Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Toomy #54019 üzenetére

    Annak azért nézz utána, hogy az elsőváltód kompatibilis e az 52-es nagytányérral.

    (#54021) Hasaggymeg: A bringa nálam kivételes. :)
    A fat bringák létjogosultsága még bennem is kételyeket vet fel, de sokak szerint nagyon nagy buli tud lenni, bizonyos felhasználás mellett. Az nyilván egy nagyon behatárolt felhasználási terület, ettől még nem írnám le azért, látva azt, hogy nemzetközi szinten milyen mennyiségben van jelen a piacon, szerintem meg van a helye ennek a szegmensnek is. Magyarországon már láttam fat bike-ot maraton versenyen. :) Nyilván nem a dobogóért kűzdött, de vállalható volt. Amit tényleg kevésbé értek az a 27,5" plus méret, azaz a 27,5" X 3.0, Enduro-ban kezd terjedni. Bár lehet, hogy van értelme, felfelé tekerésnél, hosszabb túrákon nehezen tudom elképzelni, hogy életképes, bár ettől még van.
    A fat az ugye extrém széles 4.0-4.9 között, tesztek alapján merev vázzal és villával hozza egy 140mm-es fully kényelmét. Ami a lényeg ezekben a bringákban az az extrém tapadás és extrém fékezhetőség a leg sárosabb, kövesebb talajon is. El tudom képzelni, hogy van erre is igény, pláne aki olyan helyen lakik ahol napi szinten tud egy ilyen bringát használni.

    Az ebike-ot szerintem már kiveséztem, de az biztos, hogy annyira összetett, sokrétű kategória lett mára, annyi gyártó és modell jelen van már a piacon, hogy bőven túl van már azon, hogy megkérdőjelezzük a létjogosultságát. Németországban már külön E-mountain bike szaklap van. Az eurobike-on is nagyon erősen ott vannak, szinte a legtöbb gyártó modelljei között találni bődületes választékot. Persze nem azt mondom, hogy átveszi a helyét a normál bringáknak, de kb egy közel ugyan akkora jelentőséggel bíró kategória mint a hagyományos kerékpár a nyugat európai országokban. Rengeteg üzlet van ami kifejezetten az e bringákra szakosodott. A Bergamont-nál is külön kezelik a két szegmenst, külön van E-Bike Store Hamburgban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák