Új hozzászólás Aktív témák

  • pacuha69

    csendes tag

    válasz BlacKSouL #67981 üzenetére

    Állapottól kevésbé függ, viszont a kávétól annál inkább. Az egész kísérletezésem anno azt a célt szolgálta, hogy a világos pörkölésű, intenzív gyümölcsös kávékból, valóban gyümölcsös ízt hozzak ki és ne citromos ecetlevet. Ez tökéletesen teljesült. Ennek is meg van azért az alsó határa, mert a nagyon lassúnál meg már kihaltak az ízek, úgymond üresebb lett a kávé. Viszont a klasszikusabb ízvilágú és ezzel együtt sötétebb pörkölésűeknek a magasabb fordulatszám jobban állt. De akkor is max 900-ig vittem föl, mert már az is íz gazdagabb volt mint az 1400 rpm. Tehát elmondható, hogy ez legalább olyan fontos állítási paraméter, mint akár a nyomásprofil. Nem véletlen, hogy a "home barista" őrlőket gyártók is beépítették a darálójukba.

Új hozzászólás Aktív témák