A képfrissítés iPhone-nál a tömegek számára nem annyira sarkalatos téma, mert iOS 60 Hz nem egyenlő Android 60 Hz. Nyilván a ProMotion jobb, de ha nem egymás mellett látod, annyira nem izgatja az iPhone tábort. A legtöbb mindig a sima iPhone-ból fogy, amiben ilyen még nincs. Valamint, ha valaki direkt Mini user, őt nem érdekli a nagyobb tepsiben jobb van. Átlag iPhone usert nem érdekli nincs neki AoD és egyebek, amit egy olcsóbb Xaiomi tudott évekkel ezelőtt, mert azon meg nem iOS fut, nincs Face ID és az egész nem olyan kényelmes számára összességében, nem egyedül egy adott funkciót kiragadva.
Csengőhang: nem 2003 van, a tömegek pont nem nagyon állítják át a default hangokat, vagy csak rezgőre teszik a külön némító gombbal. (ami szintén egy remek megszokott iPhone dolog)
"nem az újításról, egyediségről, technológiáról szól az Apple"
Hát "csak" a saját tervezésű processzoraik évekkel a piac előtt járnak, a készülékek támogatási ideje Apple-nél a leghosszabb, fejlesztőknek kényelmesebb környezet. Face ID, Lidar...
A laptopok minősége, üzemideje köröket ver a többi gyártóra, trackpad még mindig a legjobb, Mac OS nincs bloatware mint Windows-ban még Pro kiadásban is, a tablet piacot is uralják.
A nagy cégek közül ők törekednek leginkább az adatvédelemre. Új szolgáltatásokkal bővítették a mac-iphone-watch-airpods-icloud ökoszisztémát, ami máshol nincs így ennyire egyben vagy nem olyan kényelmesen, új média szolgáltatásokat vezettek be. (Arcade, Apple TV+, Apple Music Classical, Fitness stb. még a Maps is javult kicsit) Ha akarom, YouTube, Instagram, Netflix és társai kivételével más tech céghez közöm se kell legyen, mert Apple-nél van sok minden megbízhatóan. (és amit bevezetnek azt nem kaszálják el, van egy roadmap, a Google és Microsoft szolgáltatásainál mindig van meglepetés mi tűnik el)
Mac esetében éppen hallgattak userekre, magsafe, portok és SD visszakerültek, butterfly keyboard kidobva. Egyediség? Az Apple legalább kiadott két Mini szériát, Android OEM gyártóknál nem nagyon van ilyen normálisan.
Ha pedig szerinted azért nem egyedi az Apple, mert nem ugranak rögtön minden kiforratlan technológiára és nem csináltak még összecsukható kijelzős telefont, azt én örömmel veszem. Ahogy laptop esetében se követték a piacot, hogy legyen érintőkijelző. Ahogy örülök, hogy bár jó lenne pár Android apróság mégis jobb az iOS már szinte megbízhatóan unalmas. (bár éppen a 16 nem a legbüszkébb munkájuk) Nyilvánvalóan 1-1 adott dolog, ami Apple terméknél nincs és máshol van az lehet jó, kényelmes és hasznos, de az összképet nézve nem sok Apple user váltana.
Az Apple viszi el az okostelefon piac profitjának döntő többségét, a megelégedettségi felmérésekben is rendre kiválóan szerepelnek. Rossz termékekkel ilyet nem lehet elérni, a számok nem hazudnak.
-
Hallosz
senior tag
válasz
Scarletiel #31 üzenetére
"Van benne valami, hogy maga az ökoszisztéma tetszik nagyon az embereknek, meg az, hogy minden csak úgy működik"
Ami meg nem működik, arra ott van a Droid
Bocs, ezt a magaslabdát nem bírtam kihagyniKomolyra fordítva a szót, sokat használom a telefonom sok mindenre. Pl, kapok egy PDF iratot, hogy aláírva várják vissza, ezt simán elvégzem a telefonon, aláírom a PDF-et visszaküldöm. Nem kell kinyomtatni szkennelni. Ezt (sem) nem tudom iPhonnal megcsinálni.
Nem trollkodásból, de amihez ököszisztéma kellett az almánál, ahhoz most elég egy jó Droid.Mert lakni, muszáj.
-
nozs23
őstag
Komolyra fordítva a szót, sokat használom a telefonom sok mindenre. Pl, kapok egy PDF iratot, hogy aláírva várják vissza, ezt simán elvégzem a telefonon, aláírom a PDF-et visszaküldöm. Nem kell kinyomtatni szkennelni. Ezt (sem) nem tudom iPhonnal megcsinálni.
Ohm, nekem inkabb ugy tunik, hogy nem tudod hasznalni. Ugyanis ezt is siman, gyari files appbol meg lehet csinalni. -
bacus
őstag
Ahány ember, annyi féle képpen éli meg az egész telefonozást, nekem pl 90% egy szükséges rossz, kell mindenhez, már fizetni is ezzel fizetek, a bankoláshoz elengedhetetlen. De hogy ez legyen a vágyam, hogy legyen egy új 500e-800e telefonom? Nagyon nem.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
M1995
kezdő
"híváselőzményeket nem csak 100 hívásig őrizné"
Ilyen deal breaker dolgot fordított irányba is lehetne írni sokat, szóval ez nem nagy indok. 2 milliárd aktív Apple eszköz van a világon, valószínűleg valahogy elboldogulnak az emberek üzletembertől a tinédzserig úgy is, ha az iPhone és Mac nem tud éppen 1-1 valamilyen Android telefon, Windows számítógép funkciót.
Miért ne lehetne PDF-et csatolni? Persze.
-
Hallosz
senior tag
3 milliárdak, köztük nekem is, bizony kell. A100-as lista kevés, ma 57 hívás-ból 8 nem fogadott. Holnap ilyenkorra eltűnik az almából, nem lehet visszahívni.
Persze, ments ki a számot és majd úgy vissza lehet hívni. . . igen, ha erre lenne kapacitás, nem lenne probléma az azonnali visszahívás. Érted.?.
"Miért ne lehetne PDF-et csatolni? Persze." Hogyan? És aláírni is lehet?
Mert lakni, muszáj.
-
jonnyjoker01
veterán
"Az Apple viszi el az okostelefon piac profitjának döntő többségét, a megelégedettségi felmérésekben is rendre kiválóan szerepelnek. Rossz termékekkel ilyet nem lehet elérni, a számok nem hazudnak."
Az Apple temérdek mennyiségű profitja pont abból származik hogy rengeteg fogyasztóellenes intézkedést csinál, és amiben zseniálisak hogy mindezt el tudják adni hozzád hasonló fanboyoknak súlyos pénzekért. Eléggé ironikus azt állítani hogy rossz termékkel ilyet nem lehet elérni, amikor a kommenteid nagy része arról szól hogy az Apple hiányosságait megmagyarázod valamilyen nyakatekert módon, mindezt úgy hogy észre sem veszed hogy saját magad ellen játszol.
Bestof:
"iOS 60 Hz nem egyenlő Android 60 Hz"
"Új szolgáltatásokkal bővítették a mac-iphone-watch-airpods-icloud ökoszisztémát"
"Egyediség? Az Apple legalább kiadott két Mini szériát"
"az összképet nézve nem sok Apple user váltana" (hja, mert amint valami alternatívát szeretne használni a kedves júzer rá kell hogy jöjjön hogy az eddig elköltött több ezer dollár menne a levesbe a walled garden miatt)
Üdv. Johnny
-
RaZroX
addikt
Azért azt tegyük hozzá, hogy ha nem is lehetne gyári állapotban, akkor is biztosan van egy tucat app a Store-ban, amivel meg lehet ezeket oldani. Szóval nem azért fognak egy telefont megvenni, mert pl. gyárilag alá tudsz írni egy pdf-et amit ezer más módon is megtehetsz 3 érintésből.
Nem mellesleg járt már olyan androidos telefon a kezemben amin nem volt alapból számológép..
Nem, nem noname, bár meg nem mondom a márkáját mert céges telefonokat üzemeltünk be és sok féle volt épp kéznél, LG, Oppo, Xiaomi, Samsung.. ezekből valamelyik alsókategóriás teló.
This is the way
-
Sinesol
veterán
Nem csak India, munkahelyen is nemrég váltott két ősrégi androidos tag iPhone-ra, mondván nem akarnak már nagyon telóval foglalkozni, szívni beallitásokkal, kell egy atombiztos darab és kész. Mondanom sem kell, mindkettő teljes mértékben elégedett az elmult pár hónap tapasztalatai alapján.
-
Hallosz
senior tag
"Azért azt tegyük hozzá, hogy ha nem is lehetne gyári állapotban, akkor is biztosan van egy tucat app a Store-ban, amivel meg lehet ezeket oldani."
Az Apple semmilyen alkalmazásnak nem enged hozzáférést a híváslistához - biztonsági okok miatt
"Szóval nem azért fognak egy telefont megvenni, mert pl. gyárilag alá tudsz írni egy pdf-et amit ezer más módon is megtehetsz 3 érintésből."
Alapvetően én sem azért vettem, ám felfedeztem, hogy lehet és elkezdtem használni. Azóta alapnak tekintem, mint a számológépet ;-)Mert lakni, muszáj.
-
Tasunkó
aktív tag
Épp ideje volt. Ha bejátsszák magukat a Ksatriákhoz, akkor az Android automatikusan a Súdráké, az Érinthetetleneknek meg minek is az érintőképernyő.
Kérek egy számot a jútútú
-
Sinesol
veterán
válasz
Parallaxis #4 üzenetére
Egyrészt azért nem egészen ugyanaz, bármennyire is szeretik a haterek sulykolni, másrészt meg ki mondta, hogy évente meg kell venni az újat? Akinek ez semmi pénz, azok se cserélik évente a telót, részben a fent emlitett dolog is emiatt van, a jövő évi modell nem azoknak készül, akik az ideit megvették, hanem azoknak, akik 2-3 év után lecserélnék a régit. Hasonló okokból egyébként droidos téren sincs túl nagy változás évról évre nézve a dolgokat, ott sincs tul sok értelme egy év után cserélni, de persze ezt valahogy mindig elfelejtik megemliteni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Miközben a globális mobilpiac lejtőn van, az iPhone-eladások megint emelkedtek, köszönhetően a feltörekvő piacoknak, főszerepben Indiával.
- OLCSÓ akár belépő játékos PC-k.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest