- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DIGI internet
- Vírusirtó topic
- Sorra osztja a dollármilliárdokat az USA a chipgyártóknak
- Nem bírják kiszolgálni az AI energiaigényét
- HBO Max & OD topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- YouTube
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
CoffeeHit -es rendelés : nem ért ide még a csomag, ráadásul most azt mondták, hogy Blackfriday, stb, miatt, akár 3-4 hét is lehet...Nézzük pozitívan, szerencsétlen angolok, még a postájuk is lassabb, mint a magyar.
Türelmeteket kérem!
Köszi! -
adp
őstag
válasz soldier2 #47695 üzenetére
azért havonta egy majdnem van. Annyit meg szerintem megéri várni. Kalandor hónapokon át hirdette 45-ért a fehér babyt, kaligulánál is volt 32eért!, dozónál 38-ért, én ezeket azért megbízható forrásnak nevezném. Elég aktív tagjai a fóromnak, és nem hiszem ,hogy kiszúrnának a másikkal
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz Surda- #47697 üzenetére
Én is rákerestem kíváncsiságból.
Azért ami 40 ezer forintért megy, így elolvasva, én ezt nem adnám ajándékba Valahogy nem túl bizalomgerjesztő.A normálisabbak meg 55 ezerért megy inkább...
Mondjuk ez csak a mostani kínálat, biztos ki lehet fogni jót olcsón, de nem mindenki tud sokat várni rá
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #47697 üzenetére
Megvan fúrva faragva, nem gőzöl, vsz csak ki kell takarítani stb. Röhög a vakbelem. Hiányzó ezmegaz, törött bib.sz stb félék vannak negyvenért, amiket minimum festeni- polírozni kell. A konyhapultra tehetők 50k plussz (így is jó vétel persze, ezen nem vitatkozunk, mint hogy azon se, hogy mire egy poemiás cucc feláll, az a 20k árkülönbség már nem olyan nagy. Akad néha egy egy régi darab olcsóért valóban, de nagyon ritka. Semmiképp sem akkora, hogy kielégítse az olcsó gép iránti igényt.
Adp: de egyszerűbb lett volna, és a gőzcsövet is egyszerűbb lett volna kitisztítani, ezért gyanús az egész.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
Kissé én is beledumálok ebbe a miért annyi a jó főző kérdésbe a magam módján, aki gondolja, nézzen rá: http://rovidkv.reblog.hu/hova-tovabb-presszogepek
rovidkv.reblog.hu
-
Bazsee71
őstag
-
Wolfy999
tag
válasz Bazsee71 #47698 üzenetére
Szerintem szedd le azt a csodarácsot, egy ecsettel tökéletesen ki lehet söpörni. Én darálok, kisöpröm a garatot, aztán egy ráindítás, utána garat és tölcsér söprés. Némelyik kávé kicsit összetapad a tölcsérben vagy a garatban, ilyenkor egy kiskanál nyelével egy mozdulattal ki lehet kanalazni a javát, a maradék megy jön a söpréssel. Amikor linkelted a rácsot korábban, akkor nem is értettem, hogy ez miért jó, csak nehezíti a garat kipucolását.
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #47691 üzenetére
-
Frogz
csendes tag
Van valakinek tapasztalata, hogy a 35 és 200 µM-es membránú IMS felsőszűrők között mi a különbség elméletben és gyakorlatban?
-
Bazsee71
őstag
válasz Wolfy999 #47708 üzenetére
Külföldi fórumok ajánlásai alapján tettem rá a rácsot, illetve a következő videók is elég beszédesek: előtte, utána.
Még azért próbálkozok vele, pont ezt a macerát akarom kiiktatni a műveletből. A cél az, hogy a leállítás után egy nyomás a körtefecskendővel elegendő legyen. Biztos nem lehetetlen.
adp: meg is lepem ma párom egy ilyen forró csokival, sürgősségi után rá fog férni.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
válasz Bazsee71 #47712 üzenetére
Hát engem nem győzött meg a videó, kb 2-3 grammot bezár a garatba. Az első videón nem tudom mit csinál, nálam soha nem néz ki ilyen gázul. Viszont inkább seprek kettőt, mint legyen 3 gramm maradék.
Ha kávézóba lenne, akkor jó a rács, mert ott a sepregetés lenne macera, a retention meg nem gond, mert max 5 perc múlva cserélődik. -
Bazsee71
őstag
válasz Wolfy999 #47713 üzenetére
Értem hogy mi bajod vele, de ha teljesen el akarom kerülni a sepregetést, akkor ez kell. Ha a rács mögött nem áll össze az őrlemény, akkor a körtefecskendővel fél másodperc, és kint van minden. Ezt kell még megoldanom.
Ha nem sikerülne megoldani, akkor természetesen én is kivenném a rácsot, és sepregetnék.
-
HÁZIGAZDA
a 35-ös nem koszolódik igazán, olyan sűrű szövésű (nem jut mögé zacc). viszont nálam a csatornásító gépen nem segített, sőt, picit rosszabb lett. a 200-as koszolódik, viszont sokkal jobban szeretem, annak igazán szép a vízterítése (de a szűrő nyilván csak a buli egyik fele, a másik a blokk).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #47691 üzenetére
Köszi.
Majd kipróbálom. -
simi.esp.28
csendes tag
Én használtam 35 mikronosat, és az volt a tapasztalat vele, hogy baromira gyorsan elkoszolódik. Kb 2-3 hét ap papíros használat után, (jó néha becsúszott 1-2 sima csapolás is), annyira elkoszolódott, hogy rendesen rontotta a vízterítést. A legrosszabb az egészben, hogy a tersonetes vakszűrőzés fel sem oldja a finomszövésű háló rácsai közé beragadt dzsuvát, és csak gyűlik és gyűlik.. Még hideg zsíroldóval is csak többszöri áztatás után lehetett kitisztítani teljesen, de szenvedés volt az egész. Szóval ha tisztán tudod tartani, akkor fasza, egyébként meg nagyon nem.
Ez pl. egy minden csapolás után vakszűrős átöblítéssel használt gép 35-ös IMS-e.
-
HÁZIGAZDA
válasz simi.esp.28 #47718 üzenetére
akkor még csak nem is tiszta. lényeg a lényeg, a 200 mikronos a nyerő
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
brando guatemala, harmadik felvonás (180g): elkerülendő a múltkori túlpörkölést és égett csúcsokat, most azzal próbálkoztam, hogy 220 fokra húzom csak fel (140-ről indultam), majd utána 230-ra, majd 8 perc után elkezdtem csökkenteni 205 fokig. na, mindez a mai 0 fok körüli hőmérséklet mellett kevés volt, az istennek sem akart a kezdeni napbarnított árnyalatból a rendes barna felé mozdulni. legutóbb 235 fokon 15 perc alatt túlpörköltem, most 17 perc után is alulpörkölt.
ennyiből úgy tűnik, hogy 210-220 fok kevés a gene-nek. ti mennyivel szoktátok küldeni?
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kozsy18
tag
mdav88 Fórumtárs ajánlására ma átvettem egy csomag PallYotz Etióp Sidamot.
Első csapolás: 15,5g, kicsivel 2-es extrakció alatt, 24 sec.
A gép egy picit hideg mostanában, sajnos 85 fok körül volt a csapolás. A kép picit csal, élőben sötétebb volt ez a crema. (Szóval messze a tökéletestől... )
Ami személyes tapasztalat, hogy teljesen más ízvilág mint az eddigi forrásom kávéi, bízom benne, hogy a folytatásban kiteljesedik.
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
HÁZIGAZDA
-
Neck
veterán
Jelentem, meghozta az MPL a Breville Prima Lattét. Pont akkor, amikor már nem bírtam cérnával, és odatettem főni egy kávét a régi Orionnal Biztos hülyének nézett a postás, hogy minek rendeltem kávéfőzőt, ha éppen most is azt főzök
Nem baj, így legalább volt alkalmam összehasonlítani. Tudom, ti sokkal-sokkal jobb kávét főztök, de nekem, az én pici világomban (eddig nem volt, most végre van crema!!!) nagy ugrást jelentett, még akkor is, ha őrölt tégla DE Karavánból főtt a kávé. Ittam már jobb eszpresszót, de főzni még nem főztem ennél jobb kávét, szóval eddig tetszik.Na ennyi, leülök magamtól
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
gubabela
senior tag
Sok jó kávét vele, örülök, hogy tetszik. Ha tudod, próbáld ki valami frissen pörkölt és darált kávéval, finomabb lesz mint a karaván. Ha nem akarsz a darálással is külön foglalkozni, akkor például a kapuczinernél küldenek megdarálva is csak egyszerre ne vegyél sokat vagy kérd 250g-os adagokban.
-
edk-
őstag
Volna itten egy eladó Mukka Express. Képek. Ára 10 kFt. Átvétel legcélszerűbben munkaidőben a MOM Park környékén.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
HÁZIGAZDA
válasz Karthmann #47732 üzenetére
érdekes dolog ez, mert a túlpörkölt verzió 15 perc alatt kiszáradt és füstös lett (semmi durva, a fél topiknak ez jelentené A kávét), a 18 grammra kalibrált mérőkosaram 17 grammnyival full tele van.
a mai, alulpörkölt adag meg 17 perc után lett egy kicsit túl világos, savanykás is, viszont vannak savak és ez a jó irány. ja, és ebből 19+ gramm fér a kosaramba (ennyivel több nedvesség maradt benne a hosszabb pörkölés ellenére is).
holnap megpróbálom úgy, hogy 230 fok 8 percen át, aztán 2 percenként 5 fokot csökkentek és minimum 16 percig pörkölöm (de majd szemre állítom meg úgy is). az első három alapján ez lesz a jó (jobb)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
válasz Karthmann #47732 üzenetére
ez mivel készült? ez genével totál nyers maradna. 7-8 percet van összesen 180fok fölött.
Parci: igy van, ez igy működik. ha még nyersebben hagyod, még rosszabb lesz, és 21 is belefér a 16grammos kosárba. de ez már számomra a hulladék minőség lenne. érzékeny a hőfokra és a benne hagyott időre.
nem azért mondtam, hogy nem indul el hiba nélkül, csak a gene lassan melegszik fel üzemi hőre.
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47734 üzenetére
180 fokra járatom üresen 3-4 percig, utána megy bele a bab és indítom a pörkölést, így 140 fokra esik vissza.
és 180 grammot pörkölök most egy menetben, még ki kell tapasztalnom, hogy ez túl kevés, optimális vagy mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bajnokpityu
félisten
kb mi is úgy melegítjük. egyszer kint maradt éjszakára a gép (pár napja), és a kinti 2fok környékén nem akart elindulni. bevittük picit melegedni, utána már jó volt.
250g-ig biztos nem lesz tarka. 1x volt már 300g -val is jó, de az már határeset.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
senior tag
-
Karthmann
csendes tag
válasz bajnokpityu #47734 üzenetére
Ez a hét programos hottop 4-es és 6-os profilja, az érdekesség az, hogy a 4-es profil produktuma a city elejére míg a 6-os profil a full city végére hajaz.
A hőmérséklet után a ventilátort figyeltem, ott nagy az eltérés mert a 4-es gyakorlatilag 15 perctől folyamatosan szellőztet, addig a 6-os csak párszor rövid ideig szellőztet.Happy wife happy life
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #47737 üzenetére
kérdés, hogy mit hívunk tarkának. ez a guatemala egyelőre sosem homogén igazán és mindig megégnek a csúcsok, 180 grammal is...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Alvarez81
csendes tag
-
kozsy18
tag
válasz Alvarez81 #47741 üzenetére
Szo se rola, hogy just off boil vizet tennek bele, csak melegebbet, mint a szurt vizem.
Egyeb irant finomabbra kellett orolni, mint eddig gondoltam:
16,5 g, 1,5os extrakcio, 27 sec, hajszalvekony csorgas, es sokkal szebb, mint tegnap.
Tudom, arrol volt szo, probaljam hosszabban; fogom, de kell az osszehasonlitasi alap"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #47714 üzenetére
Első lépés meg is van, egy egyszerű beavatkozással sikerült minimalizálni a rács mögött feltorlódó őrleményt. A tamper/körtefecskendő (éppen amivel lezárom) nem enged be felülről annyi levegőt, amennyit maga a kés meg tudna mozgatni. Tegnap este és ma reggel csak egy szűrővel fedtem a nyílást, és a torlódás teljesen megszűnt, még a feltöltődésre kell valamit kitalálni. Első próbaként a garatba benyúló tüskéket próbálom meg.
-
Keresztapper
senior tag
válasz weinmaker #47743 üzenetére
Én rá is megyek, ha a Jézuska is úgy akarja. Bár a Guatemala jobban össze szokott jönni így egy év tapasztalattal, mint ahogy Parcinak most az elején, már legalább is, ahogy a leírásaiból következtetni lehet.
Amúgy mit jelent ez Parci, hogy a fél topic-nak ez volna A Kávé?
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
gubabela
senior tag
Láttatok valahol norda vizet? Lassan elfogy, rendelnèk, de sehol nem kapható.
-
Xabi78
aktív tag
válasz gubabela #47747 üzenetére
Árkádban földszinten az éttermek után jobbra van egy gasztrobolt, ott láttam múltkor egész nagy készletet belőle.
Más: A CM Ismael Recinos kéávéjánál pár nap után eltűnt az őszibarack, megjelent viszont egy nagyon domináns aszalt szilva íz. Aztán elfogyott...
Valaki kérdezte az IMS felsőszűrőket, én is a 200-ast vettem, mert sokkal könnyebben takarítható és tisztán tartható, és a vízterítése is nagyon jó nálam
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
soldier2
őstag
válasz gubabela #47747 üzenetére
Én rendelek a Bor és víztől ha náluk van. Írj pm-et, zuglóban átveheted tetszőleges mennyiségben. Az ajánlat másnak is áll, akárcsak a Maxwell Colonna Dashwood 3x britt baristabajnok pörkölőjéből való rendelés is, ha valaki a Moxxa helyett kipróbálna valami izgalmasabbat.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!