-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
spicy italy, már vagy egy éve nem ittam, nagy hiba! hozza a névből elvártakat. állat! pont amilyennek képzelném az "olaszos kávét".
-
-
soldier2
őstag
válasz hunspikey #21498 üzenetére
Bár nem vagyok kávéisten, de tudom a választ Ezt a szűrőt, nem kell tele tölteni, és nem is az 58mm-es tamperral tömörítesz, kell egy 41mm-es tamper és azzal tömörítesz az alsó, szűkebb részben. Vsz többször is rá kell tömöríteni amíg az összes kávé elfér az aljában, vagy rendeslz egy tölcsért (az első képen láthatod[link]) és akkor egyből meg a dolog, cserében káromkodhatsz amikor a forró szűrőből nem tudod kivenni. Vagy rendelsz fémből az ebayről, de az már borsos.
P.S. kísérletezz a kávé mennyiséggel is, a naked szűrőtartó beszerzése után derült ki, hogy sok a hiba a lefolyásban, és végül kiderült, hogy legtöbben 9-9,5g-ot töltenek bele, felemelve az adagot, a legtöbb problémám megszűnt.Parci: lassan gépelek
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
pogácsa80
csendes tag
figyi. próbálom figyelmen kívül hagyni a formát (konkrétan azt a flegma stílust, amit megengedtél magadnak), és a tartalomra koncentrálni
"új vagyok itt" - szóval szerinted az a legokosabb itt, aki a legrégebben fórumozik. Ha öt év múlva írom ugyanezeket, akkor már igaz, elfogadható, és megszívlelendő, ha csak egy hónapja fórumozok akkor fasság. kristálytiszta logika, gratulálok.
szénné pörkölt kávét iszol, amire azt mondod, jobb mint a Yirga/Sidamo és társai. Akkor most ki az új, és ki is van eltévedve?
a konstruktív rész: van, aki szerint virágozzék száz virág; megfér egymás mellett az "olajosan csillogó" babbal és a citrusos fanyarságokkal dolgozó barista. Én nem vagyok ilyen megengedő. Sztem pont az a third wave lényege, hogy a sötétre pörköléssel millió aroma elveszik. Lásd még: a "kávé gyümölcs" és "a kávé nem keserű" jelmondatokat. És ez nem ízlés kérdése, ez objektíve mérhető (18-22 százalék közötti extrakció). Aki azt mondja az újhullámosra, hogy az nem igazi kávé, az nem elég nyitott az újra vagy csak még az út elején jár.
és akkor visszajutottunk oda, h ki is az új
ezt akarta jelenteni az animgif. Sajnálom, ha megbántottalak vele.
peaceKérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
bajnokpityu
félisten
Nem láttatok használt pörkölőt?
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
vendingo
veterán
válasz bajnokpityu #21507 üzenetére
Én ma láttam a sajátomat
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bajnokpityu
félisten
Semmi értelmeset nem láttok használt home kategóriában. Amazonos új gépektől meg viszketek
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
bbuffy
senior tag
Sokan?
Érdmben információt se találok erről. Esetleg itthon? Na megkérdek ma pár barista ismerőst, eddig mindehol a sima szűrt vizet öntik hozzá, így elvileg alig éri bármilyen szélsőséges hőhatás a kvt. Ettől lesz olyan amilyen.
Kérlek linkelj nekem erről infót, hol készítik így az Iwakit. Mert másnál láttam. Egy helyen....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
nagyúr
válasz bbuffy #21510 üzenetére
Mester utcában van egy üvegkészítő, ha minden kötél szakad. Csak betolod nekik a képet és már olvasztják is meg neked a masszoszt. Van náluk vicces cigi szívó alkalmatosság is pl. Úgyhogy mindent megcsinálnak.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
mester6
tag
válasz hunspikey #21498 üzenetére
Én a 7gr-os szűrőbe (VST), gyakorlatilag 7 gr kávét teszek. (Legutóbbi mérés 7,3 gr volt) Daráló Mahlkönig Vario 2013-as évjárat!)
Először kb 5 gr-ot darálok bele, finoman lenyomom, simítom a 41mm-es tamperrel, majd még kb 2 gr jön, így együtt könnyedén lesimítom , picit lenyomom és kész. (Ja és semmi fogpiszkáló, meg szitálás.)
Most éppen Yirgát ittam így , nagyon finom!
( Kávéfőző: Rancilio Silvia)[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
Sajnos nem szoktam videókat csinálni , nem értek hozzá! (Talán egyszer majd megtanulom!)
Azt azonban most is el tudom mondani, hogy a rendes lefolyáshoz a Yirgánál , a leírt technológiát figyelembe véve, picit , nagyon picit durvábbra kellett állítanom az őrlőt, mint pl.a Sidamónál.
Ez engem is nagyon meglepett, hogy izomból való tamperelés nélkül is néha kevesebb jön le a 30ml-nél, 30mp alatt.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Használ-e valaki és milyen méretű speciális preciziós felsőszűrő kell Gaggia Baby-re?
Gondoltam lecserélem első körben, utána meg egy Reneka szűrőt is veszek, meg ha találok valakit a PID beépítéséhez akkor azt is megejtem.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #20056 üzenetére
Miután több bolttal is beszéltem telefonon és érdeklődtem a típusok iránt az alábbi boltra és típusra esett a választás: Saeco Incanto De Luxe
Vélemények, érvek-ellenérvek a bolttal kapcsolatban esetleg a kinézett típussal kapcsolatban?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Goose-T
veterán
válasz sanzi89 #21518 üzenetére
Nekem annyi tapasztalatom van, hogy az egyik előző munkahelyemen volt ilyen Saeco Incanto gép, és nagyon gyakran el kellett vinni szervizbe, a megbízhatósága borzalmas volt. Egy másik előző munkahelyemen Jura gép volt, ott viszont nem is emlékszem, hogy szervizbe vitték volna az alatt a két év alatt, amíg ott dolgoztam. Nekem otthon egy Siemens gépem van, az bő három éve megy nálam, eddig semmi gondja nem volt, de mondjuk nincs is irodai szinten használva.
Szerk.: szóval a Saeco-t inkább kerülném. Szokták még itt a Quick Mill-t ajánlani, mint elfogadható minőségű egybegépet.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitáros cuccok: http://tinyurl.com/94uy6j9b *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
madgie
titán
Koffeindús szép napot kívánok itt mindekinek! Én ugyan nem bírom a kávét, de az asszonyt szeretném meglepni egy kotyogósnál komolyabb és finomabb főzetet adó kávéfőzővel. Espresso és hasonló szörnyek a méreteik miatt kizártak, személy szerint én egy Brikkára gondoltam. Ezzel kapcsolatban volna még egy kérdésem: miért nincs sehol készleten? A Barista szaküzletet felhívtam, ott azt mondta a srác, hogy valami konsrukciós (?) hibája van, és amíg azt nem javítják, addig nem árulnak Brikkát. Kamuzott, vagy tapasztaltatok hasonlót?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz sanzi89 #21518 üzenetére
Mi éppen pont ma küldtük szervizbe a Saeco Odea Giro-t. És alig 2 éves a gép.
Tippem szerint a háromjáratú szelep ment tönkre, vagy ami ahhoz hasonló benne. Ugyanis több vizet nyom a csepptálcába, mint a kávén keresztül. Ráadásul akadozva, hallhatóan köhögve, tüsszögve, meg-megakadva, egyenetlenül. Vízkőmentesítés megvolt, zsíroldózás amennyire automatánál lehet megvolt.
Mindazonáltal nem az ideális napi 5-6, hanem napi 15-20 kávét várunk el tőle, ami nem 2, hanem minimum 10 év használatnak felel meg.Épp ezért én is feltenném a kérdést ismét, bár már korábban kérdeztem: napi 15-20, vagy akár több kávé terhelésre milyen gépben lehet gondolkodni? Automata legyen, és emésszen meg mindenféle kávét akár a zsírtól csepegőset is, de felhasználóbarát módon legyen karbantartható.
Ha esetleg ez nem lesz javítható.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
lagoon79
tag
-
dugesz77
őstag
válasz madgie #21530 üzenetére
Ha be van tartva az a pár alapszabály,akkor nagyon finom kávékat lehet vele készíteni. Panasz maximum annyi lehet rá,hogy kis adagokat készít. Ha két személy iszik belőle akkor a négy személyeset kell venni. Nekem az ízesített kávék(frei,sati) jobban ízlettek belőle mint a GC-ből.
Szerencsére a darálóra kevésbé érzékeny, egy kis kézi hajtány tökéletes hozzá.[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Igen, én is így okoskodtam, csak van egy olyan probléma is, hogy úgy kezdek, hogy ugyan abból a kávéból tolok egy duplán - ez a nejem latte alapja, majd magamnak egy szimplát ristretto-nak. Igen ám, de a darálót nem akarom össze-vissza tekergetni ezért azt kell elérnem, hogy az adaggal állítsam be a lefolyást. De viszont találtam egy görbe kést amit eredetileg ananász pucolásra vettem ennek gyönyörű rádiusza van a fokánál, ezzel ki tudom "szedni" a felesleget
Végül is így most már egész király a dolog - köszi mindenkinek a segítséget!
@soldier2, mester6 - asszem veszek egy ilyen 41-es tampert! köszi!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
nagyúr
-
pogácsa80
csendes tag
-
vicces
addikt
srácok!
a hétvégén eljutottam végre odáig, hogy vennék egy rendes espresso gépet.
gondoltam gaggia classic megteszi. meglepve tapasztaltam a német amazonon, hogy az ár ingencsak el van szállva. tavaly még 240-250 € volt az ára. most viszont felszaladt 400 €-ra. igenám, ha még csak megérné az árát! olvastam a vásárók tapasztalatait és azt irják, hogy a philipps megvette a céget és ott spórol ahol tud. meg valami made in románia is rémlik. szóval most úgy vagyok, hogy nem tudom milyen gépet vegyek. espressot szeretnék. tudnátok valamit ajánlani?
esetleg próbáljam meg először a lent említett brikkat??reggelente innék egy finom kávét esetleg hétvégén szintén. a pados meg kapszulás kávétól már hányingerem van. most épp instant kvt iszok, mert már nem akarok több pénzt padra és kapszulára kiadni.
[ Szerkesztve ]
:)
-
Tengelicz
újonc
Sziasztok Kávéfanok!
Kérlek, segítsetek! Munkahelyre kell kávégépet beszereznem, napi kb. 10-15 kávé lefőzésére.
Jó lenne, ha minőségi kávézást is nyújtana (reprezentatív célra). A probléma csak annyi, hogy gyorsan kell döntenem, és később nem kérhetek másikat. Néhány évig tehát bírnia kell, és az sem baj, ha egyszerű és gyors a használata.
Ajánlották a Saeco Talea Giro típust, ill. szóba jöhet a Nespresso (Citiz?) is (bár ez utóbbi nyilván csak a vendégeknek lesz jó, a kollégáknak nem tudok folyamatos kapszulautánpótlást biztosítani).
Mellé beszereznék egy külön kávéhabosítót is, pl. Graef vagy ProfiCook.
Van-e a fentiekkel tapasztalatotok / egyéb ötlet?
-
soldier2
őstag
válasz vicces #21540 üzenetére
Csatlakozom Roninhoz. Használt Gaggia Classic v Baby. Ha új kell vsz Magyarországon még találsz raktárról a régebbi Classicból, és az 100k körül volt legutóbb. Viszont darálóra maradjon a keretből (Graef, Iberital, Imat ha újat akarsz, de itt is érvényes, hogy egy használt de felsőbb kategóriás - akár ipari - sokkal jobb eredményt ad).
Madgie: ha mindig tejjel issza akkor a Mukka szerintem is jobb. A szelepet viszont rendszeresen kell tisztítani, vízkőteleníteni, de az ecetet (ez sem) nem bírja. Szüleim most szóltak, hogy vsz tönkrement valami benne, mert nem zár miután megáztatták ecetsavban. Meglepődve nem vagyok mondjuk. 3 évet szolgált, gyakorlatilag minden karbantartás, tisztítás nélkül. Szerencsére a szelep külön is kapható.
Tengelicz: inkább Podos gép mint automata vagy kapszulás. Tovább bírja, és a pod sem eszeveszetten drága - persze van jó drágán is -
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
salapp
addikt
válasz madgie #21541 üzenetére
A Mukka nekem is szimpatikus, de ha te nem kávézol, akkor az meg sok lenne talán... Az két adag kaput csinál. A két személyes Brikka egy személynek éppen megfelelő (dupla) adagot készít és ha hozzácsapsz egy tejhabosítót, akkor szuper lesz a végeredmény.
A Brikka nagyon korrekt ízeket hoz elő. Én imádom, amióta (Karira kaptam) megvan. Hario, Tiamo kézi őrlővel jó páros.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.