-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
levytee
csendes tag
-
nemethsza
tag
Óóó
[link]"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
kaligula
tag
Hali! Tud valaki e61-hez fejhőmérőt? Hol vehetnék ilyesmit? A fejen ugye van egy csavar, aminek a helyére szeretném betenni.
rovidkv.reblog.hu
-
Bazsee71
őstag
válasz Elekellek #54509 üzenetére
Ti hallottatok már olyat, hogy a bors jobban kihozza a gyümölcsös ízeket egy újhullámos kávéból?
Az egyik kaposvári kávézó kínálatában feltűnt az újhullámos megnevezés, kértem is belőle egy duplát (érdekes, de szmpla nincs is a kínálatban). Mikor kihozták, érkezett vele egy bors őrlő is, akkor közölte velem a felszolgáló hölgy ezt az újdonságot. Nem voltam elég tökös, mert nem szórtam meg vele.
Illetve puhatolóztam, hogy kinek a kávéját iszom, és annyit sikerült megtudni, hogy Tatán pörkölik kimondottan nekik, és Mocca a neve. Egyébként etióp kávéra tippelnék, talán Sidamo, helyi szinten még jónak is nevezném, ára korrekt: 450,- Ft. Van tippetek, hogy ki lehet a pörkölő?
-> Közben megtaláltam, minden bizonnyal az Awaken lesz az. Nem hallottam még róluk.Szegény kolléganőnek egy cortadot ajánlottam, hát az látszatra nem sikerült valami fényesen, a kemény tejhabot mint ha úgy kanalazták volna rá, de ízre állítólag rendben volt.
Szerk.: nem válasz akart lenni, bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #54514 üzenetére
És amikor szokott, akkor mennyibe kerül?
http://palscoffeetech.com/
-
fragola.6035
aktív tag
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #54516 üzenetére
Köszönöm!
Az S27 fejezetére hogyan lehet ráhekkelni?
http://palscoffeetech.com/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Keresztapper #54517 üzenetére
Ahhoz nem kell ilyen drága fejhőmérő. Csak egy kifúrt réz csavar és egy K hőelemes hőmérő.
https://caffe35.webnode.hu/
-
hifis50
csendes tag
válasz kaligula #54506 üzenetére
Ezt a hőmérőt kell megvenni, szétszedni, a szárat lerövidíteni, és a csavarba fúrt lukba hővezető pasztával benyomni. Az a jó lukméret, ha nem lötyög benne a hőmérő szára, hanem olyan kellemesen húzósan lehet betolni.
-
And06
aktív tag
sajna a pavonival nem vagyok kint a vizből, a szilikon tömités amit magam vágtam ereszt, és igy kicsit cicereg a kupaknál. persze a nyomást nem engedi el, csak épphogy érezni.
mire tudnám kicserélni? -
mézespálinka
senior tag
Hello!
FB barista csoportba hogyan lehet bejutni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Csápájev
őstag
válasz mézespálinka #54523 üzenetére
Rákeresel és kéred a felvételedet. Van ilyen gomb.
-
Keresztapper
senior tag
Ezt a blendet én is kóstoltam még tavaly december elején, és tényleg mocskos jó lett, de ha valaki kísérletezne, akkor a Burundit se hagyja ki! (Parci: te meg rendelj belőle zölden, nem bánod meg.)
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #54526 üzenetére
wow, kösz. miket kóstoltál? szívesebben rendelnék most már kicsit kevesebb fajtából kicsit többet, hogy aztán tényleg végigpróbáljak mindenféle pörkölési profilt ugyanarra a kofira. amióta jó minőségű zöldet pörkölök, megint tök jó kávékat iszunk itthon, de sosem árt egy picivel még több szándékosság
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz Keresztapper #54526 üzenetére
Még itthon sincs a gépem, de lassan a bőség zavarába esek, mert már ezt is ki akarom próbálni, CM kávét is rendelnék, de a PY Yirgára is piszkosul fáj a fogam.
-
Csápájev
őstag
Ez a TT 8020 blend nekem is szimpatikus. Lehetne közösen rendelni.
Vagy van bp-en bolt, ahol árulják?[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
Pörkölve csak ezt a blendet, meg a burundit, és mindkettő fantasztikus volt szerintem a maga nemében.
Zölden burundit pörköltem eddig 1 kg-ot, amiből mind a 4 batch kurvajó lett, most meg egy el salvadort nyúzok, amiből csak az első adagon vagyok túl. Ezt sötétebbre vettem a még a Brando-tól vásárolt zöldön szerzett tapasztalatok alapján, de így nem annyira izgalmas. Olaszosnak kiváló lett, tényleg hibátlan kakaós-mogyorós íz, de savak nincsenek benne. Holnap bontom a következő tasakot, amit világosabbra hagytam, egy hét múlva meg amit tegnap pörköltem, még világosabbra. Ez utóbbit tegnap meg is kóstoltam, mármint elrágtam egy-két szemet, és ebben már bőven ott lesznek a savak, amiket hiányoltam. Már csak azért is bízom ebben az El Salvadorban, mert pörkölés közben még semminek sem volt ennyire finom aromája., összetéveszthetetlenül vajas-citromos piskótaillattal töltötte be a helyiséget. Az íze viszont biztosan nem citromos lesz.
Most, hogy a Brando ilyen csúnyán megemelte az árait, szerintem végigpróbálom inkább a Danettit, elég jó minőségűnek tűnnek a zöldjeik.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #54530 üzenetére
dobsz egy brando árlistát a parci kuckackac frímél ponty hu-ra?
(eleve csak az olcsó guatemala és peru játszott tőlük, fater kedvelte, én nem iszom onnan semmit, amiket végigpróbáltam, mind elég vacak volt. de ha ezeket is megemelték, akkor kuka és kész)
danettis kávéknál egyébként adnak bővebb infót? minimum annyit, hogy melyik mikori szüret? amióta <1 éves kávékat pörkölök, nem akarok már öregecskedő zöldeket
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
Urak, tegnap beszélgettem fragolával, és elmondta, hogy a GC kazánja makulátlan állapotban van, nulla vízkő. Egy enyhe citromsavazást kapott csak tavaly novemberben, se előtte, se utána nem végeztem rajta ilyen műveletet, a vizünk pedig nem a legjobb. Ezek alapján nyugodtan merem ajánlani mindenkinek a Blit Oscar tasikat, úgy látszik tökéletesen végzik a dolgukat.
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #54537 üzenetére
Ez elég szép méretű a Gaggiába építetthez képest. Ez is csak szimplán levegős? Szűkítőt ugyan úgy beépítetted? Kell variálni a méretén, hogy jól tudjon együtt dolgozni a kettő. Én most rajzolgatom az enyémet, az dugattyús lesz és az ulka után akarom én is bekötni egy T-vel. A háromjáratút nem erőltetem, mert attól tartok, hogy akkor túlságosan fel levegősödik a rendszer ha elengedi a nyomást.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz verti1 #54539 üzenetére
5 századdal nagyobb szűkítőt tettem, de a Silviánál a pipacsőbe kell tenni, mert másképp a bojlerben lévő nyomás a pogácsára zúdítja a vizet, kell a szűkítővel fékezni.
Ez is levegős, dugattyút most csinál az esztergályos, próbáltam egy egyszerűt és olcsót kitalálni, majd meglátjuk. De szerintem a levegős is elég.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #54536 üzenetére
köszi! szerintem nem is friss, amik 2016-osok voltak a rohkaffeétól, mindegyik sokkal több pörkölési időt igényel, hogy ugyanolyan víztartalma (kb= tömege) legyen pörkölés után. brando jellemzően 13-14 perc, ezek inkább 16-19 perc. de érzésre is nedvesebbek, frissebbek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Szereztem egy Saeco Odea Giro Plus kávéfőzőt. Baja az volt, hogy nem főzte le a kávét meg villantotta a... hibakódokat. Szétszedtem, kitakarítottam a daráló részét is, a sok kávét, nem sokat foglalkoztak vele. Majd átmosattam cirtomsavval és ekkorra már megjavult, működött ahogy kell.
Ezek után előjött még egy probléma: ereszti a vizet, rendesen szivárog. Egy lefőzés során egy kis tócsa marad alatta. Szétszedtem megint, látszik, hogy OD VISSZACSAPÓ SZELEP HÁZ P0049 elején szivárog. Pontosan nem sikerült megállapítani, hogy a bilincseknél is szivárog, mert SPMC SZELEP ROGZITO RUGO-nál látszik a legjobban.
Okosságot kérnék tőletek, hogy hogy lehet pontosabban megállapítani és hogy hol lehet olcsón beszerezni hozzá alkatrészt. Kínából, ebayen nem látok hozzá így szeparáltan alkatrészeket mint magyar oldalon.Egyébként kotyogósról állhatnánk át ilyen gépre (mármint csak apám kávézik, neki lenne ajándék), ami már komoly kávét képes lefőzni, csak még meg kell javítani (lehet, hogy a vízkőrtelenítés tömített eddig... ). Tehát az először van ilyen szerkezet a kezeim között, élvezet volt felfedezni, kitakarítani, de már lássa el a funkcióját.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
prandris
tag
"Központosítottam" a Jollyt ma délelőtt és azt vettem észre, hogy egy 7/32 inch-es imbusz pont befér a 64mm kés és a kamrafal közé, ha szorosan a falhoz nyomom. A csavar nem nagyon akarja behúzni a helyére a kést magától, aki (mint én) nem tapasztalt neki ajánlom ezt a módszert. Ha súrlódik az imbuszkulcs valamelyik ponton a kés oldalával ahogy tekered akkor még nem fasza, pont el kell férnie.
-
Bazsee71
őstag
A 90-est vettem (Danetti felhozatal), elég kevés kávé fogy nálunk. Ha jól emlékszem, akkor tavaly júniusi, így lassan cserélem, bár a megadott vízmennyiség nem ment át rajta.
Azon gondolkodtam, hogy vajon ez is tönkre megy, mint a tartályos, ha hagyom kiszáradni? Mert most a GC szervizelése alatt nem tartottam vízben.
[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #54540 üzenetére
Szűkítő biztos marad, mert a vízhozamot korlátozni kell. Csak ha belekerül egy ilyen csillapító akkor a késleltető szerepe úgymond megszűnik, illetve együtt csinálja a kettő. Majd hozzá kell kalibrálni a rendszerhez. Ez a mi a Silvián van nagyon jól néz ki, jó magasan van a vége, biztos, hogy nem fog le légtelenedni. Ez is tökéletesen elég lehet, én csak magamnak bonyolítom túl a dugattyús változattal. Majd beszámolok, ha elkészül.
-
meander
tag
válasz fragola.6035 #54537 üzenetére
Ez nagyon szép. Kiforrottabbnak tűnik, mint az első. Ha nem szabályozod vissza a potméterrel, akkor ez + a szűkítővel hány másodperc múlva jelennek meg az első cseppek? Ez persze meglehetősen függ az őrlés finomságától, de ha véletlen tudod számomra érdekes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
Nem értek egy dolgot és remélhetőleg tudnátok segíteni ennek a megoldásában.
Gaggia Baby-m van és dupla szűrő-t használok. Eleinte 17-18 g őrleménnyel próbálkoztam, mert ennél a mennyiségnél látható, mikor leveszem a kart, hogy a középső csavar helye látszik az őrlemény közepében. De azt tapasztaltam, hogy elképesztően tömény és keserű, ihatatlanul rossz ízű. Olyan, mint ha meg is égne. Hozzá kell még tennem, hogy jó minőségű kávéval próbálkozom.
14-15 g közötti őrleménynél egész jó az eredmény, de viszont itt, mikor leveszem a kart, akkor áll a tetején a víz, illetve a felső szűrőhöz tuti nem ér hozzá az őrlemény. Szemmel láthatóan egy picikét felkavarja az őrleményt, illetve inkább úgy mondanám hogy fellazítja.
Papíron elvileg 14g a dupla szűrő kapacitása kb, és az lenne a normális, ha az őrlemény hozzáér picikét a felső szűrőhöz ugyebár.
Azt megfigyeltem egyébként, hogy ha felteszem a kart szűrő nélkül, pont középállásig lehet meghúzni, vagyis a kar pont merőlegesen van. De viszont ha szűrő is benne van, kávé mennyiségétől függetlenül, akkor pedig nem lehet sokat fordítani rajta, ezért gondolom hogy itt valami probléma lehet. Először azt hittem hogy koszos és amiatt nem fordul el teljesen merőleges állásba, de nem. A kar és a benne lévő szűrő is szépen összepasszol, nekem szemre úgy tűnik.
A felső szűrőtartónál lévő tömítés-re gyanakszom. Létezhet olyan hogy nagyon kikeményedett, nem rugalmas és emiatt nem tud összenyomódni a gumi? Elvileg ha egy tömítés sokat van használva akkor összenyomódik kilapul idővel és nem az van ilyenkor, hogy többet kellene engednie?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows Insider Program
- Kupon kunyeráló
- Anime filmek és sorozatok
- Frissült a MediaTek középkategóriás ajánlata
- ASUS routerek
- További aktív témák...