-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #52600 üzenetére
Lehet.
A denettinél a srác felpróbálta egy e61 re, ott jó volt, nekem itthon jó, akkor erre most mit mondjak?
Én is a 70-est olvastam ehhez, azt is akartam venni, de csak ez volt. De jó lett. -
verti1
tag
B70-es IMS szűrőknél van ráadásul két méretű perforációval 44mm és 49mm-es. A 49-es jobban hasonlíthat a VST-hez mert annak is szélesebb a perforált része.
[ Szerkesztve ]
-
-
rallypix
csendes tag
válasz sz.zs. #52603 üzenetére
Hogy ugrik-e a gari, azt nem tudom. Én nem aggodtam miatta, egyébként pár csavart kell csak kicsavarni.
Saját képeket nem találtam róla, de nézd meg a [linket], van kép arról a lemezről amit kivettem. Meg fogsz lepődni mennyi kávét tart vissza.
A szerepe egyébként az, hogy csökkentse az elektrosztatikus feltöltődést. Nekem pár csepp víz a kávéra ezt a problémát is megoldotta. Most munkatársam használja ugyan így és teljesen elégedett vele.
Bíztatni nem bíztatlak a szerelésre, nehogy miattam ugorjon a gari. -
senior tag
válasz rallypix #52606 üzenetére
Értem... és ha ezt kiszedem, semmi nem marad benne, vagy csak könnyebben kijön ami bennemarad?
Továbbá vajon ha így hagyok mindent, nem szedem ki a lemezkét, akkor a bentragadó őrlemény cserélődik, tehát mindig kapok a tegnapiból is, vagy pedig ami bentragad az ott is marad akár hetekig és amit éppen darálok az kijön teljesen? Érted ugye, mire gondolok?! Tehát hogy ha teljesen kitakarítom, akkor az első őrlésnél 2-3 g símán bent marad. Ha ezt nem bántom, akkor ez ott csücsül és nem mozdul, vagy pedig mindig jön ki belőle és átveszi a helyét az éppen aktuális őrlés egy része?! Na, ezt jól leírtamMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
NightLord
tag
válasz sz.zs. #52610 üzenetére
Nekem egy ido utan mar total az volt az erzesem, hogy hiaba allitok az orlesen, nem változik az eredmeny (vagy nem ugy, ahogy akarom), mert folyamatosan -legalabb reszben - korabban leorolt cucc jon ki belole.
Szetszedtem, es irdatlan mennyisegū pangó volt benne..[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Na ezert kell cm702-t venni
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
KB. fél éve vásároltam egy DeLonghi EC221.B kávéfőzőt. Nagyon meg vagyok elégedve a szarvasi után!
Két napja tejhabot nem tudok csinálni géppel. Eddig mikor átállítottam tejhab készítésre érzékelni lehetett hogy bugyog a víz és pár másodperc és habosít. Most éppen csak pöfékel de habosítani nem tud egy vicc amit most csinál.Tudok valamit csinálni hogy megjavuljon vagy küldjem vissza garanciába?
-
Csápájev
őstag
válasz SG3rg0 #52619 üzenetére
Elsőre én is vízkőre tippelnék.
Citromsavból 2evőkanál vízben jól feloldva.
Azt felszívatod a géppel,de ne hagyd forrósodni.
Álljon benne 5-10percet és jól átmosni a gépet 2-3 tartály vízzel,míg a cirtom íz elmegy a vizből. A gőzcsövön is nyomasd át többször.Ja,ha ezzel próbálkoztál,akkor sorry.
A gőzcsövön is átnyomattad?[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
A megfejtéseket szerkesztőségünkbe várjuk [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
először is, minden kávé változik, ha a víz változik. ha kivesszük a halmazból az annyira keserű vagy savanyú kávékat, hogy amúgy sem érzel semmi más ízt, akkor mindegy, hogy "olaszos" vagy "specialty", ha más a víz, más az íz.
és hogy mi a jó? hát, ami a kávénak a legjobban áll. ha rögzítjük a kávét, lehet próbálkozni a vizekkel, aztán választani valamit. millió szempont van az ízen felül is, nálam például praktikussági okok miatt maradt a csapvíz, akkor is, ha van jobb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BlacKSouL
addikt
Mi most otthon ilyet használunk víztisztításra. Van máshol is.
Tapasztalataink alapján a víz kellemetlen érezhető mellékízeit 100%-ban kiszűri, vagyis ízre teljesen semleges, nem vasízű, nem klórízű, nincs semmilyen érezhető íz benne. Szagokkal nem volt gond, de azt is szűri. A vízhálózati rendszer sajátosságai miatt rendszeresen jellemző átlátszatlan tejfehér gázos klóros mikrobuborékokat is kiszűri, nekem ez a legkellemetlenebb jelenség volt, meg az enyhe vasíz.Nem vízlágyító, vagyis a keménységet elméletileg nem csökkenti, azonban a vízforralót korábban 3-4 hetente kellett vízkőteleníteni, a szűrt vízzel használva viszont 2-3 hónapig nem kell hozzányúlni, vagyis sokkal később kezd vízkövesedni minden eszköz. De alapvetően nem ez a funkciója, akinél kifejezetten ez a gond, annak vízlágyító kell.
Nálunk minden emberi fogyasztásra szánt víz ebből megy, az útváltó csappal kinyitva normálisan megy a csapról a mosogatáshoz, így tehát napi 2-8 liter víz biztos hogy minden nap átfolyik rajta. 6 havonta elég cserélni a szűrőt.
A csöve kisebb átmérőjű, mint a csapoké, ezért kisebb az átfolyása, vagyis alapvetően valamivel lassabban jön át rajta a víz, de ez csak megszokás kérdése, illetve automatikusan nem is nyitjuk meg annyira a csapot, a lassabban áramló vizet talán hatékonyabban is szűri.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
adp
őstag
Ez igaz. Valtozik, de kerdes hogy egy robis blendhez, vagy egy kozepes kvhoz megeri e befektetni vagy mondjuk nordat venni. Sztem nem. Inkabb egy jo receptet kell beloni es a zsakos oscart vagy egyebb olcso lagyviz megoldast talalni.
Viszont ez a fajta lagyitas
a Na-al dusitott viz mint ez a zsakos oscar az nem jo a kvnak, sot a legrosszabb.
En amugy sotet kvknal nem igazan ereztem nagy valtozast pedig teszteltem par asvanyvizzel csapvizzel is.
Aki kozepes/ sotet kvkat iszik annak viszont sztem egy tok jo megoldas ez a 3e ft-os zsak ami 0.5-1evre jo.Jolti: mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
asszem egyre szarabbakat pörkölök a gene-nel
egyrészt, ma volt egy spontán öngyulladásom, szépen "lángolt" a pernye a gyűjtőben (második pörinél)
másrészt, a rohkaffee csúcs yirga eddig mindig túl sötét lett, akárhogy rövidítettem a pörkölést. ma ugyan picit lejjebb mentem a hővel, de így egyes szemek szarráégtek, a pörkölés elnyúlt és az egész mégis nyers maradt. nem is sikerült értékelhetőt csinálnom ebből a yirgából, több meg már nincs (ahhoz meg túl drága volt, hogy még vegyek belőle)
ehhh...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Wolfy999
tag
Milyen pörkölési időkkel csináltad?
Egyébként az eddigi tapasztalatom az, hogy sajnos a jó minőség és a könnyű pörkölhetőség nem mindig jár együtt. Egy-két kenyai meg etióp zöldel szívtam már én is, hiába volt jó minőségű drága bab, nem sikerült igazán finomra pörkölni otthon.
Tanzánia, Budundi és Costa Rica ilyen szempontból bejött, azok eddig könnyebben sikerültek jóra. -
HÁZIGAZDA
válasz Wolfy999 #52641 üzenetére
általában 14-15 perc között szokott lenni és általában 230 fokig nyomom 9-11 percig, aztán picit mászok visszafelé fokozatosan. de az etióp úgy is túl sötét lett, hogy 9 percig ment 230 fokon és 13 percig húztam csak. ma meg 222 fokon indultam, végül 14,5 percig sütöttem és így lett olyan, amilyen. pedig nagyon szép, homogén, tiszta zöld
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Wolfy999 #52644 üzenetére
ennél a kávénál nem hallom. de szerintem ez a legutolsó pöri nem is érte el
(valahogy muszáj volna fix környezeti hőmérsékletet biztosítani a gene-nek, de egyelőre nincs rá ötletem, ha mindig bent pörkölök, fél év alatt zsíros-füstös lesz a szoba. no meg a mai kigyulladó pernyét sem akartam volna a lakásban. így viszont 6 fok külső hőmérsékleti különbség ekkora galibát okozott)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
Arra, hogy a literes tartályba egy teáskanálnyi citromsavat akarsz rakatni.
Az egyenlő a vízen úszó citromsavval...
Nem lesz megfelelő töménységű az oldat. Ad a sz@rnak egy pofont.
Próbálgattam anno vízforralóban. 1 liter vízbe legalább egy kanál citromsav kell, hogy legyen neki megfelelő behatása. -
Ábi
tag
Ez fura!!😒
Hasonló időkkel, hőmérséklettel nekem még soha nem égett meg a pernye, pedig valamikor 3 adagot nyomok le...
Nem lehet, hogy gond van a fűtőszállal, vagy a vezérléssel?
Mennyit pörköltél?
Ilyen vegyes (égett-zöld szemek) akkor volt, amikor benéztem és 340 g töltetet pöriztem.
Hideg időben a szagelszívó alatt pörizek 3 éve és még fehérek a falak. 😉
Valahogy teszteld le a gépet, ott lesz a hiba. -
jolti
senior tag
Nem is azt vettem. Ráadásul még csak nem is beszéltem róla.
Az övét. Ami 1 literes víztartály.
Amúgy meg nem a bojler nagysága fogja meghatározni az oldat töménységét, hanem, hogy mennyi vízbe fogsz belekeverni mekkora mennyiségű citromsavat.
Olvasd át újra. mert lusta vagyok beírni még egyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 1 / 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- LEGO klub
- Mobilinternet
- 3 évig még biztosan nem rendelhetünk Xiaomi EV-t
- bobalazs: RTX 4070 Super Undervolting and Overclocking Alulfeszelés és túlhajtás
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...