- MinDig TV
- DIGI internet
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
- Mobilinternet
- Az MSI RadiX AXE6600 tesztje – router, játékosoknak
- Hálózati / IP kamera
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- HBO Max & OD topic
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Sziasztok,
Megjött a daráló (Graef CM 702)!
Első blikkre 15-ös fokozaton próbáltam ki (gyárilag megnéztem, 3 alátét van a kések alatt), de felsültem vele, mert olyan tömör lett a pogácsa, hogy 30 mp-ig egy csepp kávé sem jött le belőle.
Ezután megpróbáltam 20-as fokozaton, így 28 mp. alatt 23 ml főtt le 7 g őrleményből, de szinte nulla cremával (a szélén "O" alakban volt csak egy kevés). A kávé maga egy hete lett felbontva, azóta a díszdobozában állt lezárva a darálóra várva és egyébként Lucaffé Mr. Exclusive-ról van szó. Viszont az íz... Gyerekek, még így is ég és különbség, pedig ez még csak a bénázás fázisa! Most már kezdem érteni, hogy miért kell a jó daráló.
A kérdés: Ha jól gondolom, akkor a fokozatot még feljebb kéne csavarnom, hogy több kávé tudjon lefőni? Vagy túl erősen tömörítem, az lehet a baj? A crema hiányát mi okozhatja? Gondolom egy hét alatt nem tud ennyire megdögleni a bab vagy mégis?
[ Szerkesztve ]