-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz BlacKSouL #18649 üzenetére
de én csak továbbpörgetem na jó, nem is, csak ennek kapcsán merült fel bennem a kérdés, ami főleg graef tulajok felé szól. ha egyből karba daráltok, ti hogyan oldjátok meg, hogy ne szórja szét a kisebb őrleményszemeket a daráló? nekem akkora erővel löki ki, hogy jut oldalra is rendesen. most kezdő ötletnek az merült fel bennem, hogy egy sima papírlapot kivágok, rárakom gumis kiömlőre és azzal hosszabbítom meg a járatot. a kis dobozba nem szeretek darálni, az adagoló nehezen fér el benne, beleragad a kávé... meh...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
jolti
senior tag
-
ronin s8
senior tag
-
Agostino
addikt
válasz -HajTömeg- #18654 üzenetére
és tényleg! szerintem ezt fogom alkalmazni
megjött ma du. lollo kávém, húztam belőle kettőt. duzzogva meg is ittam, most érzem, hogy pár napig nem fogok aludni. már a zacskó kibontásakor láttam, hogy ez komoly dolog lesz, nagyon szépen csillogtak a kávészemek, klassz sötét, olajos, ránézni is élmény. az első főzet kicsit sok alapot tartalmazott, elrontottam, majdnem 45 sec alatt folyt le, lórúgás volt a javából, szóval íz semmi nem jött át. másodjára kimértem szépen. őrlőn is állítottam egyet, itt már megvolt a kb a 25 seces csorgás, mennyiség is oké, az íze pedig eszméletlen jó. ezért a pénzért tényleg bargain tudom, hogy a többség még ennél is jobbakat iszik, de a sok lavazza meg ilyen-olyan márkás kávék után ez is ugrás a csillagok közé számomra
#18658 - kicsit tartottam tőle, azt hiszem pont veled beszélgettünk arról, hogy a robuszta nem mindenkinek jön be, de asszem én azok közé tartozom, akik komálják : )
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
paljoc
tag
Őszinte leszek /mint mindig :-)/
Ha ez a gep a teszt alatt leveri a Magister Stella-t a pultrol, akkor engedni fogom hogy leessen. Ha kave minoseg teren "csak" ugyanolyan, akkor is. Annyival kezresobb volt minden a kistestveren, ha ez is olyan simulekony es atgondolt lesz a hasznalhatosagot illetoen, akkor azonos kave minoseg eseten is lehet valtok. Aztan hogy hosszu tavon is jo dontes marad-e...igy lehet az is kiderul. :-) -
paljoc
tag
Az a félautomata vagy félmanulális ES8012, ami előtte itt járt. Arra mondjuk nem cserélném le a jelenlegi Stella gépet, de az tény hogy pl. a frissen PID-elt Gaggia Baby-m víztartály meg csepptálca elhelyezése és töltési/ürítési lehetősége single ticket a diliházba ahhoz képest ahogy mindez az ausztrál?...vagy cseh?...vagy kínai? masinán meg lett oldva. :-)
Na mindegy, majd kiderül hogy ez milyen lesz. -
SiD-
tag
válasz paljoc #18659 üzenetére
itt van a cg-n egy nagyon látványos bemutató a gépről, amiben jól megfigyelhető a belső felépítése is:
http://coffeegeek.com/proreviews/firstlook/brevilledualboiler/detailsa coffeesnobs-on pedig van egy jelenleg már 98 oldalas owners thread, amiben kitárgyalják az összes gyerekbetegségét a gépnek:
http://coffeesnobs.com.au/brewing-equipment-midrange-500-1500/30766-breville-bes900-dual-boiler-owners-thread-98.htmlösszességében elég jó a vélemény róla, bár engem kicsit megrémiszt egy-két megoldás a gép belsejében.
-
dugesz77
őstag
Ma megérkezett a várva várt GC masinériám. Így első pár húzás után( a harmadik már talán vállalható lett)
egy pár kérdés.
-megéri-e a hozzákapott crema fokozós szűrőkosárral játszani vagy rögvest a fiók mélyére rejtsem el és vegyek bele egy egyszerű teli lukasat?
-mivel nincs hozzá külön ese pod kosár gondolom az egy adagosban kellene azt is megoldani?
-ebből következik a következő kérdés: érdemes-e Classic-al ese podozni mondjuk reggel félagytekével kelve,
vagy akkora a különbség a frissen darálthoz képest,hogy felejtős -
SiD-
tag
nem olvastam végig a 98 oldalt, de felszínesen beleolvasva a szilikon kartömítést láttam emlegetni, meg belső o-gyűrűket és hibás opv-t. a legtöbben viszont boldogok vele, 2-3 éve működnek a gépek több ezer shottal a hátuk mögött (van benne shot számláló).
a roppantógyűrűs, tefloncsöves csatlakozások nem tetszenek, meg pár műanyag fitting, de ilyesmik az új Gaggia Baby-kben is vannak.
-
SiD-
tag
válasz paljoc #18672 üzenetére
ez marha jó cucc, nem kell az ujjaddal összemancsolnod a kávét dózolás közben és a kezed sem lesz kávés.
az igazán maximalistáknak ott a Scottie Callaghan dosing tools, ami egy 40 darabos szett különböző görbületekkel. mindenki megtalálhatja benne az adott körülményekhez legjobban passzolót.
már párszor elgondolkodtam rajta, hogy veszek ilyet. -
-HajTömeg-
őstag
ROK kávékészítőt használ vagy használt már valaki?
Milyen?Alias: Júzer error
-
tariattila
veterán
válasz -HajTömeg- #18675 üzenetére
állítólag nagyon jó kis cucc, ráadásul elég toleráns...
a másik oldal pedig nem tudja felmelegíteni, hőhiányos állapotok vannak....
-
Agostino
addikt
válasz -HajTömeg- #18675 üzenetére
poén lehet párszor meg ilyesmi de szerintem hamar ráun az ember és visszakényelmesedek. ugyanakkor közel 60 rugér' szerintem nem egy deal...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
paljoc
tag
Beleteszed a kávéval telített 58-as szűrőbe és elegáns körkörös tekerő mozdulatokat végzel vele közben azt mormogod hogy megvettem a kávéfőzők Ferrari-ját. :-)
Nem tudom, kipróbálom majd, SID azt írta előbb hogy hasznos, jópofa segédeszköz.Amúgy ez a cég tényleg elmélyült a szakma rejtelmeiben és felhasználta a szerzett vagy tapasztalt információkat a maga módján a tervezésnél, mindentől függetlenül ez vitathatatlanul látszik. Nem tudom érthetőbben megfogalmazni, de remélem "átmegy".
Kaptam pl. egy tejhabosító kütyüt is. Igen, nem gőzölt tejet csinál hanem pörgettyűs, tehát nekem első blikkre alapból felejtős a dolog.
De: a különböző adapterekkel lehet vele igény szerint minta öntésére alkalmas habot csinálni, vagy egy másik pörgettyűvel klasszikus kapucsínónak való, de öntésre alkalmatlant. Ezt le is írja a kezelési, meg képek is mutatják. Emellett tej hőmérséklet fokra beállítható egy potival 50-70 között, optimumként jelölve a 60-at, forró csokit csinál, igényes, minőségi, szép....és drága persze ez is. :-) /ja, és "saválló inox krómból" van /
Mindenesetre kipróbálom. -
tariattila
veterán
válasz -HajTömeg- #18680 üzenetére
annyival komolyabb a brikkától mint amennyivel többe kerül...
technikailag és minőségben is...én nem unnék rá az biztos....sőt tervezek beszerezni egyet!
csakakaros!!!
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #18682 üzenetére
hogy mondod? csakapharos?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
And06
aktív tag
válasz paljoc #18681 üzenetére
majd egy képet dobj már fel amikor benne van a szürőben, hogy jobban el tudjam képzelni! (kávé nem kell bele) köszi!
dicséretes, hogy próbálnak könnyen kezelhető gépet csinálni, meg ügyelnek az apróságokra. azt csak remélni tudjuk, hogy a B (A) feladat a mérnököknek nem a költségcsökkentés/tervezett elavulás volt. -
Paqito
senior tag
Gaggia Coffee gépem esetleges PID-elésén gondolkodtam, azonban ehhez "kis" segítségre lenne szükségem. Tekintettel arra, hogy én nem tudom megcsinálni, mindössze annyi érdekelne, hogy 1: hozzávetőlegesen mennyibe kerül, illetve 2: Pécsen hol csinálnak ilyen műtétet?
Esetleges Csudapestre történő szállítás megoldható
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
adriankoooo
senior tag
Ma nekiállok szétszedni a nemrég vásárolt Baby Twinemet, szerintem túlságosan folyik az aljából a víz. Az alját levéve rendesen vízköves és a festék is szépen fel van hólyagozva. Mire számíthatok vajon? A felső szűrőt és a vízterítőt is beáztatom citromsavba.
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #18687 üzenetére
Alul lehet a tömítés mozdult ki és ott folyt, folyik a csepptálcánál.
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
-
Agostino
addikt
válasz -HajTömeg- #18689 üzenetére
>decaffeinato
hajtömeg pls
: )))
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Agostino #18692 üzenetére
Pontosan azzal kezdtem, sajnos a családban van akinek nagyon magas a vérnyomása.
Ebből próbáltam valami finomat előcsalogatni és óriási mákom volt, elsőre nagyon csöpögősen jött le,de kifejezetten finom lattet csináltam belőle.
Úgy kortyolgattam, mintha egy olasz kávézó főnöke lennék,aki a legfinomabb kávékat maga issza meg
A monterosakra nagyon kiváncsi vagyok, az etiop a kedvencem a másikat még nem kóstoltam,de alig várom...Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
válasz adriankoooo #18694 üzenetére
Passzolom. Sajnos ez egy eléggé problémás alkatrész ha jól rémlik.
Akit megkérdezhetsz : Cady Trade. Náluk lehet van.
A vízterítőt Tersonet-be kéne beáztatni egy éjszakára.
.:. bl4ze .:.
-
Agostino
addikt
válasz adriankoooo #18694 üzenetére
bl4ze alattad szóló posztjára reagálva: én pont holnap megyek a cady trade-hez pár alkatrészét, ha gondolod írj rám, mi szitu. a vízterő asszem valami 700 forint, ha jó alkatrészre gondolok
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-HajTömeg-
őstag
Visszajött a baby dugulása A létező legjobbkor
#18700) bl4ze Tersonet van itthon egy csomag.
Az is jó?
Egyébként indexen eléggé megosztja az embereket, SID is írta egyszer,hogy megmarta az alumínium kart...
Bár,ha jól emlékszem az nem tersonet volt,hanem valami másolataEgyébként ez a helyes metódus?:
" zacskós Tersonet porral végzem a visszaöblítést, a következőképpen (az "áldozat" egy Gaggia Classic): a szűrőtartó karból szűrő ki/vakszűrő be. A vakszűrőbe beleszórok bő fél-háromnegyed zacskónyi Tersonet port, majd így, ezzel a "töltettel" felrakom a szűrőtartó kart a gépre. Bekapcsolom a gépet, majd a "kávéfőzés" gombot is - kb. 10 másodpercre, ez idő alatt a pumpának hallhatóan "elakad a szava". Ezt követően lekapcsolom a "kávéfőzés" funkciót - nyit a háromutas szelep, s a habzó, koszos, mosószeres trutymák a "lefúvócsövön" keresztül a csepptálcába áramlik, de olyan erővel hogy kifröccsenne, ha le nem teríteném a tálca rácsát egy papírtörölközővel.
A lefúvás után úgy 30 másodperc szünet, majd ismétlődik a procedúra, úgy 20x.Aztán leveszem a szűrőtartó kart, kimosom a vakszűrőt, és megy vissza a gépre. Kiemelem a csepptálcát, elmosom, s az is megy vissza a helyére. Következnek a fent leírtak, immár tiszta vízzel, mosószer nélkül.
Ha ennek is vége, 2l forró vízben feloldok 2 zacsónyi Tersonet port. Az oldatba beleteszem a szűrőtartó kart, a szűrőket, a gépről leszerelt "zuhanyrózsát", s az alatta lévő vízelosztó alutömböt. 20 perc fürdetés után mindent kiveszek - patyolattisztán! - a trutyis oldatból, s alapos folyóvizes öblítést követően vége a műsornak, melyre kb. havonta kerül sor..."
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
válasz -HajTömeg- #18699 üzenetére
Tersocal kell neki, az a legbikább vízkőoldó - csak profiknak !
És forraláskor NEM szabad belélegezni a permetet
SiD is erre esküszik.
Vagy atomjaira bontod.:. bl4ze .:.