Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    Sziasztok,

    Megjött a daráló (Graef CM 702)! :C

    Első blikkre 15-ös fokozaton próbáltam ki (gyárilag megnéztem, 3 alátét van a kések alatt), de felsültem vele, mert olyan tömör lett a pogácsa, hogy 30 mp-ig egy csepp kávé sem jött le belőle.

    Ezután megpróbáltam 20-as fokozaton, így 28 mp. alatt 23 ml főtt le 7 g őrleményből, de szinte nulla cremával (a szélén "O" alakban volt csak egy kevés). A kávé maga egy hete lett felbontva, azóta a díszdobozában állt lezárva a darálóra várva és egyébként Lucaffé Mr. Exclusive-ról van szó. Viszont az íz... Gyerekek, még így is ég és különbség, pedig ez még csak a bénázás fázisa! Most már kezdem érteni, hogy miért kell a jó daráló. :DDD

    A kérdés: Ha jól gondolom, akkor a fokozatot még feljebb kéne csavarnom, hogy több kávé tudjon lefőni? Vagy túl erősen tömörítem, az lehet a baj? A crema hiányát mi okozhatja? Gondolom egy hét alatt nem tud ennyire megdögleni a bab vagy mégis?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák