-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
hátha valakit érdekel, amazon.de-n most 21 euro a hario mini mill [link]. ennyit szerintem utazós őrlőnek brikkához megér. én vettem is egyet még a múlt héten (akkor még 23 eur volt )
ma húztam egyet vele próbából, lejött az eszpresszó, bár kicsit táncolt, finomabbra kéne venni, de nem fogom erre pazarolni a kávét, csak ki akartam próbálni[ Szerkesztve ]
-
noss
csendes tag
válasz Deadzone41 #54639 üzenetére
a fagyasztóban a szelep nem zár légmentesen.
(filmszerű olajos réteg van benne, ami fagyottan máshogy viselkedik)noss
-
senior tag
Sziasztok, Pacuha69-cel rendeltünk felesben a Pacifictól az akciós Yirgából. Azt kell mondanom, hogy semmi baja, pláne ennyi pénzért
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Elekellek
csendes tag
válasz Bazsee71 #54650 üzenetére
Ellenkezőleg, a lúg marja foltosra. Savaknak elég jól ellenáll a felületi oxidréteg, ezért is lehet citromsavval vízkőteleníteni.
Alumíniumot lúggal lehet szépen tisztítani – de az nem lehet erősebb, mint a trisó. Még a mosószóda is foltossá teheti a felületet, ha forró, vagy sokáig benne hagyod. A tersonet szerintem durvább szer, legalábbis a bőrt elég szépen oldja : )
Egyébként a fórumon elterjedt állítással szemben ezek a kávéfőzők nincsenek eloxálva. Ami a kavart okozhatja az az, hogy az alumíniumon mindig van egy láthatatlanul vékony felületi oxidréteg, ami levegőn megvédi a korroziótól.
(Upsz, így maradt a tab, kicsit lemaradtam valahogy időben)
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez pörkölési hiba? Vagy a kávé "hibája"? (esetleg pörkölés utáni sérülés?)
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz mézespálinka #54664 üzenetére
Pörköléskor keletkezik ilyen ha túl nagy hőt kap a bab. Inkább a klasszik olasz pöriknél lehet ilyet látni esetenként, de ha túlteng egy blendben az ilyen bab, az nem az igazi. Kráter a neve.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Index Kávéológián hirdet valaki egy jól felszerelt, pidelt, 2014-es GC-t!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Vettem egy nagy levegőt és feljebb léptem Brikkaról GC re. Egyenlőre csak Hario minivel lesz etetve, aztán majd ahogy anyagiak engedik. Számomra ez egy hatalmas ugrás, bárminemű jó tanácsot segítséget szívesen fogadnék, amolyan kezdők hibáját elkerülendő címszó alatt. Köszönöm!
# ANTAL Tuning #
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy "utazós" Brikka-m és az lenne a kérdésem (ha már itt többen is megemlítették nekem is eszembe jutott, hogy van ), hogy milyen finomságú őrlemény javasolt a Brikka-hoz?
Eddig amíg nem kezdtem el érdeklődni a témával kapcsolatban előre őrölt kávéval használtam de most, hogy van a skerton szeretném kipróbálni, hogy mit tudnék kihozni belőle.
Egy picivel durvábbra hagyjam mint amit a poemiahoz használok espressonak?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Először is grat a géphez! Biztosan sok örömöd lesz benne.
Másodszor: még csak véletlenül sem akarlak elkeseríteni, inkább megkímélni a kezdeti csalódásoktól, így annyit javaslok, hogy valami egyszerű kávéval próbálkozz csak a Minivel, aztán még véletlenül se add fel, mert 100%, hogy nem hozza az elvártat, és nem a gép hibája lesz. Két ismerősöm is próbálkozott vele, de sajnos be kellett látniuk, hogy erre a feladatra kevés a Mini. Kelleni fog egy CM702-es. Egy ismerősöm lehet tovább is lép róla pár héten belül, ha pedig így lesz, azt úgyis megosztom itt a fórumon.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz Deadzone41 #54667 üzenetére
+1
Plane jo kis robibol...😰 -
mdav88
senior tag
Voltam ma Zalaegerszegen a Kavelaborban. Kivalo kaveik vannak, kivalo gep es eszkozparkkal... Dc evo 2 es egy kis mina... Meg egy raklap alternativ eszkoz. Kavebol egy etiop es egy columbia volt csapon a compak k8as orlokben.
Az etiop nagyon jellegzetes volt a columbia meg kicsit fura, illatra tejcsokis-dios-mogyorosnak tunt, izre viszont erosen gyumolcsos -meggyes felhanggal.Csillagos otos a minosegi es villamgyors kiszolgalasert. Szimpla presszo 380, dupla 550. Teljesen korrekt.
Szerk, kaveik Szekszardrol vannak.
[ Szerkesztve ]
-
dozó
tag
A Hairo Mini mint ahogy fentebb írták nem fogja tudni kiszolgálni a géped, saját tapasztalatból is írom, be lehet vele fullasztani egy gaggiat , de nem ez a lényeg, az őrlő fontosabb mint a gép, ha be jön az ipari méret és dizájn akkor a La San Marco SM90 A, Mazzer SJ, vagy Graef.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
Kb két-három havonta sikerül meglátogatnom őket. Most szerencsés időben mentem, és tudtunk kicsit beszélgetni is. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a munkám során járom az egész országot (nem vándorcirkusz ) és körbe tudom kóstolni az országot
A géppark, hát igen... ilyennel öröm a munka. -
verti1
tag
Igen, elég volt...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
sturmanek
újonc
Tudom nektek nem nagy flash már De ma reggel először ittam saját itthon espressot ( na jó espresso ra már eléggé hasonlító) egy Gaggia Baby Primo és nem utolsó sorban P** Zoltán -nak köszönhetően!
És persze nektek is , mert sok infót és linket , segítséget kaptam innen is.Persze okulva az olvasottakból vettem egy 250g os omniát és azzal tököltem ki hogy lesz a léből espresso ra hasonlító dolog . Kb a 8-9 ig próbálkozásra sikerült az örlés finomságot, tömörítést kb eltalálni... 2 L norda is ráment de most már szép barna bundás fekete és iható cucc jön le Azért azt hiszem nem valami burundi-val fogom tökéletesíteni
No csak el szerettem volna ezt mondani, ha már itt örömködök magamba mint egy hülye kis tizenhatéves
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a kávé teljesen szépen lejön, viszont az ízével a következő a problémám (több hőfokon, GC(pid)-n és HX gépen is): iszom egy kortyot, teljesen jó íze van, viszont ahogy lenyelem nem azonnal, de kb 2-3 mp múlva kesernyés utóízt érzek.
(Amennyit sikerült keresgélnem, ha megégett volna - az látszódna a crema-n ill. nem (csak) az utóíze lenne kesernyés)
Saját pörkölés, a kráteres kérdés is ehhez kapcsolódik - viszont átnéztem a lepörkölt adagot és a kb 200g-ban 3-4 kráteres szem volt csak -.
Szerintetek mi lehet a hiba?
(igazából így is elfogyasztom, mert ahogy írtam csak az utóíz "után" van szinte a kesernye, teljesen saját használatra van, hatalmas feeling saját pörkölést inni, de egyrészt nagyon kíváncsi vagyok mi lehet a hibája, másrészt szeretnék tanulni belőle ) -
soldier2
őstag
válasz sturmanek #54685 üzenetére
Gratula. Kitartást a további kísérletezéshez.
Mézespálinka: általában ha lejjebb megyek a hőfokkal, akkor eltűnik a keserű utóíz. Ha mégsem az sanszos, hogy pörkölési hiba.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
weinmaker
őstag
Ha valakit érdekel egy vadi új rancilio silvia, full tuninggal (pid, rézcső, szűkítő...stb) az privátban keressen.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Toobee
veterán
válasz weinmaker #54688 üzenetére
"Kávékorzó Független Kávémagazin
április 4., 13:11 ·
Megérkezett a trónkövetelő az Expolygon Kft jóvoltából! A módosításokat a caffe 35 végezte. Kemény összecsapás várható. Természetesen a kellő tapasztalatok után komplett beszámolót olvashattok a Kávékorzó Magazinban. A teszthez a Kapucziner Kávémanufaktúra küldött kávékat."A csodagaggia újra varázsolt?
https://barbieripnk.hu/
-
kaligula
tag
Hali! Olyan ember segítségére volna szükségem, aki ért a gázüzemű gépek szereléséhez. Egy pörkölő utánégetőjét kellene gatyába rázni.
rovidkv.reblog.hu
-
mester6
tag
válasz mézespálinka #54686 üzenetére
Hány fokon pörkölsz?
Én 226 C fokon nyomom, kráter nélkül. -
John3:16
csendes tag
Sziasztok! Kapucziner rendeléshez Bp-re társul valaki? Küldj PM-et.