-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz mézespálinka #54699 üzenetére
Akkor a hallásod biztos jobb mint az enyém!
Én a színeződés figyelem nagyon!😎[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz simi.esp.28 #54704 üzenetére
Köszi!
-
And06
aktív tag
válasz Csápájev #54703 üzenetére
erről jut eszembe, múltkor jártunk egy helyen, ahol a kantinban egy nagy lacimbali gép meg mellette 2 ipari őrlő feszitett. épp áltam sorban a teáért, és azon gondolkoztam, hogy lehet átpártolok a kávéhoz, csak nem lehet olyan rossz. szerencsére valaki előttem kávét kért, igy láttam, ahogy a felszolgáló elővesz a pult alól egy nagy müanyag dobozt tele őrölt kávéval, és abból szépen átkanalazza az őrleményt a szűrőtartóba maradtam a teánál...
-
weinmaker
őstag
Rancilio elkelt! Köszi mindenkinek az érdeklődést!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
verti1
tag
Nincsen valakinek elfekvőben 1 soros PID szabályzója? Ez a jó Auber feladta a küzdelmet...meg se mukkan. Jó lenne valami amíg megjön az új.
-
hatillah
újonc
Faema Emblema-val van mar valakinek tapasztalata ? Véleménye ?
Ez is oldalanként változtatható hőmérsékletű Smartbojleres. -
accu
csendes tag
Sziasztok!
Beépítettem a PID-et. Sestos D1S maradt. Tud valaki segíteni, hogyan kell beállítani, mert akár manuálisan, akár automatán probáltam +-0,5c-nál közelbb nem jutottam a beállított értékhez.
A kiinduló alapot innen szedtem: http://sestosd1s.blogspot.hu/Az egyik használható beállítás:
m50: 1116
P: 46
t: 29
ctl: 7
oPH: 50
Ezzel 97c-ra beállítva 96,7-97,5 között van.A másik:
m50: 78
P: 156
t: 4
oPH: 5
ctl:7
ezzel: 97c-ra beállítva 96,3-97,3 között van.Még két kérdésem van:
1. Bár a pumpához (ez még a gyári Eaton CP2) nem nyúltam, de mióta összeraktam zakatoló hangja van. Működik, de hangosabb, mint volt. Lehet közel a vége?
2. Szétszedtem a solenoidot is, mert csepegett kicsit. Megáztattam vizkőoldóban és érezhetően jobban átenged a visszaöblítésnél,de a csepegést nem oldotta meg. Lehet a benne lévő záró gumi adta meg magát?[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz mdav88 #54714 üzenetére
Ezek a kína vackok még lehet jobban bírják, mint a "márkás" társai. Én is megvettem az Aubert és eddig bírta. Ismerősömnek pont ilyen van mint amit zolnagy linkelt. Ugyan akkor rakta bele a gépébe mint amikor én az aubert, az övé még mindig megy....Egyébként meghekkeltem a gépet amíg nincs PID. Beraktam a gőz helyére a 107-es termosztátot, gőz bekapcs és indul a temp-surfing...van egy kontroll hőmérőm, azon tudom követni...a semminél sokkal jobb..nehogy már ne igyak kávét....
-
accu
csendes tag
Én is így csináltam meg és hibátlan lett. Egyedül az igért 1 tizeden belüli beállítás nem sikerült még.
Az ssr, amit én kaptam 3V-tól müködik, így én egy leselejtezet USB töltővel oldottam meg, elvégre csak a kapcsoláshoz kell, amihez bőven elég az 5V és 1A, és legalább kis helyet foglal. -
accu
csendes tag
Igen ez single bojlerhez van. Ennek figyeled a hőmérsékletét a piddel, illetve vezérled a fűtését a relén keresztül. Egy külső táppal kivátod a pid vezérlést, így az alarm-nál beálított hőmérsékletig fűt majd megszakítja az áramkört.
A másik bojlerhez külön szenzor kell, és gondolom külön pid is. Ennél mélyebben nem mentem még bele, mert nekem nincs is rá szükségem. -
Bazsee71
őstag
Jártam ma a Danettinél, hoztam is egy TT 8020-ast, illetve egy guatemalait. Volt szerencsém éppen pörkölés közben érkezni, kaptam is egyből egy 1 órás adagból kóstolót. Egy új etióp kávé, a nevét meg sem jegyeztem, de meglepő módon még így frissen is egy testes, gyümölcsös ital lett a végeredmény, még biztosan visszatérek rá. Sefcsik Tamással (Block Coffee Room) egyből sikerült elbeszélgetni, nagyon lelkes, mutatott egy burundit, ami még zölden is gyümölcsös illatot árasztott (persze a többi zöldhöz mérten).
Elmondta, hogy a 8020-as egy igazán olaszos blend, míg a 7030-ast kicsit világosabbra vették, illetve a későbbiekben tendálnak majd a világosabb pörkölés irányába.Remélem hétvégére megérkezik a GC, és akkor beszámolok majd az első tapasztalatokról. Az viszont biztos, hogy PY Aricha kell még. A napokban Aramoval etettem a Brikkát, és még így elkészítve is ott van az a jellegzetes íz.
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Beigazolódott a félelmem, nagy falat nekem brikka után a GC. Szűrők karok...finomabbra őrölni, hőfok állítás stb.... És még kávét sem kapok a végén... Lehet utána kellett volna olvasnom .
# ANTAL Tuning #
-
sturmanek
újonc
Tudnátok mondani valakit , elérést aki csinál Gaggia Baby ba PID et ?
Köszönöm! -
fragola.6035
aktív tag
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz fragola.6035 #54740 üzenetére
Bizony az, még nem láttam itthon sehol ilyen gépet. V. kerületben nyílt tegnap egy kávézó Dose Espresso néven.
Elfelejtettem a nevét bécsi pörkölő kávéi vannak az őrlőkbe kenya meg el salvador meg egy square mile blend. Én kenyát kóstoltam, valószínűleg mosott volt. Jól volt elkészítve, habár egy kicsit üresnek éreztem, lehet később jobban belövik a receptet. -
Csápájev
őstag
válasz simi.esp.28 #54741 üzenetére
A Slayer nyitott egy kávézót Pesten?
-
bajnokpityu
félisten
válasz simi.esp.28 #54741 üzenetére
nagyságrendileg mibe fáj egy ilyen gép?12.000AUD a szimpla, és dupla ennyi a dupla
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
And06
aktív tag
válasz bajnokpityu #54745 üzenetére
szinte ingyen van
-
Rendo84
senior tag
Érdeklődni szeretnék, hogy vannak-e tapasztalataitok, illetve szoktatok-e alkalmazni kávéfőzéshez desztillált vizet? Ha csak napi 1-2 kávét iszom, akkor tisztán iható egy az egyben szerintetek?
Olyan helyen dolgozom, ahol RO víztisztítóval PW vizet állítunk elő, illetve ezt a tisztított vizet WFI desztillálóval tovább kezeljük. Ezt a vizet használják fel az injekcióba. Szóval tökéletesen tiszta desztillált vízről van szó, melyben zéró ásványi anyag, szennyeződés, baktérium és vírus mentes, stb...
Szóval tisztán iható kis mértékben, vagy pedig akár vegyíthetem boltban kapható 300-400 mg/l ásványi anyag tartalmú vízzel? Ha igen, akkor milyen arányban, koncentrátumban?
Én nekem laikusként az utóbbi lehetőség a szimpatikus, csak az a nagy kérdés, hogy mi az ideális arány, hogy ízre is és egészségügyileg is megfelelő eredményt kapjak+ a kávéfőző rendszer se vízkövesedjen?
Szóval ha már van ilyen lehetőségem, hogy ingyen hozzájuthatok, akkor szeretném is kihasználni, csak okosan.
Minden véleményt és segítséget szívesen fogadok, köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz fragola.6035 #54748 üzenetére
25g keserű só nem sok egy kicsit?
Illetve ha bekeverek egy ilyen 500 ml-es koncentrátumot és 2,5 g-onként mindig öntözgetem a tiszta 500ml-es deszt vízhez, akkor igen lassan fog elkopni, nem lesz baja a bekevertnek idővel, nem fog romlani az állaga, stb...? -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Exkluzív funkcióval tenné vonzóbbá az ARM-os PC-ket a Microsoft
- Milyen okosórát gyermekeknek?
- Alkoholista nevelde
- Windows 10
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó