Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
[link]
Ilyen kábelt hogy mert bárki is elsőre nyugodtan használni? Miért van a vezetékek felén zsugorcső, a másik felén meg nincs? Ilyen szar gyártási minőséget tudnak produkálni? -
Franklin
addikt
Vótmá?
-
Csak én vagyok egyedül az, akinek már az RTX3080 is égette a Corsair AX 8-PIN csatikat?
4 év alatt már kétszer kellett cserélnem. A VGA foglalat mindig ép maradt (és a táp dobozában volt bőven ilyen moduláris kábel). -
FLATRONW
őstag
Ez továbbra sem számít. A 3.x-es tápot és VGA-t ugyanúgy tönkreteheti az egy vezetéken folyó 20 A, mint a 2.x-es tápot.
Ha minden rendben van a vezetékekkel és a csatlakozással, akkor nem fog 20 A átmenni egy vezetéken, és a 2.x-es táppal sem lesz semmi gond.Az is érdekes, hogy a 3.x-es tápokhoz nem is szükséges átalakító, de az NV mégis csomagol a kártyáihoz. Tehát valószínűleg itt a 2.x-es táp tulajdonosoknak szánja azt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
NvidiaRTX
őstag
Na ezért várom én meg a 6000-es szériát.
Most néztem, többet ér a 4080 Super-em használtan most mint amennyiért anno újonnan megvettem. -
drkbli
tag
A tápegység is részese a csatlakozós játéknak (de: There is no intelligence here):
ATX 3.0 adds the 12VHPWR connector’s sense pin configuration in section 3.3 of Chapter 3 as defined in the PCIe 5.0 add-in card spec of November 2021.
Sense1 and/or Sense0 are required (3.3.1) for 300W, 450W and 600W GPUs. Note that the table says "Gnd". That's short for GROUND. You GROUND these pins in the circuit. There is no intelligence here.
CARD_PWR_STABLE and CARD_CBL_PRES# are optional (3.3.2 and 3.3.3)
CARD_PWR_STABLE is like the PWR_OK on your 24-pin. This allows the GPU to inform the PSU that everything is ok with the power delivery.
CARD_CBL_PRES# actually “reports” to the PSU that a card, or cards are present, and that the PSU should budget power accordingly; assuming the PSU has the ability to support this. -
Ribi
nagyúr
A legtöbb táp így működik a legtöbb eszközben. Ez viszonylag speciális eset, hogy annyi áramot le tud adni hosszú távon ami a túloldalon nem tesz tönkre semmit csak a kábelt. Ez nem a táp hibája. Legtöbb helyen eleve nincs ennyi drót, ez tényleg szar hogy így alakult, remélhetőleg ezen változtatnak a jövőben.
Megnézel egy ilyen moduláris tápot, baromi vastag drótok mennek a moduláris panelra és csak ott ágazik szét sok kicsire. Eddig nem is volt gond, legalábbis nem több mint bármilyen más eszközben. Ez sajnos a túloldali trehánysága, hogy ennyire alulméretezett csatlakozón akarnak ennyire sok áramot átnyomni. Szerintem. -
Alaaf Pi
senior tag
-
Busterftw
nagyúr
"It's not about the 6+2 PCIe connectors - but about the power peaks of the new GPU generation.
ATX 3.0/ATX 3.1 defines that the PSU needs to be able to deliver high peaks of power to the GPU. In older generations that was not needed. Because of that we cannot recommend older PSUs for the newer graphic cards." -
wolfpapa72
csendes tag
válasz
tupacamaru #25 üzenetére
" Nem is értem miről beszélünk, vagyis értem, a VGA már le van gyártva.
"
Ezért is jó az ASUS megoldása:
-
tupacamaru
veterán
Röviden arról van szó, hogy az NVIDIA az újabb, GeForce RTX 40-es és 50-es sorozatú VGA-in a 16 tűs tápcsatlakozó mögé csak egyetlen egy söntellenállást helyezett, vagyis az egész dizájn egyetlen 12 V-os forrásként kezeli a vezetékeket. Ez effektíve azt jelenti, hogy a tápkábel hat darab, áramot biztosító vezetékéből elméletben ötöt el is lehetne vágni, méghozzá anélkül, hogy az a VGA működését veszélyeztetné, mert lényegében az a hat kábel egy 12 V-os forrásként van kezelve. Példaként felhozható még a GeForce RTX 3090-es VGA is, amely persze nem ezzel a csatlakozóval, de más jelleggel működött, ugyanis ott a tápcsatlakozó hat darab vezetéke, három darab 12 V-os forrásként volt kezelve, vagyis a terheléseloszlás garantáltan kiegyensúlyozottabbnak számított
.
Nem is értem miről beszélünk, vagyis értem, a VGA már le van gyártva. -
Ribi
nagyúr
Ha táp oldalon túlmegy az áram, macerásabb visszafogni mint fogadó oldalon. Illetve ha a táp fogja vissza a dolgot, a vga csak annyit lát hogy csökken a feszültség és kifagy a pékbe és még akár kárt is tud ezzel okozni. Tradícionális OCP ha bekapcsol akkor lekapcsol az egész táp. Persze drága tápoknál lehet ezt állítani, csak a módszer kicsit "barbár". Az az utolsó védelem. VGA oldalon ezt nagyon finoman, bármi féle fagyás nélkül is meg lehet oldani.
-
lvb
aktív tag
válasz
AxBattler #12 üzenetére
Nekem ilyen kábel égett el 6-7 éve. A táp "megfogta", így a videókártya nem ment tönkre, és még a táp többi csatlakozója is működött. Csak új kábel kellett, bedugtam a táp másik csatlakozójába, és minden ment tovább gond nélkül évekig. 1-2 nap múlva már égett szag sem volt
.
-
Busterftw
nagyúr
Akit erdekel a Be Quiet support valasz:
"All be quiet! power supplies with ATX 3.0 and 3.1 standard are compatible with the RTX 5000 series.
ATX 3.0 → 3.1 updated the socket of the device - not the cable. Both versions are save to use.For general safety, we strongly recommend that you ensure that the cable is fully plugged in and, if the plug is not angled, that it only bends approximately 4 cm from the plug.
Please also note that we are not able to provide support for products manufactured by other companies. If a problem is caused by a third party product, we will not be able to determine the cause or cover the cost. We recommend that you contact the manufacturer yourself.Older be quiet! ATX 2.x power supplies are not recommended for the new RTX 5000 series."
-
DarthRevan
tag
Én még ott voltam leragadva, hogy a 12V-2X6 az a VGA és PSU oldali (anya) csatlakozóban különbözik a 12VHPWR-től, a madzag közte nem változott. Ez nem csak valami marketing, hogy a para okán kábelt is el lehessen adni a népnek?
-
-
... de olyan megnyugtató a lét az alsó szegmensben.
GeForce RTX 5060 & 5060 Ti to feature standard 8-Pin power connectors
-
Powerer
tag
Amíg a kártyának nem megfelelő a feszültség szabályozása, addig nem mindegy milyen kábelt használunk? Rámegy egy kábelre 20+A és mindegy lesz ha ezt egy kábel órákon át kapja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
AMD és Intel. Nagyjából ennyi esetet jelentenek nekik évente a partnerek. Ezek az összesített esetek, tehát nagy részük rosszul beszerelt, elhajlott láb, problémás tokozás, stb. Kis részükről kiderül, hogy valamilyen szennyeződés elszenesedése okozta.
Soknak tűnik az esetszám, de nézd a szállított tétel nagyságát. 0,1% alatti a meghibásodási arány. És ennek is egy jó része valamilyen fizikai sérülésből ered. Kvázi már a gyárban sem kapcsolnak be.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jó, de miért nem ezt mondják a gyártók? Mert most konkrétan lehetőségük lett volna ezt mondani, csak a VGA-gyártók a tápgyártókra bízzák, a tápgyártók szerint pedig nem kell új kábel. Ha csak egy mást mondott volna, megemlítettem volna.
Ez alapján teljes káosznak tűnik az egész, és az NV sem áll ki, hogy megmondja a frankót. A VGA-gyártók pedig láthatóan félnek bármit is nyilatkozni, mert gyakorlatilag szóról szóra ugyanazt válaszolták, tehát valami sablonjuk van erre, hogy milyen kérdésekre mit kell válaszolni.
Sajnos már leolvadtak új kábelek is. De nem a kábel hibája ez, ahogy a friss vizsgálatok mutatják, hanem az a gond, hogy nem tudod látszatra garantálni, hogy jól van-e bedugva. Nyilván valahol user error, mert valakinek sikerül bedugni, valakinek pedig nem, holott látszatra minden rendben. Der8auer is lehet, hogy nem látta volna azt, amit látott, ha még egyszer kihúzta és bedugta volna. De ugye pont ez a gond, hogy nem látszik kívülről, hogy jó-e a csatlakoztatás. A hardverben pedig semmilyen védelem nincs arra, hogy ezt meg tudja állapítani.
Igazából az NV-nek kellene egy helyen tisztázni, hogy mit lehet és kell tenni. Mi az, amire garanciát vállalnak? Kell-e új kábel? Ha vesz a felhasználó, akkor az mennyire ütközik azzal a tényezővel, hogy nem használhatnak csak gyári kábeleket? Akkor hol tudnak gyári kábelt venni? ésatöbbi...
#3 KaszkóPalkó : Nem hiszem, hogy meg lettek volna kérdezve. Az MSI meglett anno, és ők ki is vizsgálták, és el is mondták, hogy nem találtak tervezési hibát. Valószínűleg az ASRock is kivizsgálja, és hasonlót fog majd mondani. A világot nem izgatja egy eset több millió eladásból.
-
[link]
Seasonic : [link]
A H++ besorolás 675W a 600 helyett valamint a csatlakozó fület is 3.2 mm re csökkentették a kisebb mozgás érdekében. Amúgy igen, kompatibilisak teljesen ,de Nvidia világosan közölte hogy a 12V kábel új verzióját vagy átalakítóját fogadja el csak garanciában, amit amúgy kártyákhoz adnak.
Az összes RTX 5000 hez az új iparági szabványt kell használni, mert egyszerűen biztonságosabb.
12V -2X6 kábel még mindíg nem olvadt meg ha jól tudom, csak 12VHPWR.
Tehát nagyon jó hogy a PH kijelent ilyen dolgokat és állást foglal, csak majd a garanciát is rendezze el az olvasóinak. -
HantekDSO
tag
Eszméletlen, hogy még mindig ezen megy a fingreszelés... - már elnézést a kifejezésért!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Cégenként eltérő a válasz, a VGA-gyártók pedig a tápgyártókra helyezik a döntés súlyát.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple asztali gépek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung M5 Smart - 27" VA - Beépített WiFi & Bluetooth - Apple Airplay - HDR10 - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest