Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Vajon miért volt muszáj PCIe 3.0 sávokat tervezni az A620-ba? Szándékos butítás, vagy csak ez fér a budgetbe, mert a 4.0 verzió már komolyabb elektronikai feltételeket követel meg?
#tarcsad
-
.mf
veterán
Milyen selejtes chipekre is gondolsz?
Itt most az alaplapi vezérlőről van szó, az A620 egy különálló darab a B650-hez képest.
Bírom az ilyeneket, akiknek fogalmuk sincs, miről van szó, írnak oltári nagy baromságokat, de mindegy, csak a fikázás mehessen---
Olcsóbb, de mennyivel, és a többi fícsörből (VRM - lesz-e olyan, ami egy magasabb fogyasztású 12-16 magosat is támogat) milyen szintet érnek el?
A CPU-k még mindig olyan drágák (100k alatt nincs AM5 jelenleg), hogy aki már annyit kiad, nem biztos, hogy egy pár ezresért egy jelentősen csonkított lapot fog venni. Továbbra is az a gond, hogy a CPU-k aránytalanul drágák az előző generációkhoz képest - az, hogy future-proof, ezt lehet már csak tovább fejleszteni, és van benne azonos kategóriához (pl. 5600 - 7600) képest X% előrelépés, még mindig nem éri meg a dupla árat a vevők nagy részének.Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
catlaca
senior tag
Az olcsó procik és apuk még a holdban, gondolom azokhoz szánják a 620-at.
Kérdés mennyire lesz olcsó egy ilyen lap, mikor 70 fölött vannak a b650-ek. Per pillanat a kici occó kategóriának marad az am4 jódarabig, ja meg a használtpiac, na meg a zintel.[ Szerkesztve ]
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Wilks
tag
Szerintem alapból a 7000-es procihoz egy B650 jár.......
Ez a A620 már (nép)hülyites. -
hardzsi2
aktív tag
Én is azt tippelem, hogy ezzel az A620-al a későbbi időszak (idén ősz, jövő tavasz) irodai gépeit készítik elő, amikorra az AM5 platformhoz való lapok, RAM-ok stb. ára mérséklődik, az AM4 készletek pedig megcsappantak. Oda ez teljesen jó lehet.
Egyértelműen nm a gémerek a fókusza; szükségtelen ezért megbotránkozni, miért ennyire "kasztrált".
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
nubreed
veterán
A CPU árak még elmennek. Az alaplapok horror drágák. Ezek a 620 -asok is nagyon drágák lesznek a tudásukhoz képest, volt néhány héttel ezelőtt egy cikk, ha jól emlékszem 120 dollár környékét rebesgetnek. Tragédia az egész, ezt maximum 70 -ért volna szabad árulni. Az AMD nagyon elcseszte az egész platformnak az árazását (a chipset árát ők határozzák meg).
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
E.Kaufmann
addikt
Pontosan, irodai gépben amúgy se nagyon lehet tuningolni, tudja, aki már nézett bele ilyennek az UEFI menüjébe. Max az integrált hw-k kapcsolhatók ki-be, valamint boot és biztonsági beállítások állíthatóak. Amúgy is integrált videó és 1 SSD esetén olyan sokat nem oszt/nem szoroz a chipset.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Pali_982
újonc
Ezt olvastad? "Milyen selejtes chipekre is gondolsz?"
https://ipon.hu/magazin/cikk/ketfele-verzio-erkezhet-az-amd-beleposzintu-a620-as-lapkakeszletebol -
rdmftw
tag
ezek az alaplapok az ilyen előre összerakott gépekbe kerülnek majd 800 ezerért.
-
nubreed
veterán
Vicc az egész. Az rendben van, hogy van high-end meg drága, sőt nagyon drága cuccok, brutális tudással meg teljesítménnyel, akinek ez kell az megfizeti. Na de, hogy a közép és alsó kategória is ennyire túl van árazva, az nagyon nincs rendben. Az utóbbi pár év tényleg a PC piac bővüléséről szólt, már a COVID előtt is, de ilyen árakkal ennek vége. Aztán megy a sírás, hogy nem vesznek az emberek új cuccokat... Hát talán nem kéne 120 dollárért adni egy alsó kategóriás alaplapot. Vagy egy 400$ -os videokártyát 800 -ért adni (4070 Ti). És még lehetne folytatni...
-
-
Alsó-közép-/középkategóriát, és ott sem mindegyik volt egy nagy szám, csak egy markonyi modellre lehetett azt mondani, hogy tényleg zsír, főleg annyiért.
Ez egyrészt igen messze van a felsőkategóriától, másrészt akkor a kiló kenyér ára sem 1200 forint volt, és mikor kijöttem a boltból, a felét (ha nem kevesebbet) fizettem a pénztárnál ugyanazért, mint most.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
Chaser
titán
azoknak sztem vége
de ami nagyobb baj, hogy a 20-30e ft-os lapoknak is
20e-ért pedig igen frankó lapokat lehetett kapni amd alá
40-45e-ért meg hát no, azért egy b550 toma elég combos kb az összes 5xxx-hez is
átalakultak az árkategóriák, és ez még a ft-tól is független
most amd az új intel : ) intel meg lassan amd lesz :d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Irodába minek Ryzen 7000? – vetülhet fel a kérdés. Oda még egy B450 is kicsit ágyúval galambra lehet. Igazából nem sok reális piacot látok neki.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Chaser
titán
válasz
Synthwave #23 üzenetére
lesz majd később is, mikor nem lesz már am4 cpu a piacon
meg nyilván jönnek majd olcsóbb verziók is, és gammer' gép alá is mehet ilyen lap, mivel már egy gt 1030 is gammer' a tudomáy jelenlegi állása szerint : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Addigra meg már az A620 is eléggé a múlt része lesz. Irodába, hétköznapokra egy B350/B450 még vagy alsóhangon 5 évig több, mint elég lesz, főleg, hogy Vermeert is simán bele lehet rakni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
arn
félisten
Ketszer annyiba kerulnek, mint par eve a belepo szintu lapok… kell mar a pcpiacnak egy nagy pofon.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Chaser
titán
válasz
Dragon3000 #35 üzenetére
hát ez az, a ft árfolyama ezt nem indokolja
beszéltük már vmelyik topikban, agyrém lett, %-osan szinte minden am4 lap ára így ment fel
miközben az am4 procik egyre olcsóbbak : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
én is kíváncsi lennék, de erről semmi nem volt erre
lapok nagyja is eltűnt, szóval amd oldalán lehet valami_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Yutani
nagyúr
válasz
Dragon3000 #35 üzenetére
Jelenleg kint $170 az ára (Newegg, Amazon), ami 375-ös dollárral számolva + Áfa = 80k. Tehát ha itthon 75k-ért megkapod, akkor ott vagy, ahol a kintiek. És igen, ennyiért itthon az ember már high-end lapot várna el, nem középkategóriást. Vagy ennyire el vagyunk tévedve és ennyire szar a forintunk is.
#tarcsad
-
nubreed
veterán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Szerintem mindkettő. Az AMD és a lapgyártók közösen felelősek a brutálisan elszállt árakért. És aztán csodálkoznak, hogy a PC piac megint zuhanórepülésben van. Persze nem lenne teljes a kép ha nem említenénk meg még az Intelt és NV -t is. Ugyanolyan sarasak ők is az elszállt árakban. Az áremelkedések mértéke régesrég túl megy minden extra költségen ami a gyártókat is terhelte az elmúlt időszakban (infláció, beszállítói árak növekedése, szállítási költségek növekedése -ami időközben már újra mélyrepülésben van egyébként, mintahogy az infláció is csökkenő tendenciát mutat a világpiacon-, stb, stb), ha ezeket mind belekalkuláljuk, akkor sem jön ki a matek.
-
Dragon3000
veterán
Ha újra elolvasod még a dollár-forint elszállás előtt duplájára emelkedtek az am4 alaplapok egy része, jelenleg hasonló az árfolyam mégis még mindig 50%-kal drágábbak. Erről nem a forint tehet. Ha 300Ft-os dollár árral számolsz, áfával, akkor is 65e-re jön ki, miközben 40-45e volt 350Ft körüli dollár mellett is a korábbi ára.
#40 nubreed
Én nem arról írok, hogy az új hardverek drágábban lépnek a piacra, hanem a régi alaplapok ára szállt csak úgy el, miközben az am4 cpu árak meg mennek lefele. -
Yutani
nagyúr
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Nem is mondtam ennek ellent, csak a jelenlegi helyzetet ismertettem egy példán.
Viszont van egy saját példám is, ami megerősíti a megállapításod: 2019 végén vettem egy garanciális B450 lapot, aminek új ára 28k volt. Ennek a lapnak az árdiagramja tavaly év végéig:
A legutolsó ár 54k volt a chart szerint. Mi indokolja egy 4 éve a piacon lévő alaplap esetén a majdnem dupla árat? Nem tudom, mi művelnek az alaplap gyártók és a kereskedők, de ez nagyon durva.
#tarcsad
-
Dragon3000
veterán
-
arn
félisten
Lehet most kellene eladni az x470 lapomat
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Chaser
titán
nem a kereskedők sara, neweges páldával is megerősítetted
néztem ott is meg pár nagyobb oldalon, elszállt az am4 lapok ára valamiért - és nagy részük el is tűnt -, enek nyilván az lehet az egyik oka hogy az amd a chipseteken jelentőset emelt, és/vagy emiatt a gyártók letojják az am érát már
de ez így felettébb aranyos, hogy a zen2 és 3 egyre olcsóbb, ddr4-ről nem beszélve, és erre az eddig filléres lapok is brutál megdrágulnak
persze minden sz@rról kell itt is cikket írni, erről persze véletlen sem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
titán
mikor nem tudtak 3xxx-eket gyártani eleget azok is durván megdrágultak
szerintem emeltek és keveset gyártatnak, ez lehet a legkézenfekvőbb
lapok nagyja eltűnt, cpu-ból meg dömping van, a gyenge ft ellenére is egyre olcsóbbak_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fatpingvin
senior tag
engem az őszintén sokkal jobban érdekel hogy a 7000 széria mennyire működőképes SoC módban. ez az A620 kicsit feleslegesnek érződik.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az A620 amolyan minimalisztikus fejlesztés, így a legolcsóbb termékek építhetnek majd rá.
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs