- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Nagyon aggasztó, hogy mire használják a bűnözők a ChatGPT-t
- Adobe Photoshop
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Bittorrent topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Milyen routert?
- Windows Insider Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Musk nagy tisztelője vagyok, számos eddigi eredménye miatt.
De ez a Twitter-ügylet nakem valahogy nem kerek. Tudom, hogy senki nem vagyok ahhoz, hogy jól megmondjam, de ez mintha jívül esne Must kompetenciáján, és emiatt rossz koncepció mentén indult volna el.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Musk meg visszaszólt az EU-nak, hogy küldjön el jópár embert, akik a tech vállalatokat b.szogatják
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
<Adamsky>
veterán
"Az EU úgy érzi ... " - imádom! Hogy nem szakad rájuk az ég, de komolyan
Amíg nincs konkrét probléma, addig az EU is, és az amerikai FTC is kussoljon!#2 Donki Hóte
" ... küldjön el jópár embert ... " - amennyi léhűtő (bölcsész, társadalom tudós, stb.) van ott, ez tényleg jogos felvetés.[ Szerkesztve ]
-
gegsite
tag
válasz
Donki Hóte #2 üzenetére
Ha ez az ára én szívesen kimennék oda innen...
3D nyomtatás. Akksi időre, és uptime-ra gyúrok.
-
ThodEE
őstag
Micsoda ütközések egy mondaton belül xD
"megerősítenie jelentős mértékben a moderációt, valamint védeni a szólásszabadságot."http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
-
A szólás szabadsága nem azt jelenti, hogy hazudhatok orrba szájba egy oldalon, vagy hogy leanyázhatok bárkit. Ahhoz pl általában kell egy egészséges moderáció, hogy ne csapjon át gyűlölködésbe egy társadalmi vita.
re: Noukoum
Nem bemutatni kell, hanem megnézni mit művel a Twitteren, miket csicsereg és mekkorákat bukik. Illetve azt, hogy mi az új kommunikációs taktika nála. Ha valami óriási hülyeséget mond és már nem tudja tagadni, akkor jön a "Nekem ezt/azt mondták", "Így informáltak, nem tudtam róla". Szerintem ez a dedó szint. És nem csak ez az oldal, de nagyon sok helyről jön kritika amiatt, hogy perpill miket művel.re: <Adamsky>
Probléma már van most is dögivel. Mármint a dezinformációt érinti. Felerősödni látszanak a dezinfós hangok nagyon mióta átvette Musk a céget.
Amúgy a példád sántít. Pl ha látom, hogy egy kötél szakad a páncélszekrény súlya alatt, akkor ne is tegyek említést a szemrevételezésem eredményéről, hanem várjam meg mire kinyírta az alatta átsétáló gyalogosokat? Miért várjunk mire megtörténik a baj ha látni előre, hogy valami be fog következni, vagy hatalmas az esélye a baj bekövetkezésének? Autógyárak se tudom minek hívják vissza az autóikat ha elromolhat a fék. Nem biztos, hogy a baj be fog következni. Akkor addig ne is hívják vissza őket míg baleset nem lesz.re: #7 pilóta
Igen, addig meg áthág egy pár törvényt. Kirúg egy pár ezer embert úgy, hogy csak esélyük nincs reagálni rá (Persze most jön a "de mennyi végkielégítést kaptak" mondat, ez sokaknak nem szempont ha pl munkavállalói vizummal voltak az országban, vagy ha nem találsz állást 3 hónapon belül, vagy ezer oka lehet még). Illetve lefitymál, leigáz embereket a nyilvánosság előtt és uszít ellenük. Ez menthetetlen még akkor is ha holnap feltalálja az ingyen energiát (najó, talán, talán akkor nem).[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Nyilván csak annyit tudok, amennyit a neten összeolvasgatok. De Twitter-ügyben az az érzésem, hogy törököt fogott vele, és ezt közben már ő is látta.
Egyébként drukkolok neki, bár fogalmam sincs a Twitterről -- mivel soha nem nyitottam meg, és nem is áll szándékomban. És tudom, hogy inkorrekt vagyok és szubjektív, de tisztán az általam ismert, a témát nálam jobban ismerők véleménye és ellenvéleménye, párosítva az illetők világnézetével, nekem azt sugallja, hogy hozzám a muski irány áll közelebb.
MaCS
-
<Adamsky>
veterán
" ... egy kötél szakad a páncélszekrény súlya alatt ... "
Sántít a hasonlat."Felerősödni látszanak a dezinfós hangok ... "
Ez a gondolatrendőrséghez hasonló. Vagyis konkrétum (ügy, eset) még mindig nincs, de már megy az aggódás. Persze azt is tudjuk, miért. ThodEE rá is mutatott a lényegre.#5 ThodEE
Ez max neked ("mucsai magyarnak") fura. A fejlett, és demokratikus nyugaton ebben nem látnak ellentmondást, ahogy az ilyen ügyekben sem látják az összeférhetetlenséget. -
-
nozs23
őstag
Szerencsére te és bendeguz mindig megjelenik egy muskfényezésre. Viszont kiváncsi lennék a sok pozitív dologra, amit eddig Twitterrel, vagy Twitteren művelt. Ezen a héten egy mozgássérült dolgozóját próbálta lejáratni Twitteren, megkérdőjelezve a betegségét (elég csúnyán visszafelé sült el a dolog Musknak). Bár a Tweetek egy részét már törölte Musk, a teljes undorító sztorit meg lehet nézni Twitteren.
-
Noukoum
veterán
Mondanám hogy hozz konkrét példákat, de jellemzően a részletes válaszra duzzogás a reakció szóval…
Nyilván ő is csinál faszságokat, ő is hibázik. De az ami itt is megy, teljes alternatív valóság.
nozs23: mármint arra az esetre gondolsz ahol azonnal nyilvánosan bocsánatot kért musk. Ja hogy ezt már lehagytad a te verziódból, ki gondolta volna.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
A twitter a világ legjobb munkahelye, mert csak kettő, nagyon egyszerű szabályt kell megtanulni a dolgozóknak:
1: Musknak mindig igaza van!
2: Ha Musknak véletlenül éppen nem lenne igaza, akkor automatikusan az 1. sz. szabály lép életbe !!
Aki annyira sötét, hogy ezt a két roppant egyszerű szabályt nem tudja megjegyezni, az ne csodálkozzon, hogy kirugják a twittertől
Ha édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
nozs23
őstag
Nem kért egyből bocsánatot.
Azután kért bocsánatot, miután Halli története a betegéséről százezres lájkos magasságot ért el és kiderült, hogy ő éppenséggel Iceland - Person of the Year: “One of his best-known projects is Ramp Up Iceland, which is building ramps throughout the nation to increase accessibility for people in wheelchairs. He has also personally donated to the legal funds of victims of sexual abuse, and has garnered praise for charitable donations to families in need this holiday season.“
Igen, ezután tényleg könyögött egy bocsit, boruljunk le előtte. -
vicze1
félisten
"Mondanám hogy hozz konkrét példákat,"
Minek is, mikor konkrétan ignorálod csuklóból?Eddig is ezt tetted és ezután is ezt fogod tenni... És a legnevetségesebb módon még neked áll feljebb, ebben már tök jól utánozod a mestert, de megsúgom, hogy pont olyan szánalmas mint ő.
-
<Adamsky>
veterán
válasz
Donki Hóte #14 üzenetére
" ... nyugaton diktatúra van." - itt (még) talán nem tartunk.
" ... nyugaton mindenkire ráerőszakolják a demokráciát, azokra is, akik nem kérnének belőle ... "
Az irónia detektorom azt jelezte, hogy ezt te annak szántad, miközben nagyon is igaz. Szóval, igen. Ha pl. Amerika nem akarna mindenkit "demokratizálni", akkor a világ egy békésebb hely lenne, ehhez kétség nem fér. -
Pörgős rúgással beléd szállok, a kutyákat is rád eresztem, aztán mikor még kérdezik tőlem hogy amúgy van-e ügyvéd a közelben akkor bocsánatot kérek. Persze. Hagyjuk már. A pörgős rúgással mi lesz, majd megbocsájt a jóisten?
Re: Adamsky
Miért rossz a példa? Az hogy Musk óta megnövekedett a gyűlölet beszéd és a fake news mennyisége az tény. Ez a jel pedig olyan mint a szakadó kötél. Lesznek gondok. A free speech és a szólás szabadsága pedig még mindig nem egyenlő a felelőtlen megnyilatkozásokkal, hazugságok terjesztésével.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
válasz
Donki Hóte #17 üzenetére
A legtöbb magyar munkahelyhez képest ez egy bonyolult szabályozás.
MaCS
-
Én a technológiának szurkolok, azt értékelem - Musk pedig egy nettó szar ember, és finoman fogalmaztam. Ettől még a SpaceX az egyik legjobb dolog, ami történt az elmúlt 30 évben, a Tesla pedig úttörő volt, és a modern villanyautózás megalapítója (mostmár a jelenlegi helyzete elég... vitatott). Musk meg az utóbbi 2-3 év tevékenysége alapján totál leírta magát minden jóérzésű embernél.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
doooo
addikt
Nagyszerű, csak így tovább.
-
Noukoum
veterán
válasz
benedekco #25 üzenetére
Nem csak nem pocsékolom trollkokra az időmet akik valamilyen okból kifolyólag (valószínűleg irigység vagy kitudja) így viselkednek.
Értelmes vitákra mindig nyitott az ember. Oda pedig kellenek az érvek.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
nozs23
őstag
Nem vettel reszt meg ertelmes vitaban a Twitterrel kapcsolatban. Teslaval kapcsolatban (meg amugy is) szoktak ertelmes gondolataid lenni, itt meg nem lattam ra peldat az elvakultsagod miatt.
Ez az irigyseg erv is dedo szinvonal. A gimiben is azt hitte minden f*szfej, hogy irigykednek rajuk. De nem. -
easy...rider
őstag
a PH szerkesztők nem szeretik Muskot?
A vele kapcsolatos cikkek címei olyanok mintha valami bulvárlap "cikkeinek" a címei lennének. Vagy csak én futok minig ilyen címekbe bele?
Keményen beleszólt
Elon Musk kiborult
Kényszerhelyzetbe került Elon Musk -
<Adamsky>
veterán
válasz
benedekco #25 üzenetére
" ... Musk óta megnövekedett a gyűlölet beszéd és a fake news mennyisége az tény."
Tudnál mutatni pár konkrét esetet?
... mert míg erre tudomásom szerint nincs példa, addig arra, hogy erősen cenzúrázva (ami szerintem rosszabb, mint a fake-news) volt a Twitter korábban, akad. -
válasz
<Adamsky> #42 üzenetére
Pár konkrét esetből nem lehet következtetéseket levonni. Ha msot mutatok pár cuki csillámpónis tweetet, akkor az azt jelenti, hogy nincs hate speech a twitteren?
Sokkal jobb ötlet átfogó statisztikákat nézni, és elemzéseket. Ebben a google tud neked segíteni, de pl tessék.
"Ha a covidtól sem féltél, ettől (3. VH) miért félnél? szarabb megfulladni, mint felrobbanni" - Parci, Ukrajnai háború topic
-
válasz
<Adamsky> #42 üzenetére
Sajnos magyar nyelvű cikkel perpill nem tudok hivatkozni.
re: easy...rider
Van más ilyen című cikk is, bőőőőven. Amúgy meg ez nem a PH! hanem az IT café.
"Két hónap múlva leállhat a Facebook Európában"
"Emberi agysejtekkel mosná le az AI-t az organoid intelligencia"
"AI-para: birtokolhat-e szabadalmi jogokat a mesterséges intelligencia?"re: prabhu
Bocs, a link nem működött a gyűlöletbeszédre. De gondolom kitaláltad magadtól is, hogy oda is csak egy wiki linket szántam
A gyűlölet beszédet a törvény szabályozza. A különböző oldalaknak meg be kell tartaniuk a törvényeket, így ha én itt most gyülőlet beszédet intéznék, akkor azt a helyi moderátoroknak moderálniuk kellene.
Az álhíreket a moderátorok moderálják, jobb esetben úgy nevezett fact checker-ek (szakértők) tudják eldönteni, hogy valami igaz-e vagy sem.
Még annyit hozzátennék, hogy sokakban félre van értve az a kifejezés, hogy moderátor. A moderátor nem egy diktátor aki megmondja mit lehet és mit nem, hanem "Az a személy, aki útmutatást nyújt, valamint irányítja egy közösség beszélgetését.", azért felel, hogy ne szálljanak el az indulatok és értelmes keretek között zajlódjon a kommunikáció. Pl egy vita ne annyiból álljon mint:
"- Elnézést! Itt lehet vitatkozni?
- Már megmondtam!
- Dehogy mondta!
- De igen!
- Mikor?
- Most!
- Nem mondta!
- De mondtam!
- Nem!
- De!
- Nem!"Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
nozs23
őstag
válasz
benedekco #44 üzenetére
A gyuloletbeszedet sajnos gyakorlatilag semmilyen torveny nem szabalyozza az USA-ban, ezert hagyatkoznak a platformok a sajat iranyelveikre.
Sokan elfelejtik, hogy ezeknek a magancegeknek minden joga megvan ahhoz, hogy barmit ugy moderaljanak, ahogy akarnak. Eleg jelentos anyagi vonzata van a moderacionak, amibe Musk is belefutott, mert a brandek nem akarnak orjongo nacik kozott reklamozni. Ahogy a userek nagy resze is a biztonsagos platformokat preferalja.
Elvileg a kovetkezo hetekben jon a Twitter uj iranyelve (freedom of speech” and not “freedom of reach”). Ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Twitteren is lesz tovabbra is moderacio, csak eppenseggel Musk a speech police, o huzza meg a hatarokat. -
<Adamsky>
veterán
"Pár konkrét esetből nem lehet következtetéseket levonni." — ööö, miért is nem?
Ne csillámpónis tweet-et mutass, hanem gyűlöletbeszédeset, és fake-news-osat!
Én a konkrétumot többre tartom mint a statisztikát.
Google statisztika: Winston Churchill-től egy idézet: Én csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam.#44 benedekco
Fake-news: te (vagy bárki más) meg tudnád mondani, hogy - pl. most az ukrán-orosz háborúval kapcsolatosan - mi is "fake-news"? Kizártnak tartom.
Szóval hozhatsz statisztikákat, hogy ennyi, meg annyi százalékkal nőtt a hírhamisítás, ha egyszer a hír valóságalapját nem, vagy nem egyértelműen (ki a jó, és ki a rossz - már ha különbséget lehet ilyen szinten tenni - ebben a háborúban) lehet meghatározni.
Musk (nem, nem vagyok "hívője") szerintem azon van, hogy minél több infó jusson el mindenkihez, minél többféle forrásból tájékozódjon, és tudja kialakítani a véleményét. Az egyetlen dolog, amit ő sem akar (és én se tartok jónak), az a gyűlöletbeszéd. Ez utóbbi már sokkal objektívebben megítélhető, és irtandó is minden platformon. -
válasz
<Adamsky> #46 üzenetére
ööö, miért is nem?
Azért, mert pl itt a PH-n is van bizonyosan olyan komment, ami átcsúszott a moderáción, pedig nagyon nem kellett volna neki - akkor ez azt jelenti, hogy a PH-n ömlik a gyűlöletbeszéd, és a moderátorok semmit se csinálnak? Természetesen nem azt jelenti. Éppen ezért nem általánosítunk 1-1 esetből, mert teljesen fals eredményt kapunk. Ezt hívják anekdotikus bizonyításnak, ami érvelési hiba.Sokkal jobb egy teljes adathalmazt nézni, és abból levonni következtetést. Ezt linkeltem neked, hogy pont ezt csinálták. Ha nem hiszed el, nem gond (nekem), csak hát a személyes kétely is egy érvelési hiba, és így lehetetlen beszélni egy témáról.
a hír valóságalapját nem, vagy nem egyértelműen (ki a jó, és ki a rossz - már ha különbséget lehet ilyen szinten tenni - ebben a háborúban) lehet meghatározni
Ez pedig a "no objective truth" néven nevezett mítosz, amit szintén a false info terjesztők/propagandisták használnak fel a saját hazugságaik terjeszténél, hogy "hitelesebbnek" tűnjenek (hisz mi is az a hitelesség? nincs is ilyen! minden vélemény egyenlő! - marhaság, nem az. nem egyenlő az én véleményem mondjuk az asztrofizikáról Neil deGrasse Tysonéval, nem egyenlő a véleményem a covidról egy szakorvos kutatóéval, és folytathatnám).[ Szerkesztve ]
-
válasz
<Adamsky> #46 üzenetére
Mostanában egyre több lapos föld hívővel találkozom, véletlen? Lehet, hogy nem de ez semmit sem bizonyít, csak azt, hogy a közegemben valamiért egyre több az idióta.
Én ugyan nem tudom megmondani, mi van az ukrán-orosz háborúban, mivel nem vagyok szakember, nem a szakterületem a téma. Ellenben ha elolvasok egy szakemberek által írt jelentést/hírt akkor arra tudok hagyatkozni még akkor is ha úgy érzem hogy nem úgy van, mert az érzelmek elvisznek a fenébe az igazságtól.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Hintalow
senior tag
A jó öreg Melon Tusk
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
azbest
félisten
Amikor politikus konkrétumok nélkül fenyegetőzik, az kampány fogás?
De odatehetjük ezt a hírt is a korábbi mellé. Amikor Musk azt mondta, hogy a twitter szabályzata az ország törvényeinek betartása. Erre valamelyik politikus aggodalmát fejezte ki és a twittter betiltásával fenyegetőzött és behívatta őt
Aztán még azon is elgondolkodhatnak a technikai analfabéta politikusok, hogy miért nincsen európai cégeknek semmi versenyképes szolgáltatása.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az EU közölte Elon Muskkal, hogy vegyen fel több emberi dolgozót a Twitterhez, a tartalmak moderálása céljából.
- BestBuy topik
- Íme a The Last of Us Part 1 végső PC-s gépigénye
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Milyen videókártyát?
- Kormányos topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- További aktív témák...
- MSI RTX 3070 8 GB SUPRIM X TRIO LHR MENTES - 6 HÓ GARI
- Új 12.Genes! Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6 -40% Bivaly i7-1255U 16/512G FHD IPS Iris Xe
- Thrustmaster tx
- Új, BONTATLAN, Garanciás Huawei MateBook D15. / I3-10110U / 8GB RAM / 256GB SSD / 15.6" Kijelző.
- Üzletből, garanciával, Intel Core i5-10300H 16RAM 512SSD GTX 1650Ti FULLHD IPS/15,6" FULL HD IPS
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest