- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Elnyomja a riválisokat a Visa, beperelte az USA
- A felhasználók követése miatt bepanaszolták a Mozillát
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óriási trösztellenes botrány lenne, ha a Qualcomm megvenné az Intelt
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HÁZIGAZDA
-
WiZARD
addikt
válasz soldier2 #75312 üzenetére
kb
Bár lehet jobban örülnék neki, ha jó kávét adnának és a fogyasztói oldalról is meglenne a jó kávéra az igény és nem ez lenne az elvárt szint...koxx: legalább süti lett volna, de sajnos az nem volt
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
fragola.6035
aktív tag
-
qvik27
tag
válasz soldier2 #75447 üzenetére
En ugy tapasztaltam, hogy a savgazdagabb kavek vilagosan teljesen gusztustalanok tudnak lenni tejjel, mintha a tej megsavanyodott volna.
Masok meg tudnak finomak lenni. Pl. a Pacific malabar teljesen jo volt tejjel.[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Azie
őstag
válasz soldier2 #75695 üzenetére
nem nekem lesz, szerintem erősen a fillérbaszás a cél, tehát nem biztos, hogy a gép kihelyezőjétől akarják a kvt a cél az, hogy olcsó kávéval (alap omnia/ sárga csibo/ piros sega) használva ne legyen saját karbantartási és szervizelési költség és ha elromlik azért legyen egyből cseregép.
az ok, hogy a 2 mostani gépből az egyik mostanában többször szervízben volt hosszabb ideig is
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz soldier2 #75893 üzenetére
A késekről. A hedonban mintha öszvér kés/kések lennének. A kúpos előtöri a babokat(?), utána megy a síktárcsák közé vagy valami ilyesmi. Erről tud valaki valamit? A románosra: látnátok a szilikon szíjhajtást, mintha ragasztópisztollyal volna összehegesztve, kicsit eldolgozva és jó az.... Na azt gyenge láncszemnek érzem, az szakadhat és cserélheti az ember. Egyébként engem ez a koncepció meggyőzött. Aztán lehet ha otthon használnám huzamosabb ideig kijönnének a gyerekbetegségek, de Tibi már huzamosabb ideje használja és imádja.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Nibiru
tag
válasz soldier2 #76060 üzenetére
Az általam használt 52-es kosárméret egy sor szempontból sokkal barátságosabb mint az 58-as. A szimpláim mindig jól sikerülnek, sosem kell játszanom a mennyiséggel, szimplánál pl. már rég nem is használok mérleget, csak az adagoló kanalat. A tömörítés erejét pedig nem tudom mennyi, csak úgy ösztönösen csinálom, mindig ugyanúgy és inkább állítok a szemcseméreten, ha szükséges.
A vastagabb pogácsa miatt akár még ferdén is tömöríthetnék kicsit, annak sem lenne annyira számottevő hatása szerintem, míg 58-nál az "halálos". Nem véletlen, hogy olyan nehéz 58-ason egy jó szimplát csinálni, ahol jó esetben egy kisebb méretű gödör van a nagy szűrőn, de még az sem az igazi.Jó lenne, ha gyártanának 48-53 mm között valami igazán profi kis gépet. De a kávézók is jól járnának vele szerintem.
-
Nibiru
tag
válasz soldier2 #76065 üzenetére
Nincs bajom azzal, hogy egy gépben pumpa van. Az Olympia Cremina ilyen értelemben nekem már túl manuális. A La Pavoni, vagy a Rox jut róla az eszembe. Jó játék mind, de kínszenvedés.
Az ízprofil megváltozására bevallom nem gondoltam eddig, érdemes lenne kipróbálni mennyire érezhető a különbség. -
#25510592
törölt tag
válasz soldier2 #76065 üzenetére
A "magasabb pogácsához más ízprofil"-hoz:
http://www.coffeecuppers.com/Espresso.htm
Röviden, a pogácsa magassága a meghatározó paraméter a kioldott aromák tekintetében.
-
-
Milu_PH
csendes tag
válasz soldier2 #76145 üzenetére
Valóban. Itt ezeknél a szurőknél azonban ez a gyanta sokkal gyengébb és a hangsúly inkább az aktívszénen van. Én kizárnám változatlanul hogy ez bármilyen módon reakcióba lépne a kazánnal.
Ha ezekben erősen kötő gyanta is lenne, ezek folyamatosan gyengülnek. A csere is két okból szükséges ezeknél, ha van gyanta az kimerül, ami viszont nagyobb probléma, hogy a szén ha telítődik akkor akár növelheti is a csíraszámot és az esetleges baktérium fertőzést.[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
válasz soldier2 #76251 üzenetére
Szeretem a finom kávét de ennyire "elvetemült" nem leszek, hogy csak darálóra többet költsek mint amit új gépre szántam. Maradok a kommersz vonalnál.
Gondolom, automata gépeknél is ugyan ez van csak kicsit drágábban - alkatrész katalógusból rémlik hogy azokban is "crema" szűrő van...Köszi az infókat mindenkinek!
Gippazoid Novelties Inc.
-
balage0000
csendes tag
válasz soldier2 #76395 üzenetére
Kuktától és társaitól megmondom őszintén kicsit tartok...
Túl sokat olvastam az utóbbi időben Pavonikból hibás sapka miatt konyhaplafonig fellövellő forróvízsugárról és hasonlókról, ami kicsit elvette a kedvemet. Az a baj, hogy nem csak én fogom használni, másra is tekintettel kell lennem és minimalizálni akarom a sérülésveszélyt.Tudom, tudom.. akkor nem a 70 éves gépeket kéne nézzem.
-
PpenoO
őstag
válasz soldier2 #76474 üzenetére
Köszi mindenkinek. Mennyibe fáj egy ilyen gépnek a felújítása? Gondolok itt arra, ha találnék egy szépet viszont elavult belsővel, mennyit érdemes érte adni?
Apropó, mit szóltok ehhez? Ha jól értem nem csak nyomásmérő került rá de más mod is került bele. Ne tévesszen meg a feltüntetett modelszám, 2007es gép.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz soldier2 #76506 üzenetére
Akkor ez most jobb megoldás/ -jobb kávét készít mint egy automata gép?
Egy Saeco Xsmall-nál jelentősen jobb kávét csinál?
Vagy ennyiből vegyek egy Gaggia Velasca Prestige automata gépet mert
1.: Az Xsmall-nál sokkal jobb lesz (finomabb jobb kávé, halkabb, stb)
2.: A Sage és a Gaggia közül már mindegy melyik mert 100x jobb mindegyik mint egy Xsmall, viszont jelentős különbség nincs a kettő gép között ha az elkészült kávét nézzük?Árban ugyan annyi mind a kettő.
Napi átlag 3-5 kávé lenne rajta készítve. (Néha csak 2 van, hogy 5-6)
A Sage darálója és karos megoldása jobb? Megéri a plusz "macerát" ? Vagy nem hoz annyi pluszt és akkor meg már csak megnyomok egy gombot és nem kell semmi mást csinálni.
(plusz az xsmall olyan hangos , hogy ha a barátnőm korábban megy el itthonról és előtte kávézik akkor felébredek a darálás hangjára. Ha nem figyelek oda a tálcában lévő víz mennyiségére akkor más sem fog és párszor eláztatta már pultot, mert nem nézem meg mennyi víz van benne minden bekapcsolásnál. stb stb stb stb )
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
válasz soldier2 #76795 üzenetére
Amit most mutattak be Gaggia Classic az nem a jelenlegi Classicot hivatott leváltani? Mert ha igen, akkor értem hogy a mostani hulladék a 2015 előttihez képest, de 2015 előtt sem volt drágább amikor jobb cuccok voltak benne. Gondolom üzletpolitika volt hogy 2015 óta gyengébb cuccot raktak össze,csak hát a nép nem volt vele megelégedve.
-
weinmaker
őstag
válasz soldier2 #76901 üzenetére
Pontosan! Soldier2 nagyon jól mondja, hogy kell a víz (folyadék). Ez az óránként 1dl szerintem ebben a formában ésszerűtlen. Inkább a napi bevitel úgy elosztva, hogy adott időnként megiszol egy pohárral. Én 1 liter megiszom már reggel 8-9 ig (reggeli fehérje shake, gyömbértea, reggelihez kapucsinó). Aztán folyamatosan a nap folyamán. Mondjuk sosem fáj a fejem.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Magyarországra is megérkezett a Xiaomi Smart Band 9
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Revolut
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- PR-Telecom
- HMD Skyline - jó szerelés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen