Új hozzászólás Aktív témák

  • Keresztapper

    senior tag

    Kicsit büszkélkedek, ha lehet.

    Tegnap eljött hozzám Pécsre a Mantrából Győrfi Gyula, hogy megnézze az "alkotásomat". :)

    Bevallom, benne volt a zabszem a seggemben eleinte, mert kicsit szkeptikusnak éreztem az attitüdjét. mivel azt fejtegette, hogy szerinte nem jó, hogy nem csak oszlatja az eszköz a kávét, hanem valamilyen mértékben tömöríti is a pogácsát. Én persze érveltem azzal, hogy ennek mértéke bizonyos keretek között ugyan, és fix lépésekben, de meghatározható. Tehát megnyugodhat, marad mozgástér a kézi tömörítésre. Viszont ettől még nem éreztem, hogy meggyőztem volna az elméletemről.

    Csapoltak kettőt, amit ezzel készítettek elő, de ezek olaszos pörkölésű babokból készültek, és Gyula szerette volna megnézni, hogy mi az eredmény egy kényesebb világos pörköléssel, úgyhogy kért egy nyitott kart a Pécsi Kávé amúgy nagyon készséges baristáitól, és meg is kapta úgy, hogy a szűrőben ott volt az őrlemény közvetlenül a darálóból, mindenféle előkészítés nélkül.

    Én mondtam neki, hogy ne csináljon vele semmit, csak helyezze rá a szűrőre az eszközt, és forgassa meg mindkét irányba. (óramutató járásával megegyező, majd ellentétes)

    Ekkorra már kisebb volt a tömeg és az egyik barista is figyelni kezdte a ténykedésünket. Amikor azt mondtam, hogy ne igazgasson a szűrőben semmit, csóválni is kezdte a fejét, hogy úgy szerinte biztosan nem lesz jó, de ha már kísérletezni jöttünk, hallgattak rám.

    Felhelyezték a kart, elindították a csapolást, és behasaltak a gép alá, hogy nézzék a nyitott karral a lefolyást.

    Aztán Gyula csak annyit mondott, hogy akkor szerinte meg is vagyunk, és a hangsúlyból arra következtettem, hogy akkor a "tetszés elnyerés" most nem jött össze, sőt már azon is gondolkodtam, hogy legalább én örülök az enyémnek, meg a tapasztatatnak, de aztán mosolyogva hozzátette, hogy "engem meggyőztél". :)ű

    Nem vagyok én senki, főleg nem szaktekintély, vagy akár csak egyszerűen mindent tudó hobbista, de ha másért nem, már csak ezért is megérte belekezdeni a kísérletezésbe. És erre az érzésre csak ráerősített egy fórumtárssal folytatott telefonbeszélgetés, aki már 2 napja használja is a cuccot. Jól esett hallani, hogy ő is nagyon elégedett vele. Az egyetlen csalódást az jelenti számára, hogy az 58,6 mm-es tamperét nem tudja ráállítani, mert csak 58,5-ös a tartórész átmérője.

    Ezen majd még próbálok alakítani, hogy növeljem a kompatibilitást.

    Csak el akartam mesélni. Remélem, nem hat visszásan.

    [ Szerkesztve ]

    http://palscoffeetech.com/

Új hozzászólás Aktív témák