Új hozzászólás Aktív témák

  • Strezi

    őstag

    Sziasztok,

    talán még emlékeztek, hogy tavaly ősszel építettem bringát, és az 1x11 rendszer mellett döntöttem. Sokat számolgattam az áttételeket, és arra jutottam, hogy ha megfelelő lesz az eddzetsségem, akkor terepen is el fogok boldogulni a 32 - 11/46 áttétellel. Abból is számoltam akkor vissza, hogy még 2008-ban a Mátra Maratonon hasonló áttétellel, nem kényelmesen de megmásztam a kékestetőt a sípályán.

    Nos, tegnap sikerült az elméletet gyakorlatban is tesztelni. Azóta ugye sokat tekertem (majd tíz éves kihagyás után), és lassan szinte mindegy merre mentem, élvezem mind a tekeréseket mind a lejtőzést az azóta már tovább bővült bringaparkommal. De, fontos volt hogy ezt a mászást kipróbáljam, és felérjek magyarország legmagasabb csúcsára, terepen.

    Nos, sikerült! Nem volt leányálom, sőt a végén kénytelen voltam kicsit szerpentinezni is (nem egyenesen mentem fel, hanem picivel hosszab úton a sípálya szélességében kanyarogtam párat). Éreztem, hogy kicsit alacsony volt már a pedálfordulat amit tartani bírtam (ízületi, izom limit), illetve ha növeltem a fordulatszámot akkor kifulladok hamarabb (eddzettség, aneerob limit). Sebaj, megvolt és mivel még hátra volt a túra érdemi része, ez volt az ésszerű limit.

    A tekerés az Alpinbike mátra túrájának része volt, ahol a még hátralévő majd negyven kilométer is igen élvezetesre sikeredett.

    Itt egy videós összefoglaló a napról, amolyan kezdő videolog formátumban: https://youtu.be/rFo3Q9GLHro

    Tekerés linkje Straván: https://www.strava.com/activities/1031530606

    [ Szerkesztve ]

    ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

Új hozzászólás Aktív témák