Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- SkyShowtime
- Vírusirtó topic
- Gmail
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Mesterséges intelligenciával figyelné meg az embereket Franciaország
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
Fizetett hirdetésünket olvasták
-
Norbi.
őstag
Cikk címből éreztem, hogy benne lesz a rejoy.
-
De kit lep meg? Elszálltak az árak, a státusszimbólum meg kell.
A user meg majd kamillázik, amikor az outdated OS-en át lenyúlják a fiókjait
Mondjuk az Apple ilyen téren előnyben van, mert még a SE 2016 is kap patcheket, holott a support év végével ért végetVeszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
-Skylake-
addikt
630k-rol indul (mondom INDUL) a nagy iphone. kurvameglepo am, hogy egy olyan csoro aljabalkani orszagba mint amiben elunk jobban fogy a hasznalt mobil....
Skylake
-
aujjobba
addikt
De most komolyan, szerinted egy i11 vagy egy iSE 2020 statusszimbulom, mikozben pl. utobbirol a kutya nem mondja meg messzebbrol, hogy nem egy 2015-os 6s?
Inkabb azt gondolom egy stabil, frissen tartott telefont akarnak, amihez ezek realis valasztasok.
Aki statuszt akar i14PM-ot vesz, hitelre, az elete aran is. -
DeathAdder
veterán
Én új zöld pixel 5-öt vadászok már egy ideje, annyira hidegen hagynak ezek az új tizenkettő egytucat mobilok. Valamit már nagyon venni kéne mert a 7 éves eléggé döglődik, de fél milliót azért nem akarok költeni egy szaros telefonra ami nekem semmivel sem nyújt többet mint a mostani.
De tetszik ez a felújított telefon értékesítés, németeknél is megy már egy ideje. Úgyis belassult a fejlődés és a környezetkímélés is valahol itt kezdődik, nem ott hogy vedd meg évente az újat, és külön töltőt hozzá egy rakás szemétbe csomagolva.
-
Az emberek nagy része nem tudja, mi az a satabil, frissen tartott oprendszer, de az Apple logoról tudja, hogy az drága. Szintén nem nagyon tudja megkülömböztetni az egyes modelleket
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
gabor7th
addikt
Egy tipp amire talán senki se gondolt. Én pl. rühellem, hogy az ujjlenyomatolvasó kikerülhetetlen mostmár. Vagy bekapcsológombon van, vagy képernyőbe építve.
Emlékszem annó az Iphone-ba ment az első... hát hogy mondjam... common ujjlenyomatolvasó és nem győzték hangsúlyozni, hogy az egy külön, szeparált rendszer, nem kötelező, kikerülhető, ha nem kérsz belőle.
Én úgy voltam vele, hogy mi ez a finomkodás eddig is lesz@rták az emberek akaratát, de bizony ezt olyan súlyos dolognak tartották ők maguk, hogy... lassítottak.
Ma már nem kerülheted meg. Én pedig nem akarom mindenképpen odaadni a biometrikus adataimat... mert szerintem tuti, tök mindegy, hogy mit állítasz be, azt szépen elküldi a telefonod.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Neurotoxin
őstag
Attól függetlenül, hogy én is azt látom, hogy a legtöbbeknek "státusszimbólum"-nak kell, kicsit demagóg kifejezés. Hallottam már olyat, akik csak azért vették meg a pro változatot, mert a kamera 'sziget' 3 gyűrűből áll és hát az mennyire menőn néz ki....és FB-ra+Instára használja 99%-ban.
Ellenben itt vagyok én
, aki jelenleg egy majdnem 3 éves, utolsó eresztéses XS-t használok, munkára és magánéleti kommunikációra. Stabil, van súlya, szeretem. Ha jelenleg le kellene cserélnem, valószínűleg én is valami még bontatlanul kapható, pro változatot vennék, de az árakat látva bajba lennék...Azt ne mondja már valaki, hogy az normális, hogy 5-650e egy nyamvadt telefon. Átlag 4 évig használok egy készüléket (ami, másodvirágzását valamelyik rokonomnál fogja tölteni), de akkor is túlzás, hogy 150e Ft/évre jöjjön ki lebontva. Az XS-t 2020-ban ~220e Ft körül hoztam el, akkor is 2x annyiba került, mint az előtte, szintén 4 évig használt 2016-os SE-m....
Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy "megy" a másodpiac.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
-Skylake-
addikt
"mert szerintem tuti, tök mindegy, hogy mit állítasz be, azt szépen elküldi a telefonod."
ha erted a celzast.
mar ha jol ertem es itt most arra probalsz celozni, hogy hiaba kapcsolod ki a funkciot es nem veszel fel ujlenyomatot, szerinted akkor is egybol megy be az NSA-hez ha hozzaersz a telefonhoz.
+1 : iphoneon evek ota nincs ujjlenyomatolvaso (kiveve SE)
+ megegy: remelem selfi kamerad sincs, tuti fenykeppel egyutt kuldi a kikapcsolt ujjlenyomatolvasos telodrol az ujjlenyomatot. vigyazz nagyon.[ Szerkesztve ]
Skylake
-
gabor7th
addikt
válasz
-Skylake- #10 üzenetére
Ezeknek a mobil cégeknek van múltja... és rengetegszer volt hogy tök mindegy volt miket állítasz be, elküldte a privát adataidat. Most is ez van alighanem. A bekapcsológombot, és magát a képernyőt rengetegszer megnyomod, bőven elég lesz a mintához.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.
őstag
Nem nézném le ennyire az embereket, ezzel foglalkozok, javarészt nálunk is az SE, 11, 12 széria pörög és sokan megszokták, hogy vesznek egy ájfont, azzal évekig nincs gond, felrakják az appjaikat és használják, kapnak frissítést, stb. Persze, van az a réteg, aki nem és utólag döbben rá, de közel sem olyan hatalmas szelet a tortából.
Nincs már ez a státusszimbólum annyira jelen szerintem akkor, amikor egy S23 Ultra is 600körül van, de az alap is 400. Nyilván vannak azok a körök, ahol számitanak, de azért a nagy átlag nem ez. -
válasz
Neurotoxin #9 üzenetére
Még mindig kevesen vannak így. Nekem is azért volt SE 2016-om, mert hosszabb supportot ad az Apple, most megint Lineage-s Androidos van (A5 2017) magáncélra, mert a következő olyan almásnál, amire értelmes idejű support van (a 8-as lenne az), olcsóbban és talán hosszabb távra kijövök .
Viszont a vásárlók többsége az Apple-t továbbra is vagy a logo miatt veszi, vagy mert Apple, a szakemberek többségét sem az érdekli, hogy biztonságos-e. Legalábbis hirdetőoldalakon ezt látom.@Norbi. : Jó ügyfélköröd van
Az biztos, hogy van ez a réteg, akinek a logo a lényeg.
@gabor7th : Ami iPhone-t eddig láttam, azon át lehetett ugrani a biometriát.
[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
gabor7th
addikt
válasz
Neurotoxin #9 üzenetére
Ez a sok nagy kamera rajtuk olyan ronda.
-
-Skylake-
addikt
egy kerdest engedj meg kerlek oksi ? TUDOD, hogy hogy mukodnek ezek a megoldasok a rendszerben ? TUDOD, hogy mondjuk az Apple ezeket hogy kezeli, hol es hogy tarol, hogy mukodnek a T(x) chipek amik ezert felelnek es ilyesmi ?
ha ezeket TUDOD es most kifejted nekem, hogy mivan, akkor bocsanat. ameddig itt TIPPELGETSZ addig azt azert kicsit leszarom ha nem haragszol. ha szakmailag is megerveled ezt az allaspontot akkor termeszetesen partner vagyok ebben a vitaban.
Skylake
-
arnyekxxx
veterán
egy olyan csoro aljabalkani orszagba mint amiben elunk jobban fogy a hasznalt mobil....
nem magyar elemzésről van szó"NEEDHAM, Mass., January 9, 2023 – International Data Corporation (IDC) estimates worldwide shipments of used smartphones, including officially refurbished and used smartphones, will reach 282.6 million units in 2022. The unit growth represents an 11.5% increase over the 253.4 million units shipped in 2021. This growth is expected to continue as IDC forecasts used smartphone shipments will reach 413.3 million units in 2026 with a compound annual growth rate (CAGR) of 10.3% from 2021 to 2026."
-
aujjobba
addikt
válasz
-Skylake- #17 üzenetére
A T chip nekem akkor jott eloszor szembe, amikor azt kutattam miert tudok a Watch-csal barmennyiszer barmikor ApplePay fizetni offline allapotban is, mikozben a droidos megoldasok csak elore letoltott par darab tokennel tudtak csak operalni.
Erdekes mennyivel elorebb tartott mar akkor is ebben az almas technika, es hogy ezekrol a finomsagokrol a tobbsegnek fogalma sincsen.
Mukodik es kesz. -
joey04
titán
rejoy nagyon nyomul a lapcsaládnál (is).
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
Sidorovich
senior tag
válasz
-Skylake- #17 üzenetére
Semmit nem tud, évek óta konteós szektás módjára lobbizik mindenféle digitalizáció és fejlődés ellen, elég ránézni a blogjára az aláírásból. Bármilyen IT biztonsággal vagy felhővel kapcsolatos hírnél már lehet visszaszámolni, hogy mikor jelenik meg.
Nem mondom, hogy nincsenek kockázatok, meg oknyomozó újságíróként vagy dollármilliárdos CEO-ként nyilván már lehet érdekes célpont az ember, de átlag Jóskaként ez a folyamatos rettegés elképesztő és röhejes.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
válasz
Sidorovich #22 üzenetére
engem a rettegese halalosan hidegen hagy, ami zavar az az ervek nelkuli valosagferdites. en feltetel nelkul el fogom hinni, hogy az iphone akkor is rogziti es kuldi az ujjlenyomatomat, ha en ezt nem akarom, amint mutata erre egy hiteles forrast.
ami engem zavar, hogy ez nem fog megtortenni, hanem higgyuk ezt el azert mert trust me bro. ez igy kicsit keves...Skylake
-
Pityu.
veterán
Nem csak a drágaság a baj hanem az is,hogy az emberiség pazarol.Minek sűrűn új modelleket kiadni mikor sosem hoznak olyan sokat.Én utálom márt ezt a fogyasztói társadaslom dolgot én nem fél vagy egy évig akarok valamit megtartani,de sajnos az emberek erre vevők ezért a profitért csinálják a cégek.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
-
Shyciii
addikt
válasz
-Skylake- #23 üzenetére
A probléma a srác érvelésével az, hogy ugye az iphone-ban nincs ujjlenyomatolvasó, és szerinte a kijelző rögzíti az ujjlenyomatot. Nah már most a kutya "közönséges" oled kijelző nem tud rögzíteni ujjlenyomatot. Ha tudna, akkor nem kellene android fronton külön ujjlenyomatolvasó, ha a kijelző képes lenne önmagában erre. És nem, nem tud, mert már a szétszedős videóknál kiderülne, ha képes lenne erre. De ezen a csöppségen úgy látszik simán túljut az érvelése
-
-
Cannabis7
senior tag
nagyon helyes, az utóbbi 3 telefononomat használtan vettem, egy huawei p20-at használtam 4,5 évig, egy p30-at kb 1 évig, az is hibátlan még mindig, de váltottam iphone-ra.
Szerintem nem éri meg újat venni, persze tudom sokan írtóznak ezektől a használt dolgoktól, de hiába meg tudnám venni én is újonnan, nem látom értelmét több pénzt kiadni érte, nem azért adom az időmet a munkának, hogy több órát kidobjak az ablakon feleslegesen.
Az idő pénz, a pénz idő, az idő az élet.[ Szerkesztve ]
-
-
Cannabis7
senior tag
Ha esetleg igazad van, és valóban a háttérben mindenki biometrikus adatát rögzítik, talán még mindenkit le is hallgatnak, azt is tudják hol vagy, az miért akkora baj, engem személy szerint ez nem érdekel, amyíg nem visszaélés a cél vele (miért és kinek lenne az)
Senkinek nem érdekesek az ilyen jellegű adataim, mert nem vadászok emberekre, nem rabolok boltokat etc. csak élem a nyugis életemet.
Ha te ezek miatt ennyire izgulsz, hogy kisebb vitába is beleállsz miatt, érdekelne, hogy mi az oka!? -
Szabi®
addikt
Én az Usában is elég sok régi telefont láttam, amik eleve használtként voltak megvéve, nem pedig valakinél csak "megöregedett", ehhez nem kell a "balkánon" élni. A telestar wireless, mobile ninja, cellular inc. és társai használt telefon store-okból városonként is tonnányi van kint (hát még államonként), biztos nem azért, mert nem élnek meg . . . Egy új kiadású Pro modell náluk is drágának számít, ők is "anyáznak" bizonyos árakon, még akkor is, ha simán vehetnék.
-
-
Várható volt, hogy egyszer minden piac vagy annak nagyrésze egyszer eltelítődik és lesz egy kiemelkedő megtorpanás a piacon.
Az sem segít a dolgon, hogy lelassult az innováció az új készülékek esetében, na meg világviszonylatban meg is drágultak a különböző viszonyok miatt.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Pityu.
veterán
Őszintén meg mondom a múltkor egy olcsó laptopba dvd meghajtó helyére hdd beépítő keretet vettem de az amilyen hulladék volt le se szabadna gyártani olyat ami már új korában is hulladék.
#Luck Dragon
Hát olyan sok innovációt nem tudnak felmutatni pláne a gyors adjunk ki újat dolog,különféle hülye trükkökkel veszik rá az embereket,hogy a gyorsan megjelenő új az jobb pedig ez nem mindig igaz.Szerintem nincs olyan hosszú aminek ne lenne vége örökké nem mehet ez a nagy innováció duma.[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
válasz
Cannabis7 #37 üzenetére
Az adataid, amiket szolgáltatsz, akkor is érdekesek lehetnek egy cégnek, ha nem vagy bűnöző
Én sem halok meg tőle, hogy van Google fiókom, de azért igyekszem minimalizálni, hogy mit tudjanak meg.
@Somatom : Nem,de a Google vajon megkapja-e? :S Az Android nyílt, azt lehet vizsgálni, de hogy a Samsung mit csinál a saját fw-ével, meg hogy a Play Services mit alkot, azt kevésbé :S
-
-
Anyámnak nemrég vettem egy iphone xs-t. 200 eur, refurbished, 2 év garival, német expertben (kb mint egy euronics Mo-n). Státuszszimbólum, ja. Előtte az én régi 6s-emet használta, ami kb 8 éves modell, most szűnik majd meg rá a rendszerfrissítés. Megintcsak státuszszimbólumnak kellett neki, gondolhatod.
Gondolkoztam rajta amúgy, hogy magamnak is veszek egyet tartaléknak, az enyém lassan 4 éves. Anno valami 600 euróért vettem (a szintén 3-4 évig használt 6s után, mert én is ilyen sznob vagyok), le volt árazva, mint kifutó modell. Ha valami baja lesz, gondban leszek, az új iphone-ok nem jönnek be, a mini túl kicsi (meg nem sokáig lesz már), a normál meg túl nagy. Tudom, nejemnek mini van, a kölyköknek meg a sima. Amúgy egy aktuális alapmodell évek óta 850 eurón nyit, a korábbiakat 600-700 között megkapod, most is ennyi egy i12-13. Rendes droidos telefont sem kapsz olcsóbban, de arra legalább csak 2-3 évig van friss oprendszer.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
markknight
addikt
Nem tudom, hol vagy helyileg de az Apple már régóta nem státuszszimbólum. Elég ha felszáll az ember egy buszra, kb mindenki iPhone-nal rohangál. 130-ért márt olyan iPhone XS-t kapsz, hogy csak nézel, ráadásul a hiteleknek köszönhetően bárki tud venni készüléket. Közlekedj egy új BMW-vel vagy egy Audival.. na az szimbólum. Ezek az Apple cuccok már nem. Híg lett a saját palettájuk, még a mamóknak is az van több helyen.
-
válasz
markknight #46 üzenetére
Ezt én eddig sem ártettem. Bármit kérdeztem iPhone topipkban, (launcher, NTFS támogatás, DeX, illetve többablakos üzemmód, Torrent kezelés, stb.) csak a hümmögés volt. Akkor az iPhone tulképp milyen státusznak a szimbóluma?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
markknight
addikt
Nem értem ez, hogy jön ide, amiket te írsz nem is kellenek bele, legalábbis nekem nem hiányoznak, szóval én is hümmögök
Nyilván itt arról van szó, hogy ha kicsapod az asztalra a 14 Pro-dat, akkor mindenki lógatja a nyálát, meg csusszan a bugyi lefele, mert "nagyon drága" telefon. Gondolja ezt hcl kollega, csak nem tudom miből indul ki. 10 éve még igaz vol (úgy ahogy) de manapság már..
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
válasz
markknight #46 üzenetére
Ott ahol a +20 éves német prémium autó státuszszimbólum, ott az iPhone is az lesz.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
aujjobba
addikt
válasz
markknight #48 üzenetére
Még ha a 14pro olyan is lenne, de a cikk épp nem a használtan vett 14pro-ról szól, hanem a régebbi modellekről.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Rejoy.hu működtetői azt tapasztalták, hogy a magyar vásárlók közül a legtöbben három-négy éves iPhone-modelleket keresnek, és általában új akkumulátort is rendelnek ezekhez.
- Ennyibe kerülnek itthon a Redmi Note 12 modellek
- Húsz éve ezek a márkák uralták a tévépiacot – mi lett velük?
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- BestBuy ruhás topik
- Milyen széket vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Opel topik
- Home server / házi szerver építése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 15 G8 Mobile Workstation, Hp garancia. i7-1165G7/32GBRAM/1TBSSD/NVIDIA T500/4K
- DELL INSPIRON 15 3511- 15,6"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win10 - MX350 2GB - 2,5+év gari
- Antec PC, ASZTALI SZÁMÍTÓGÉP, I5-3570 CPU, 8GB DDR3, 120GB SSD, HDMI, USB 3.0, WIN 10, Számla, 1 év
- Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC 16GB videokártya - magyar Firstshop garancia: 2025.12.20.
- HP Elitebook 735 G5, 13.3'' FHD IPS, Ryzen PRO 2300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, ujjl olv
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest