-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K.Tamas89
aktív tag
https://hardverapro.hu/apro/1zpresso_keziorlok_j-max_s_je-plus/hsz_1-200.html
1ZPresso kéziőrlők eladóak.
-
RetepNyaraB
veterán
Hé roboterek!
Van megoldás a második shot gyorsabb lefolyására, mint az elsőé? Már mindent is előmelegítek, hiába. Mostanság kezdett zavarni; nem minden fajta bab esetében jön elő erősen, de ott van. Világosaknál rosszabb a helyzet."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Kaptam egy csomag filter kávét. Lehetséges belőle főzni jó eszpresszót? Vagy felejtsem el? Filter főzéséhez semmim nincs.Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
MPowerPH
félisten
válasz RetepNyaraB #129848 üzenetére
Kertem Choco Madness -t is, es egy
P&Y Grandi Arabica -t is kostolonak, mert rakeresve arrol is jokat irtak. Altalaban a blendekkel kapcsolatban mindig ovatos vagyok, remelem tenyleg finomak. Friss porkolesek vannak? Mennyi pihentetesi ido ajanlott ezeknel?Don't Tread On Me
-
RetepNyaraB
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz RetepNyaraB #129860 üzenetére
Nem ismertem elotte, es valoszinuleg ha nem itt kapom ajanlasra, nem is ismertem volna meg.
Azert amiota 3 eve elindultam egy bean to cup geprol, bolti kavekrol, szepen kimozdultam a komfortzonambol, ami persze oriasi minosegi ugrassal jart. Mar tenyleg csak a filterezes van vissza, de ott meg nem vergodtem zold vaganyra.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Krajcsi
csendes tag
válasz RetepNyaraB #129860 üzenetére
Én szoktam tőle 2-3 heteseket kapni, de ezt nem panaszként írtam.
-
tag
válasz brumi1024 #129858 üzenetére
Nálam is rendszeresen szerepelnek filter pörik a presszógépben. (Most épp egy Bikilka Ibso Coop etióp a 42-től.) Talán nem teljesen "turbo shot", picit hosszabb a csapolási idő, de így is nagyon ízlenek. Nincs kesernye, kicsit krémes ízbombák vannak (amikor igazán jól sikerül).
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
rgb0007
csendes tag
válasz Mano66 #129857 üzenetére
Lehetetlen belőle "főzni", akár presszót, akár filtert. Mivel a főzés egy teljesen más konyhatechnikai folyamat, de készíteni azt lehet.
Jó ideje én is csak filter (vagy omni, ha Gardelli-t rendelek) pörkölést használok, de Robottal és Gaggiunio-val.
Szerintem szerezz be egy no-bypass filter eszközt (mondjuk egy Tricolate vagy egy Next Level ), nem kell hozzá kanna, és tök érdekes tud lenni! És annyira árban sem vészesek. -
Toobee
veterán
válasz Parci #129873 üzenetére
Én azért nem vettem még egyikből sem, mert túl nagy a töltet mindkettőnél. Az AP egy igazán sokoldalú eszköz, nem is nagyon tudok másik cuccost, amivel 10g-ból lehetne jó filtert készíteni. Trico is, Pulsar is 15+ gramm, de inkább 20-as range, ahol jól működnek, ha jól emlékszem.
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #129874 üzenetére
nekem pont olyan kéne, amivel anyafej és az én reggeli filterem egyben megvan, mert ez a kétszer egymás után öntözgetek a csodakannával már az agyamra megy. főleg, hogy a harisnyát is mosogatom közben stb.
szóval akár 30 grammos töltet is jöhet, sőt, úgy sejteném, hogy ha ilyen magas az extrakciós arány, akkor kevesebb kávéból is jó lehet, mondjuk 25 grammos "dupla" filter.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
kmarci25
veterán
válasz Parci #129875 üzenetére
Van már az AP-nek is XL kiadása. Mondjuk így az egyik legnagyobb vonzereje, az ára emelkedett alaposan.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kraven54
aktív tag
Ezt a fajta boilert lehet külön venni? -
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #129875 üzenetére
Igazából egy kör alakú filter kell beléjük. Ahogy espresso kosárba lehet vagdosni, úgy ezekbe is.
Pulsar nekem eddig bejövős. Nagyon konzisztens, könnyű főzni vele, könnyű takarítani. 100 db papír 10 euro bele, ami szerintem bőven vállalható (főleg ha a kávék árához viszonyítom). Én 20-24 grammal használom, de semmi akadálya nincs akár 30g-nak se.
Jelenleg kísérletezek az 1:20 aránnyal, de nekem eddig a hagyományos (1:17) arányú receptek jobban ízlenek, szóval az "elég kevesebb kávé" vonal nem biztos hogy megáll.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
stereofan
tag
válasz kraven54 #129878 üzenetére
igen, de.itthon én még nem találkoztam vele:
https://www.mrbean2cup.co.uk/gaggia-coated-aluboiler-assy
Cady-nél lehetne még esetleg megkérdezni.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Szemes kavet keresek 5 ezer Ft/kilo alatt, mivel a Vergnanok amiket rendeltem csak a het masodik felere jon meg es kell vmi SOS kave a boltbol Emellett mar regota terveztem hogy kiprobalnek valami budget jo/artek aranyu cuccot. Mi a legjobb max 5 ezer Ft-ig? Van valami sajat markas Penny/Lidl/Aldi stb cucc amit erdemes venni. Izlestol fuggetlenul ami nagyon jo aron kepvisel elfogadhato/jo minoseget es nem webshopos hanem boltban megkapod tortenet. Egy Philips 5400as Lattego automata a fozom, szoval csodakat nem varok csak hogy mi az ami boltban kaphato olcson de azert jobb mint egy Omnia.
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #129882 üzenetére
ezer éve nem néztem a kávé árakat, de most látom, hogy egy pacific pin-up 8500 ft
pedig az igazából nem egy túl jó kávé, vagy legalábbis régen egy elég diszharmonikus blend volt, egyszerre voltak alulpörkölt és túlpörkölt része, amolyan keserű-savanyú.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
GeryFlash
veterán
válasz Toobee #129882 üzenetére
Koszi, de mit kene keressek MM-nel? Rendeles nem opcio, csak ma bolti vasarlas. Ezen a negyed kilos alzan gondolkozom, habar ez 10k/kg.
Tudom egyebkent hogy a kerdesem nagyon nem csoport kompatbilis (se a kavefozom ) csak sajnos a basic kave csoport teljesen halott es mire ott kapnek valaszt valszeg mar nem lenne aktualis a kerdesem.
En most tenyleg annyi erdekel, hogy a bolthalozatok szemes kavei kozott van e olyan ami azert koroket ver egy szar Omniara meg hasonlokra. De maximum elugrom Alzaba ezert a negyedkilosert.[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Toobee
veterán
válasz Parci #129883 üzenetére
Eléggé eltávolodtunk már a minőségi, 10 ezres kategóriától, úgy értem: nem létezik többé. Ha valaki megelégszik egy klasszik vonallal, akkor 10-12k/kg, amiből már lehet válogatni, de ha kell a jó mag/világos pörkölés, akkor sajnos azt tapasztalom, hogy inkább a 20-30ezer/kg árkategória, ami megy mostanság. Bár én elvagyok napi 1 db 10 gramm kávéból készült AP-s nobypass-szal is, így azért emészthető a kávé darabár.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
válasz Toobee #129886 üzenetére
Egyebkent klasszik vonalon 10-15 ezres kategoriaban mi az ami ajanlott es mik a legtulertekeltebb/arazottabb kavek ebben a szegmensben?
-
ZeCse
csendes tag
válasz GeryFlash #129885 üzenetére
ALDI 100% Arabica occcó, 0.5kg ~ 2600 Ft!
"Az ALDI Amaroy kávé 100%-os arabica kávészemekből készül, amelyeket a világ különböző részeiről válogattak össze, így garantáltan magas minőséget képvisel. A kávé ízét és aromáját gondosan őrzik, és csak akkor őrlik le a szemeket, amikor a vásárló megvásárolja a terméket. Ez biztosítja, hogy a friss őrölt kávé minden csészében élvezhető legyen."[ Szerkesztve ]
Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
GeryFlash
veterán
-
-
GeryFlash
veterán
válasz pető bá' #129893 üzenetére
+ Nutra
Koszi, egy egy ilyen Oldman Ruandat most rendeltem is, kivancsi vagyok hogy a 6-10 ezres Vergnanokhoz kepest mennyivel lesz jobb
De amugy tenyleg mik azok a markak amiket kerulni kell mert dragan szar/kozepes? Altalaban ez a vissztarto ero hogy propalgassak dragabb kavekat, hogy mi van ha pont beszopomHi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
zolnagy
őstag
válasz Toobee #129874 üzenetére
Én még mindig nem tudtam itthon AP-el és GabiB-vel jó filtert készíteni, de már kezdem sejteni, hogy a papír lesz a ludas.
Szóval ma is próbáltam, ma csak 9g kávéval, amit C40-el 35-ös red clix állás mellett őröltem (az alany: [link] ). Mivel 5 perc után is csak kb. negyede csöpögött le, így megelégeltem és rásegítettem az aeropress másik felével. Nem lett túl jó az eredmény, de iható.
Na szóval most kipróbáltam, hogy 100 g forró víz kávé nélkül mennyi idő alatt csöpög át a papírszűrőn. Csak a víz és a papír.
Kb 2 perc kellett neki. Nem a gabi B-n , hanem a papíron jött át ennyi idő alatt. Szerintem ez sok, de nincs tapasztalatom. Esetleg valaki kipróbálná nekem?
Illetve milyen papírt használjak akkor, ami jó? Ezt aeropress papírnak vettem.[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Hello!
2015 elotti Gaggia Classicom van (PID-del) es egy Compak K6 single dose használatra módosítva. Elgondolkodtam utobbi cserélésén, mivel nagyon sok őrlemény marad benne, tobbszor ráinditva, ecsettel szedem ki belőle. Ezen kívül nagy is. Milyen minőségűnek számít ez az őrlő? Mire erdemes cserélni? Egy DF64 gen2 jobb lehet? Esetleg egy használt Eureka Specialita? A Mignonban mennyi pangó kávé marad, ha a gyári felépítéssel használnám? Közepes, néha világos pörkölés, csak presszó. Vagy szerezzek egy pumpás babtartályt, és tartasam meg Compak-ot?
-
MPowerPH
félisten
2 szemelyes Brikkahoz milyen hasznalhato szuropapirt tudok beszerezni, ami mondjuk megtalalhato egy kozeli altalanos boltban, drogeriaban?
Erdekel a filter+forroviz kombo[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest