Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
Mivel az előd is már 100k volt sok jóra nem számítok árazásilag
Volt XM4-em, de nekem csalódás volt. Kényelmetlen a fülben és messze nem volt annyira kiemelkedő mint amennyire várta volna az ember, így hamar el is adtam. Ezt már meg sem próbálom"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Lajmund
aktív tag
Nekem wi sp510 van ha jól emlékszem. Dizájnosak ezek a bogyós fülesek de szerintem nem annyira praktikusak mint egy sport füles. Ami nekem van annak van ilyen kampoja ami beleakad a hallojáratba ebből is 3 méret választhato meg a bedugos részéből is. És mivel elég könnyűek mivel nincs bennük akkumulátor ezzel az elrendezéssel nem is érzem hogy a fülembe van és hetente töltöm úgy kb napi 4 órát használom hétköznapokon. Bárki hozzámszol csak kiveszem vagy a nyakamba logatom beszélgetéskor nem kell vele tökölni mire elrakod. Ha koszos a kezed akkor is jobb mint a bogyós. Nekem nagyon tetszenek ezek a bogyós fülesek de nekem nem kéne.
-
callmeakos
veterán
Akkor lehet én kivárok rá, és még húzom egy ideig az XM3-al. Nagyon érik már egy upgrade, mert ugyan nagyon hozzászoktam, de jó volna már egy olyan TWS fülest használni, ami a tokja nem akkora mint a bécsi kapu a zsebemben, az BT kapcsolat stabilitása meg nem egy hajszálon függ.
All→M8
-
pusszycat
nagyúr
Nem szeretem a bogyóst, olyan mint egy felcsúszott fülbevaló.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
Magam részéről visszatértem a vezetékes Sony füleseihez .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Sys85
addikt
Nekem sem volt meg sokáig.
Számomra hatalmas csalódás volt több szempontból is.
A hangminőség sem volt olyan kiemelkedő (legalábbis ennyi pénzért),pedig mindenhol ódákat zengtek róla.
Nagy is volt,rohadt kényelmetlen volt már 15-20 perc után is,pedig nem kicsi a fülem.
Hangerőre is sovány volt,főleg mivel 75-80% fölé nem lehetett tolni,mert akkor elvette a mélyet és megtolta a közepet,szóval felborult a hangkép.
Járattam burn-in fájlokkal nagyon sok órát,próbáltam eq-val is belőni a hangját,próbáltam én mindent,de messze nem volt olyan mint amit ennyi pénzért várna az ember. -
mókuska
tag
Érdekesen olvasom a tapasztalatokat. Igaz én nem 100k-ért vettem, hanem 50k-ért egy csalódott tulajtól pár hetesen. Neki Iphone-on is volt gondja. Mikor kipróbáltam az én telefonomon csak pislogott, hogy mekkora hangja van. Igaz az androidos készülék.
Mivel szerintem a telefonok jó része nincs éppen korrekt zenehallgatásra tervezve, hiába az akár nagyon jó bluetooth átviteli sebesség. Pl az LDAC. Így én mindig valami módot használok. Régebben Viper4Android-ot, de most JamesDSP-t. Ott lehet a fülesekhez olyan korrekciós beállításokat megadni, amivel a különböző headset-ek hang karakterisztikáit (remélem jól írtam) egyenlíti ki. Ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb hangja lesz a fülesnek. Ezt idáig az összes általam használt bt eszköznél használtam, Jabra elite 65, elite 75, active 7, Sony xm3 és most xm4. És nekem eddig a xm4 hangja volt a legjobb. Annyira tisztán és gyönyörűen adja vissza a zenéket, hogy csak kapkodom a fejem, hogy mennyire jól szólnak az eddigi zenéim. Igaz én alapból csak veszteségmentes fájlokat hallgatok.
És még futás közben sem eset ki a fülemből eddig.
De ez csak a saját véleményem -
icp1970
senior tag
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Én is vissza álltam vezetékesre.
-
Hali!
Ez a James DSP az az app, ami a Play áruzázban elérhető Rootless James DSP néven? Szívesen kipróbálnám, csak egyelőre óvatos vagyok az appokkal...
Amúgy én is használok egy XM4-est, és egyetértek azzal, hogy ilyen tisztán szóló BT füles ritkaság a piacon, ha létezik egyáltalán. Szép és részletes a hangkép, messze ver minden más TWS-t, amit eddig próbáltam. Ezért tartottam meg; álmatlan éjszakákra vagy reggeli ébredezős fülesnek pont megfelelő.
Egyébként pedig a cipőjét sem kötheti meg egy jó vezetékes fülhallgatónak. Mint minden TWS esetében, itt is hiányzik a dinamika - nem feltétlenül a hangerőről beszélek -, mintha önkényesen limitert rakna a zenékre, zajos környezetben - ahol kénytelen az ember rátolni a hangerőt - már gyakorlatilag használhatatlan, hiában a noise cancelling. Próbáltam buszon és repülőgépően is - összefolyik minden hang, sírva menekültem vissza az AudioFly vezetékesemhez. Egyszerűen nincs benne elég szufla.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
mókuska
tag
válasz
Litván Zongora #10 üzenetére
Én a magisk-ból telepített verziót használom. Azzal jobban szól. Gondolom a root miatt több módosítást engedélyez a rendszer.
-
milkabrams
őstag
Az ilyen populáris sz@roknál a hangminőség kb. annyi, hogy nyomja a mélyet mint állat. Volt szerencsém meghallgatni több Sony és egyéb agyon sztárolt eszközt pl. Meze fejesek, de magamnak biztos nem vennék ilyesmit. Utcára egy Sennheiser momentum tws 3-at használok, itt is húztam meg a határt hangminőségben.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
csocsoszán
őstag
Szia! Nekem a Jabra Elite 7 pro van. Nagyon jó hangú. A Sony WF 1000xm4-el nem volt lehetőségem összehasonlítani. Neked volt alkalmad összehasonlítani?
(Van pár jó vezetékes fejhallgatóm bátran mellé lehet rakni! A Sennheiser hd 800-am is csak középben szól jobban. Mélyben magasban veri. Mármint a 800-ast. Térben, jelenlét érzetben ugye a nyitott fejhallgatók azért sokkal jobbak.) Vennék egy Bluetooth füles ami jobb lenne mint a Jabra. De Szt. nem lesz könnyű! [link]
Kimaradt: a telefonok, tablettek Bluetooth-ja igen gyenge!
(Ez a Fiio m11 egész tűrhető hangú.)[ Szerkesztve ]
Eladó Sennheiser Hd800, 600 és egy B&W füles!
-
mókuska
tag
válasz
csocsoszán #13 üzenetére
Szia!
Tényleg egész jó hangja van a Jabra Elite 7-nek. Nekem Active van, de lényegében ugyanaz.
Egyébként adom, hogy sajnos önmagában nem feltétlenül szól jól az xm4. De idáig az összes fülessel így voltam. Bármilyen márkájú fülessel így lenne. Kell hozzá egy JamesDSP vagy Viper4Android és az általa használt VDC file vagy GraphicEQ beállítás ami kiegyensúlyozottá teszi a füles hangját. Na onnan már érezni, hogy mennyire jól szól. Sokkal jobban elkülönül minden hangszer hangja és nagyon tisztán hallani minden hangot a zenében. Már hosszú évek óta csak így használom a bluetooth eszközeimet.
Azt is megértem, ha ezt nem mindenki akarja megtenni. Mivel ehhez rootolni kell a készüléket, ami akár gari vesztéssel is járhat bizonyos típusoknál. Jelenleg egy Oneplus 9 pro-val használom.
Kíváncsiságból most meghallgattam a Jabra-t. Csodálkozom, hogy idáig azt hittem jól szólAzt hiszem adom is el egyből
[ Szerkesztve ]
-
csocsoszán
őstag
[link] azért nézd meg a teszjüket. Nálam amit eddig írtak a fülesekről az bejött.( A 800-as testesebb hangú, énekhangnál nagyon hallani!)
Van egy Samsung Galaxy Tab S4-em. (Rotolva. Az LG-ket is veri!) sosem jutna eszembe hangszínszabályozni. (Azért nem használom mert az audio Linux sokkal jobb, még a fiio-nál is! Jó dac-al!) Jó minőségű felvételeket kell hallgatni. Wav, dsd, jó szerkezettel a tidál master is jól szól. (Persze ott sem minden zene.) az mp3 a vicc kategória. Nem hittem a Bluetooth-ban de mikor egy hatszázezres füles mellé lehet rakni, egy olyan dac-al hallgatva amit telepakoltam black gate N kondikkal, több mint bosszantó!
Kimaradt: a 800-as gyári kábele cserélve mert az talán a leggyengébb pontja. Viszont ha valaki hozzájut egy AKG K 1000-hez az más világ, de azt ugye nem használjuk csak ünnepnap!
Jó zenélgetést mindenkinek!Eladó Sennheiser Hd800, 600 és egy B&W füles!
-
mókuska
tag
válasz
csocsoszán #15 üzenetére
Megnéztem amit küldtél. Tényleg van némi különbség.
Nálam fontos szempont volt a sport (futás) közbeni hallgatás. Így választottam az Active-ot. Xm4-t kicsit félve vettem meg, mert tartottam tőle, hogy a súlya miatt kieshet a fülemből. Meglepődtem mikor tapasztaltam, hogy stabilan ül benne. És engem nagyon zavar, ha igazgatni kell futás közben.
A sport miatt a vezetékes dolgok számomra kiestek. Pedig én is szemezgettem néha egy AKG K3003-mal.
Hallgatni wav vagy Flac fájlokat szoktam. VDC vagy GraphicEQ amit írtam az a minden fülesben lévő eltérő hangátviteli karakterisztikát igyekszik kiegyenlíteni. Amíg nem próbálja ki az ember, nem hallja a különbséget.
Persze egy csúcs DAC, csúcs füles, hozzá illő kábel kombót biztos nem ver egy tömörített Bluetooth átvitel prémium TWS-sel. Ezzel nem is vitatkoznék. Viszont amit most ilyen téren TWS-ből ki lehet hozni, az most az xm4-ben számomra megvan. -
mókuska
tag
válasz
csocsoszán #17 üzenetére
Tényleg szerencse
-
motown5l
aktív tag
Nekem xm4 van. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Előtte xm3 volt. De az túl nagyra sikerült. Ami talán zavaró az, xm3 illetve az, xm4 ben, hogy nem lehet kapni hozzá gyári harangot. Csak a Sony online szolgálattol lehet be szerezni. De úgy Hog le kel fényképezned a harangot ami tönkre ment. És küldenek helyette egy ujjat INGYEN. Próbáltam már utángyártott harangot is.,ami kiköpott hasonmása volt az, eredetinek, de az anyaga messze nem olyan volt. A Sony olyan speciális habot használ hozzá, ami a fülben van, fel melegedik és be puhul. És eszméletlen jó a viselete. Apszolut nem bántam meg hogy be ruhaztam egy xm4 re. Bátran ajánlom mindenki számára, aki még teheti hogy drágább minőségi szériából választ.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Idén érkezhet a kategóriabajnok TWS eszköz új generációja.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs