Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • audi100td

  nagyúr

  Sziasztok,

  szeretnék bejelenteni egy csalót: Operator10 néven fut, 18500 ft-al lopott meg.
  senior tag-tól nem vártam volna, meg még ő írt ilyeneket hogy nem bízik senkibe, mert már több 10.000 ftal átverték, már az email címét is törölte.

  Itt olvasható az adatlapja: http://prohardver.hu/tag/operator10.html

  [ Szerkesztve ]

 • audi100td

  nagyúr

  Az Operator10 néven futó felhasználó account-ját valószínüleg feltörte egy szerb hackerbanda és folyamatosan lopják a hírdetők cuccait (tőlem kb. 18.000 ft értékben), idézném az emailt amit írtak nekem (elnézést a csúnya kifejezésekért):

  "Tudod az a baj veled magyarokk hogy nem tugyatok elviselni a vereseget, meg beismerni hogy buzi voltatok.most legalab megtugyatok mi is az a reszketes, te kocsogok.ha ciganyozni es yugozni megtanultatok akkor mostan majd ez is menni fog.kicsinalunk mindanyiotokat teveled egyutt.radasul olyan baromok vagy hogy azt sem ertit ki vert at beneteket, es anak az idiota fasznak irkaltok meg mindig.kar hogy nektek nemfog jo uj ev leni mar.gondolkgyal kisocsem szerinted ki csinalja a mubalhet veletek is hem?ugyhogyan enkab gondolkoggyal es majd te magad es rajovol hogy nem jo dolog velunk kekcedni te kis raklo!eztet tartsd jol az eszben, es vigyazal a personal computer hogy mit rakol raja.Dobro?"

  [ Szerkesztve ]

 • audi100td

  nagyúr

  Sajnos nem vicc volt, hanem behúztak 18 rugóval, meg küldtek egy fenyegető emailt.
  Szerintem nem nevetnétek rajta ha ti jártatok volna így, de most már mind1 nem szeretnék senkivel vitatkozni, meg én is hülye voltam, hogy előre feladtam a csomagot és tényleg hagyjuk ezt az op10 témát, mert valószínüleg a felhasználó nem is tud semmit a dologról.

  [ Szerkesztve ]

 • audi100td

  nagyúr

  Üdv

  freedom668-tol vasaroltam ezt a 40GB-os vinyot, ma meg is hozta a postas, viszont a csomag csak egy 43MB-os ezer eves tipust tartalmazott, sajnos elöre utaltam, mivel az illetöröl volt több pozitiv ertekeles is, igaz egy fekete is, de sehol nem talaltam ennek nyomat, ezert szamon kertem vasarlas elött, ezt valaszolta: "A negatív értékelés meg azért volt,mert eladtadtam egy új ASUS DVD írót,csak a vevőnek nem tetszett,hogy nincs hozzá garilevél!A DVD író nem volt nálam soha használva mert még akkor asztali gépem volt amit én közben meg eladtam!Csak a szekrényemben volt félrerakva.De ez idő alatt lejárt a garilevél,amit én meg kidobtam!Azóta beszéltem az illetővel és kifogástalanul működik a DVD író!"

  4e Ft-rol van szo, baromira bosszant a dolog, erdemes rendörseghez fordulni vagy ugy sem lesz belöle semmi? A cime nincs meg, ez a szemetlada nem irta ra a csomagra, csak bankszamlaszam es tel.szam.

  szerk: Telefont termeszetesen nem veszi fel es mar napok ota nincs is bejelentkezve, a neveröl csak annyit tudok, hogy Nagy S., lakhely Egerszalok, mar ha egyaltalan igaz.

  Nincs szükség itt az ilyen egyénekre, bannolva az oldalról!

  [ Módosította: kaller1 ]

 • audi100td

  nagyúr

  Közben ma be volt jelentkezve, viszont nem reagált az üzeneteimre...

 • audi100td

  nagyúr

  Sziasztok,

  booss kollégával adódott egy "kis" problémám.

  Ezt a notebookot vettem tőle, ami a leírásnak már ott nem felelt meg, hogy szép állapotú, mivel erősen látszottak rajta a használat nyomai, de gondoltam ezt még lenyelem, mivel elég jó áron beszámolta az előző notimat (ThinkPad X61s). A helyszínen még úgy tűnt, hogy minden rendben is van a géppel műszakilag, így elvittem, de a javaslatomra megegyeztünk kölcsönösen 3 nap próbagariban.

  Este viszont már ez a látvány fogadott otthon:

  Gyakorlatilag cserés a kijelző, a fedelet két sarkánál finoman mozgatva eltűnik a hiba, illetve egyébként random módon jön elő, nem jelentkezik mindig, de ez már csak rosszabb lesz.

  Mivel szabadban történt az átadás ott nem vettem észre, de úgy zakatol a venti, hogy ilyet még nem igen hallottam, elviselhetetlen a hangja, kb. az utolsókat rúgja. Jól ismerem a típust, normál esetben szinte hangtalan, a vinyó elnyomja a venti hangját.

  Mint utólag kiderült a kiemelten hirdetett webkamera sem oké, még csak nem is látszik, sem az eszközkezelőben, sem a BIOS-ban az I/O ports részlegben. Ezt nem próbáltam ki átvételkor, nem is gondoltam rá, mivel amúgy sem igen használnám, csak otthon vettem észre.

  Az eladót tájékoztattam egy hosszú üzenet formájában a problémákról, hozzátenném nem lekezelő stílusban. De válaszra sem méltatott, mindössze annyi volt a reakció, hogy beleírta a hirdetésbe, hogy nincs garancia, majd érvénytelenítette. Szerencsére az átvétel előtt csináltam egy screenshot-ot:

  A telefont nem veszi fel, sőt kinyomja, privátokra nem válaszol, rendőrségnél fel lehet ezért jelenteni? Komolyan vesznek? Pereskedni nincs pénzem.

  Illetve mit tudnék tenni? A cserére szoruló alkatrészek ára eBay-ről beszerezve is meghaladják a 30e Ft-ot, ráadásul minden félretett pénzem ráment a notebookra. Fősulira járok, oda kellett volna mint munkaeszköz, erre most itt állok egy hibás géppel, pénz nélkül.

  felfüggesztve az ügy rendezéséig, 1 hét áll a rendelkezésére, hogy normális keretek között rendezze a dolgot

  [ Módosította: PROHARDVER! ]

 • audi100td

  nagyúr

  Közben kaptam egy sms-t az illetőtől, de egyelőre kérdéses, hogy sikerül-e rendezni az ügyet.

  [ Módosította: PROHARDVER! ]

 • audi100td

  nagyúr

  Csak a hárítás megy sms-ben is, felőle gyakorlatilag fel is jelenethetem, úgy érzem így nem lehet megegyezni.

  [ Módosította: PROHARDVER! ]

 • audi100td

  nagyúr

  Közben még váltottunk néhány üzenetet sms-ben, de gondolom nem lehet nyilvánosságra hozni a tartalmát. Jeleztem felé is, hogy jelentettem az esetet ebben a topikban, de ezek szerint nem hajlandó reagálni rá.

  Mindössze annyira hivatkozik, hogy személyesen volt lehetőségem kipróbálni a gépet és, hogy ő soha nem vállal garanciát (amit persze az átadásnál még nem hangoztatott). A 3 nap garanciát én javasoltam, de most őszintén, nem alapvető, hogy egy cserénél ez kölcsönös?

  A helyszínen a kijelző pont hibátlannak tűnt, mivel épp nem csíkozott, mint írtam random jelentkezik a jelenség, a ventilátort meg nem is hallhattam, ugyebár a Boráros tér nem épp a város legcsendesebb zuga. A kamerát valóban elfelejtettem megnézni, valahogy átsiklottam felette, eddig abban a naivitásban éltem, hogy valamilyen szinten kölcsönös bizalomra épül egy üzlet. Ő erre csak annyit reagált, hogy a kamerát ő nem használta, miért nem próbáltam ki? Most őszintén, ha valamit hirdet, ráadásul feketével vastagon kiemelve, nehogy már le sem tesztelte soha?! Állítása szerint 1 hónapig volt nála a gép, bár a történtek után egy szavát nem hiszem el. Egyébként meg milyen jellemre utal azzal érvelni, hogy hát "miért nem próbáltam ki jobban" a helyszínen, azaz burkoltan kijelentve arra ment ki a játék, hogy ott ne jöjjön elő semmi gyanús, utána már mindegy. Flegmán azt is idevágta, hogy ez egy használt laptop, bármikor elromolhat valami rajta. Ne próbálja velem elhitetni senki, hogy megveszek egy gépet, délután a helyszínen még minden ok, de mikor este haza érek hirtelen 3 alkatrész is beadja a kulcsot? Főleg egy ThinkPad-en ami nem erről híres. Egyszerűen hányingerkeltő.

  Felajánlottam neki több opciót, első sorban azt, hogy mind a ketten elállunk az üzlettől. Ezután felajánlottam, hogy megtérítheti az okozott kár anyagköltségét, a szervizdíjat fel sem számoltam, mivel még arra is hajlandó lennék, hogy magam megjavítsam, nem okozna gondot. Az LCD panel, új kamera, és hűtő kb. 30e Ft-ra jönne ki, még ebay-ről rendelve is (kétes, hogy egyáltalán a gyári minőséget a kapom). Erre sem volt hajlandó, felajánlottam, hogy még abba is belemennék (én hülye), hogy ha megtéríti az anyagköltség felét elállok a feljelentéstől, de egyáltalán nem érdekli a dolog. Neki teljesen tiszta a lelkiismerete és felőle akár fel is jelenthetem, részéről le van zárva a dolog.

  Most akkor, hogyan tovább? Nem tudom kapott-e moderátori értesítést, de volt az utóbbi napokban bejelentkezve és eddig egyetlen privát üzenetemre nem válaszolt és itt sem hajlandó megvitatni a problémát ahogy elnézem.

  [ Módosította: PROHARDVER! ]

 • audi100td

  nagyúr

  Ezt még csatolnám mint előzményt: [link]

  Köszönettel a fórumtársnak aki felhívta rá a figyelmem :R , bár korábban vettem volna észre.

  [ Módosította: PROHARDVER! ]

 • audi100td

  nagyúr

  "Személyesen tesztelhette az eszközt, és furcsa módon még csak arra sem panaszkodott, hogy nem tetszene kivülről a gép, szóvá sem tette. Nézegettük a gépeket kb 5 percen át, utána annyit mondott, hogy ha nekem megfelel, akkor neki is ok a csere."

  Nem panaszkodtam, mivel gondoltam magamban, hogy ha már beszámítod a notebookomat és sikerült egy korrekt árban megegyeznünk, ennyi még belefér, nem is ez volt a fő problémám. Az viszont tény, hogy már ott hazudtál a hirdetésedben, hogy szépnek tituláltad a gépet, mivel a fedél tele van karcokkal és minden éle erősen kopott, a alsó ház is itt-ott, de nem is ez a lényeg, ez csak a hozzáállásodat tükrözi. Ha kell csinálok nagy felbontású képeket...

  "Használt termékre nem adok garanciát, biztosan félreértett, de ő mondta, hogy ad a sajátjára 3 napot."

  Egyrészt úgy érzem ha én vállalok 3 napot arra amit te beszámítasz, alapvetően elvárható, hogy ez kölcsönös.

  "Akárki aki eddig vett tőlem laptopot, alá tudja támasztani a álláspontomat, mivel többeknek ecseteltem, hogy miért is idegen nekem, hogy egy használt cuccra, miután kiadtam a kezeim közül garanciát adjak, sajnos jártam már ezzel rosszul."

  Nekem egyetlen szóval nem ecsetelted sem a helyszínen sem előtte, sem a hirdetésben, hogy nem vállalsz próbagarit. Illetve utólag odahazudtad a hirdetésbe, ez valóban igaz, a korábban linkelt képernyőképem igazolja.

  "Annyit tudok, hogy a kijelző nálam olyan állapotban volt, amilyennek a teszt során is látta, a ventilátor pedig annyira hangtalan volt a nálam való használat során, amilyennek ő maga is leírt egy hibátlan thinkpad ventillátort."

  Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy ventilátor pár óra alatt csapágyas lesz? Délután fél 4-kor vettem át a gépet, este amikor hazaértem és otthon elővettem már ezt tapasztaltam. Amíg nincs terhelve a gép valóban hangtalan, de amint kap egy kis terhelést elkezd csúnyán zakatolni. Állíthatom, hogy ez így nincs rendben. A kijelzőnél biztos vagyok benne, hogy a helyszínen pont szerencséd volt, mivel véletlen szerűen jelentkezik a hiba, illetve az utóbbi 1-2 napban már folytonossá vált sajnos. De tételezzük fel, még ha nem is jelentkezett nálad és pont most jött elő, elfogadhatatlannak tartom, hogy nem vetted vissza a gépet. Én ennél jóval kisebb probléma esetén is vettem vissza már használt terméket amit eladtam.

  Ez kb. olyan mint ha veszel egy használt kocsit és otthon hirtelen rossz rajta minden.

  "A webkamerával én nem foglalkoztam, abszolút nem hasznlok webkamerát."

  Akkor, hogy voltál képes kiemelten reklámozni azt a hirdetésedben? Hogy vagy képes valamit úgy eladni, hogy azt soha ki sem próbáltad?

  "Ha neki fontos valami és ekkora ügyet tud csinálni a panaszai miatt, nem értem, miért nem a személyes átvétlnél történő tesztre áldoz ennyi időt."

  Kérlek írd már le nekem, hogy a kijelzőt hogy tudtam volna személyes átvételnél alaposabban tesztelni? Ott nem csíkozott, itthon már igen, ez ilyen egyszerű, nem létezik olyan program amivel ezt le lehetett volna tesztelni. A ventilátort szerinted a Borároson tényleg hallani lehetett volna? A kamera valóban kimaradt, de hogy mered rajtam számon kérni ha magad sem voltál tisztában annak működésével?!!

  Az egész hozzáállásod mindössze arra megy ki, hogy neked szerencséd volt mert a helyszínen nem tudtam fényt deríteni a hibákra, innentől kezdve te mosod kezeid. Köszönöm szépen, nagyon korrekt hozzáállás.

  Másrészt az üzleteim során mindig hangsúlyt fektettem a kölcsönös bizalomra, eddig. Mint kiderült sajnos naiv voltam.

  A legdühítőbb az egészben, viszont az, hogy jeleztem feléd a problémákat, de még csak szóra sem méltattál bementél a hirdetésdbe, odahazudtad, hogy nincs gari és ennyivel el van intézve, a telefont meg bunkó módon kinyomtad.

  "Ha neki fontos valami és ekkora ügyet tud csinálni a panaszai miatt"

  Ha téged károsítottak volna meg 30e Ft-tal szerintem te is nagy ügyet csinálnál belőle. Kívánom, hogy a saját bőrödön is megtapasztald milyen érzés!

  [ Szerkesztve ]

 • audi100td

  nagyúr

  Letelt az 1 hét, de booss semmilyen hajlandóságot nem mutatott azóta sem az ügy rendezéshez. Pedig úgy érzem kompromisszum kész voltam, már azzal beértem volna ha megtéríti az általa okozott kár felét.

  Ráadásul fel volt függesztve és azt semmibe véve hirdetett.

 • audi100td

  nagyúr

  Sziasztok,

  Salieri29-el volt egy komolyabb nézeteltérésünk, viszont utólag mégis sikerült rendezni a dolgot amiben egy másik tag is a segítségemre volt, végül anyagilag kárpótolt az illető. Amennyiben lehetséges tudnátok törölni a 3 feketét amit tőlem kapott? Így nem lenne korrekt ha ez ott maradna az adatlapján. Előre is köszönöm.

  [ Módosította: Kalandor ]

Hozzászólok Aktív témák