Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Belba

  őstag

  "...Felhívnak korrekten, hogy mikor érkezik a cumó és mondják, hogy bizonyosodjak meg róla hogy megvan e minden mielött fizetek!..."

  Én elég sokat vásárolok a netről (akár Vatera, TeszVesz, műszaki boltok, könyv, DVD, élelmiszer, kozmetikumok, lassan már mindent), van némi tapasztalatom.

  1. Sem a postásnál, sem a futároknál nem bonthatom ki a csomagot addig, míg ki nem fizettem és aláírással át nem vettem! (Volt már ilyenből gondom : egészen más volt az én számlámon, mint amit a futár kért, szerettem volna belenézni a csomagba, mi is van benne a számlához képest?! NEM adta addig át, míg ki nem fizetem/aláírom, és utána sem tud mit csinálni, mert innentől kezdve az én gondom, mi van a csomagban, intézzem el a Céggel.)

  2. Ahogy kifizettem/átvettem a csomagot, attól a pillanattól kezdve sem a postásnak, sem a futárnak semmi köze a csomaghoz, onnantól az én dolgom, hogy reklamáljak az Eladónál.

  3. A postás hogyan tudná a lezárt csomagot úgy felbontani, hogy az ne legyen látható?! Ez nevetséges! (2,5 éve postázunk cuccokat a webshopunkból, és még SOHA nem fordult elő, hogy elveszett volna valami a postán, vagy mást kapott volna bármelyik Vevőnk, mint amit kifizetett, tehát a postások nem szednek ki semmit a csomagokból!)

  Szóval, az utánvételes csomag semmivel sem nagyobb biztonság, ha valaki át akar verni...

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  "... utánvét (a csomagot pedig a postás jelenlétében kinyitni)..."

  Aki vásárolt már utánvételesen, az pontosan tudja, hogy ez így nem működik! :(
  1. A postás csak akkor adja át a csomagomat, ha a papírját aláírtam és kifizettem a pénzt érte
  2. Ahogy kifizettem/aláírtam, a postás megy a dolgára, nem ér rá megvárni, míg felbontom, ellenőrzöm, netán jegyzőkönyvet írok a küldött fadarabról.

  Ez a dolog így akkor sem működik, ha netán a postán veszem át a csomagomat!
  Ott sem érdekel senkit, hogy mit rendeltem és mi van a csomagomban!

  Arról fel lehet venni jegyzőkönyvet a postással, ha a csomag KIVÜLRŐL LÁTHATÓAN SÉRÜLT! (Viszont a szállítás közben megsérült csomagot eleve ki sem viszik, vagy ilyenkor a posta kártérít.)

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Nem tudom, az azért nekem nagyon furcsa, ha TUDJÁTOK, hogy nem éri meg megvenni azt a cuccot és mégsem szóltok?!...

  Szerintem meg lelkiismereti kérdés, hogy nem hagyom a másik embert befürödni!

  Ha valaki IGAZAT írt le arról a termékről, az lehetséges, hogy az Eladó üzletelését rontja, de egy Vevőt megóvnánk attól, hogy valami sz@rt vegyen.
  (Bocsi, de ha valami vackot akarok rásózni valakire, ez is a csalás egyik formája.)

  Egy becsületes Eladónak vállalnia kell az igazságos kritikát : igen, a termék már elavult, van ennél már jobb is, de épp ezért olcsóbb is...

  Ez a "megtartom-magamnak-a-véleményem" egy lelkiismeretlen álláspont, már ne is haragudj... :((

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Igen, elismerem, hogy a stílus nem mindegy... :K

  De aki udvarias formában írja be az IGAZAT, az nem üzletrontó. Szerintem!

  Mivel ez egy Fórum, és az eladások Fórum-formátumban valósulnak meg, nagyon jó helye van megvitatni, ér-e a cucc annyit, amennyiért kínálják és kinek milyen tapasztalata van vele. (Amelyik Eladónak ez nem tetszik, az hirdessen Apróhirdetőben, ott csak a telefonokat kell intéznie és slussz.)

  Vagy akkor vegyétek le a hozzászólás lehetőségét, maradjon csak a hirdetés és akinek tetszik, az keresse az Eladót privátban.

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  "... Arra is jó pl. a privát üzenet, hogy megbeszéljék az árat,vagy, ha magas akkor ezt szóvátegyék,vagy alkudjanak!..."

  Ja... :U
  Cerebellum privátban írt az Eladónak, erre kapott hideget-meleget, fenyegető stílusban.

  Aki unalomból, szórakozásból beszólogat, azt szerintem a többiek is érzékelik.
  Az ilyen saját magát minősíti!

  Nekem az a véleményem, hogy nem kellene itt a Prohardveren adni-venni, ennek a Fórumnak ez nem a helye. Aki valamit eladni akar, az mehet a Vaterára, Tesz-Veszre, szabályozott/ellenőrzött/kordában tartott erre a célra létesített helyre!
  Szerintem ott a Vevők is szélesebb kínálatot láthatnak, jobban járna mindenki.

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Teljesen egyetértek veled!!!! :R :R :R

  Kamasz gyerekeim vannak (16 és 17 évesek) nyugodtan állíthatom, hogy nem lehet elvárni tőlük a felelősséget, törvényismeretet! Nagyon nem szeretném, ha adnának-vennének az interneten (vagy bárhol) és tuti egyik szülő sem tud a csemetéje üzleteléseiről itt a ProHardveren.

  A gyerekeimtől tudom, hogy sok osztálytársuk 12-13 éves koruktól adja-veszi a mobiljait, fogalmam sincs hogyan, kik azok a lelkiismeretlen felnőttek, akik gyerekektől megvesznek értékes mobilokat 60-80ezer Ft értékben?!...
  Azok a mobilok a szülők zsebéből lettek kifizetve, tehát nem a kiskorú gyerekek tulajdona.

  Gyanítom, hogy azért ITT adnak-vesznek ezek a kiskorúak, mert a Tesz-Vesz-en és a Vaterán leellenőrzik az eladókat (bankszámla átutalással, lakcímre küldött levéllel).
  Itt egy nick-név mögé bújva azt csinálhatnak, amit akarnak!!!!

  Valamit tényleg ki kellene találni arra, hogyan lehetne kiszűrni a kiskorú eladókat a ProHardverről!!!

  Azt sem értem, hogy az a Vevő, aki egy kiskorú Eladóval találkozik személyesen
  - miért köt üzletet egy láthatóan kiskorú személlyel?
  - miért nem figyelmezteti a többieket, hogy kiskorú az Eladó?

  Talán azért, mert a gyerek könnyen odaadja a 60ezres mobilját 10ezerért, jól ki lehet használni?!... Ezeket a FELNŐTT Vevőket is megbüntetném!

  Bocsi, de (a Vevők biztonsága érdekében!) egy kiskorú személy még a szülei jóváhagyásával se üzletelgessen!!!!! Adjon-vegyen apuka, vagy anyuka, ez nem a gyerek dolga.

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Bocsi, de lenne néhány indiszkrét kérdésem...

  - Amiket itt eladsz/eladtál az a te tulajdonod?
  - A saját keresetedből vetted?
  - A szüleid mit szólnának, ha tudnának az üzleteidről?
  - Nem gondoltál még arra, hogy nem adhatod el azt, ami nem a tiéd? (A szüleid sokat dolgoznak azért, hogy vegyenek neked számítógépet, hifit, mobilt, stb... NEKED veszik, nem azért, hogy potyán eladd!)

  [ Szerkesztve ]

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  "... A szüleim tudnak az üzletekről...Mivel még édesanyámmal is küldtem el postára először a dolgot, mert nemtudtam hogy kell utánvéttel feladni.Úgyhogy először tájékozódj légyszi, mint vádaskodsz. És igaz, hogy nem a saját keresetemből vettem, mivel 16 évesen nemsok embernek van kereste, de én gyüjtöttem, raktam félre erre a gépemre is a pénzt..."

  Kedves Valentinho !

  Látom, nagyon fontos számodra, hogy válaszoljak a beírásodra, mert még privátban is elküldted a hozzászólásod linkjét...

  1. Én nem vádaskodtam, csupán néhány (számodra kellemetlen) kérdést tettem fel.
  2. "Messziről jött ember azt mond, amit akar." Biztosan én is ezt állítanám a helyedben, hogy a szüleid tudnak az üzleteidről... Azért szívesen megkérdezném őket is.
  3. Ha MÉGIS tudnak az üzletelgetéseidről, akkor nagyon csodálkozom a szüleiden! Nekik pontosan tudniuk kellene, hogy ezt egy kiskorú nem teheti meg!!!!!
  4. Ha egy rágógumit vagy golyóstollat cserélsz el a haveroddal, az még nem olyan nagy baj, de a szüleidtől, rokonaidtól kapott ajándékokat, tőlük kapott zsebpénzen vett értékes műszaki cuccokat nincs jogod eladni! Nem azért kaptad ajándékba, hogy seftelj vele.
  (Milyen pénzt tettél félre?... A zsebpénzedet, amit a szüleidtől kaptál?... Amiért ők dolgoztak meg?...)
  5. Én már 13 éves korom óta dolgoztam nyári munkán, manapság is ismerek diákokat, akik nyaranta dolgoznak vagy akár egész évben is, mert a szüleik pl. rokkantnyugdíjasok... (Igazán majd akkor fogod megbecsülni a cuccaidat, ha a saját munkád keresetéből vetted meg.)

  Lásd be : 16-17 évesen tanulnod kellene, sportolni, olvasni, nem pedig műszaki cuccokkal üzletelgetni! Ha valami eladandó holmitok van, akkor azt a szüleid adják el, ez nem a te dolgod. :((

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Nézd, nyilván te 16 évesen másképp látod és másképp gondolod, de te sem örülnél 20 év múlva, ha a 16 éves fiad pl. eladná az általad vett számítógép alkatrészeit vagy mondjuk a mobiltelefonját, vagy neadjisten a télikabátját...

  Tényleg, én sem szeretném szétoffolni a topicot, csak azért válaszoltam, mert privátban elküldted a topic-hozzászólásod. Választ vártál, hát itt válaszoltam.

  [ Szerkesztve ]

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Nem tudom, te MIT olvastál, de én soha sehol nem írtam olyat, hogy a fiatalok hülyék lennének!!!! :((

  Nálunk a gyerekek is önálló "szavazati joggal" bírnak, tiszteljük az akarukat, kéréseiket, igényeiket már kicsi koruk óta, megfelelő határokon belül.

  Bocs, de rosszul tudod : a gyerek üzletelgetéseit nem csak a szülei kérhetik tőle számon, hanem a netán átvert felnőtt partnerek is a SZÜLŐKÖN!!! Továbbá a gyermekvédelmi hivatalok, rendőrség, hatóságok is a szülőket fogják elsősorban kérdőre vonni, hogyan hagyhatja a kiskorú gyerekét üzletelni?

  Lehet, neked én "begyepesett" vagyok, minimális felelősség érzettel megáldott emberek másként minősítenek.

  A gyereknek adott zsebpénz azért nem költhető akármire...
  Cigire, alkoholra, lóversenyre, játékteremre SEM!
  Igen, igazad van : most kell megtanulnia, hogy nem költhet akármire és be kell tartani a törvényeket, szabályokat... Most kell megtanulnia, hogy annyiból gazdálkodjon, amennyije a zsebében van, ezt ne próbálja ügyeskedéssel "fialtatni", főleg ne mások átverésével...
  Persze, ne felejtsd el, hogy "az okos az a másik kárán tanul, a hülye még a sajátján sem"...

  Nem nézem le a fiatalokat! :(
  A kisbaba sem lenézni való, mert ő még csak gügyögni tud, vagy a 3 éves sem, mert ő még nem tud olvasni-írni, a 10 éves sem, mert ő még nem vezet kamiont, a 20 éves sem, mert még csak csetlik-botlik a párkapcsolatában...
  Én sem Nobel-díjas atomtudósként láttam meg a napvilágot. :D

  Bevallom neked, hogy 16 éves koromban én is azt gondoltam magamról, hogy én már mindent tudok az Életről, mindenre képes vagyok, felnőttnek éreztem magam...
  Ma már látom, milyen kis butus voltam, mennyi mindent nem tudtam AKKOR, számtalan dolgot megcsináltam, amitől ma már égnek áll a hajam.

  Amúgy az (egyik) kedvencem a kis Vuk, és főleg ez a kis epizód nagyon szívem szerint szól :

  "... Kis Vuk lelkesen rohant Karak után, de nagy igyekezetében majdnem a szakadékba csúszik. Karak rémülten utánakap és a keskeny ösvényre teszi. Vuk porig alázva lesunyja a kis fejét.
  - Nagyon buta vagyok, Karak? - kérdezte aggódva Vuk.
  - Nem, csak még keveset tudsz! - mosolyogta megértően Karak...."

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Nem nézek MINDEN fiatalt éretlen kis taknyosnak, csupán egy 16-17 évesnek nincsenek olyan ismeretei (pl. Törvényekről) mint egy érettebb felnőttnek.

  Való igaz, hogy a korosztályodban vannak érettebbek, felelősségteljesebbek is, de sajnos a többség nem olyan, mint te! :(

  A gyerekeim pont ilyen korúak, pontosam látom, hogy mi folyik az osztálytársaik közt (pl. 2ezret sem érő mobilt eladnak a társuknak 20ezerért, aki ehhez otthonról ellopja a pénzt!)... Már 7., 8. osztályban is több társuk havonta adta-vette a mobiltelefonokat. A legtöbbjüknek fogalma sincs sem a pénz értékéről, sem az adott-vett cucc valódi piaci értékéről, sem az adásvétel szabályairól...

  Becsülöm, hogy te fiatal korod ellenére felelősséggel adsz-veszel, de most a te hozzászólásod is megerősített abban, hogy messze elkerüljem a ProHardver Apróhirdetéseit. Ha itt ilyen sok kiskorú árusít, ez eléggé hajmeresztő számomra, már nem is csodálom az itt olvasható botrányokat...

  Szurkolok, hogy a te legközelebbi vevőd/eladód ne a 10 éves Lajcsika legyen, mert ugye Lajcsikának is van szgépe, van net-hozzáférése (délután nem látják a szülei mit csinál a gépén), van mobiltelefonja is, kis ügyeskedéssel (van ám esze a kölöknek!) úgy ver át, ahogy akar...

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Kedves Hétfejű Sárkány ! :DD

  Én nagyon sokat vásárolok a neten, évek óta és már szinte mindent ott szerzünk be...
  Pl. ma is (vagy már tegnap?) jött egy csomagom, futár hozta.
  Ráadásul 3 webshop megrendeléseit intézem, többezer kipostázás ügyeibe van módom belenézni, ez is némi tapasztalat az évek során...

  Hidd el nekem : sem a postások, sem a futárok nem adják át addig a csomagokat a címzettnek, amíg az ki nem fizeti az utánvét összegét!!!!!

  Ha kifizetés után felbontva döbbensz rá, hogy a mobiltelefon helyett 1 klinkertéglát kaptál, akkor az már a te bajod, se a postásnak, se a futárnak nincs hozzá köze.

  Lehet, hogy "elvileg",... meg lehet, hogy az a webshop leírt valamit,... de a GYAKORLATBAN nem működik ez a "bontsuk-fel-és-ellenőrízzük-a-tartalmát" dolog... :(

  Eddig 2 esetben szerettem volna ezt a dolgot a gyakorlatban is érvényesíteni :
  - tavaly a Quellétől rendeltem egy rakás cuccot. A futár jóval magasabb összegű utánvételes összeget kért, mint amiről én tudtam, égnek állt a hajam, szerettem volna a csomagba belenézni, vajon mi az oka az eltérésnek?... A futár nem adta át addig a csomagot, míg ki nem fizettem a megjelölt összeget és alá nem írtam a papírokat, hogy átvettem... Félórát vitatkoztunk ezen, beláttam, hogy őt is a szabályok kötik, nem tehet mást. (kibontott csomagot nem vihet vissza, hogyan bizonyítja majd, hogy nem ő nyitotta ki? vagy útközben valami elvész belőle?) Átvettem a csomagot, felhívtam az Ügyfélszolgálatot és 2 perc alatt tisztáztuk, hogy ők számlázták el a cuccot, visszaküldik a különbözetet postán. Tényleg pár nap múlva megkaptam a pénzem, ügy lezárva.

  - most karácsony előtt PC-játékokat rendeltem a fiamnak... Másnap már hozták is, de kértem a futárt, hogy ugyanmár együtt nézzük meg, vajon biztosan van lemez a dobozokban (mert már jártunk úgy a Saturnban, hogy celofánozott PC-ROM-os dobozban nem volt lemez, és ez csak otthon derült ki, a Saturn naná, hogy nem fogadta el a reklamációnkat). Szóval kifizettem a csomagot, de a pasinak nagyon nem tetszett az ötletem, mondta is, hogy amúgy semmi köze hozzá, ha esetleg nincs lemez a dobozokban, erről ő nem tehet, meg ideje sincs ilyesmire, rohanna a következő címre... Szerencsére a dobozokban hiánytalanul megvolt minden lemez, futár megkönnyebülten rohant el, tuti nem lett volna partner abban, hogy tanúskodjon, ha esetleg mégsem...

  A webshopos Vevőink közt eddig összesen 1 Vevőnél fordult olyan elő, hogy összetörve érkezett hozzá a kölnisüveg, pedig mi alaposan becsomagoljuk (kartondoboz, buborékos boríték)... A Vevő szerint kivülről nem volt látható sérülés a csomagon, csak belül úszott a buborékos zacsi... A kézbesítő postás szerint (felhívtam, beszéltem vele) ha külső sérülést láttak volna a csomagon, már a postán jegyzőkönyvet vesznek fel a küldeményről. Ha nincs látható sérülés, akkor ők nem tehetnek a dologról, postai kártérítésről sem lehet szó. Ha a Vevő ott a postás előtt bontaná ki a csomagot, azzal sem tudja senki sem bizonyítani, hogy 1.) vajon az Eladó tette bele törötten a cuccot? 2.) vajon szállítás közben sérült a termék?
  Felhívott minket a Vevő, mi meg küldtünk neki egy másik üveg kölnit. Ügy elintézve...
  (Mi buktuk 1 üveg kölni árát.) :((

  Hidd el nekem, hogy a gyakorlatban nem működik az átvétel-előtti-belenézés...
  Sem a futároknál, sem a postásoknál. :(

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Köszönöm, hogy reális vagy... :K

  Tudod, azok a lelketlen osztálytársaid, akik kihasználták a társuk naivitását, ugyanezt megpróbálják nagyban is! (Látod, itt a topicon a példa, hogy kamaszok szélhámoskodtak.)

  Nem állítom, hogy azért teszik ezt, mert megrögzött bűnözők lennének, hanem mert nincsenek teljesen tisztában a tetteik következményeivel, még nincs annyi felelősségérzetük, hogyha megbeszélek egy üzleti találkozót, akkor tűzön-vízen át is, de odamegyek, ha valami közbejönne, akkor előre értesítem a partnert, hogy ne szobrozzon az utcasarkon hiába... Vagy mert közbejön nekik valami "fontos-előre-nem-látható" és emiatt nem utalják át a vételárat hetekig, Eladó meg haját tépi, mert eltűnt a Vevő... Még meg kell tanulniuk, hogy az adott szónak súlya van! (Könyörgöm, még csak most tanulják!)

  Szóval, ilyenek miatt nem kellene még üzletelni a kiskorúaknak, mert itt már nem játékról van szó, hanem pénzről. (És a pénz nem játékszer!)

  Azt sem árt megtanulni, hogy nagyon nem szép dolog kihasználni más ember tájékozatlanságát, naivitását, jóhiszeműségét (van aki ezt együgyüségnek nevezi, pedig nem az!)... A saját lelkiismeretemmel kell elszámolnom, hogy átverek-e egy nálamnál tájékozatlanabb embertársamat, vagy segítek neki?...

  Ha majd igazán érett felnőtt leszel, nem fogod szó nélkül tűrni, hogy a társaid átverjék a naívabb, tájékozatlanabb társadat, hanem közbelépsz. Nem egy hálás szerep, de legalább másnap is a tükörbe tudsz nézni. :)

  [ Szerkesztve ]

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Nem értem : megrendeléskor nem derült ki, hogy még nem tudja szállítani a cuccot?! :Y
  (Ennek 1-2 emailből ki kell derülnie.)
  CSAK AKKOR kellene a pénzt átutalni a bankszámlájára, amikor tudja szállítani a cuccot!

  Kérd vissza sürgősen a pénzed!!!

  Amúgy a Vaterán és a Tesz-Vesz-en alapszabály, hogy csak azt lehet meghirdetni eladásra, ami valóban az Eladó birtokában van! (Különben törlik az Eladót.)

  Szerintem ne legyen törölve az Eladó topicja, mert ez bizonyíték lehet a Rendőrségen.
  Ha törölteted, akkor hogyan bizonyítod a hirdetést?

  1. 3 napos határidővel kérd a pénzed visszautalását
  2. Ha nem utalja vissza, akkor az Eladó nevével, címével, mobilszámával, bankszámlaszámával és minden bizonyítékoddal irány a Rendőrség!

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  "... tudod nem szoktam lódítani ha tudtamvolna az email címed elküldtem vona a postai csekk fénymásolatát..."

  Lehet, hogy én vagyok a hülye, de messy email-címe ott virít az adatlapján, és a hozzászólása fejlécében közvetlenűl elérhető az email-címe!... :F

  A postai pénzátutalás 3-4 napba telik, de remekül működik a netbank bármelyik banknál (max.2-3 munkanap az átutalás) ehhez ki sem kell lépned a lakásodból.

  [ Módosította: Kalandor ]

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

 • Belba

  őstag

  Messy !

  Nekem is van K&H bankszámlám : kérj chipkártyás kártyaolvasót! SZUPERJÓ!!!! :C
  Lehet mellette az SMS-belépést is használni, de ez a kártyaolvasó nagyon klassz és biztonságos. (Van OTP bankszámlám is, szerintem az nem olyan jó.)
  Ez nagyon egyszerű : bedugom a chip-kártyám a kártyaolvasóba, belépek a Bank weboldalára és csak a PIN-kódomat kell megadnom a belépéshez vagy a tranzakcióknál.

  Pár nap alatt legyártják a saját személyes chip-belépőkártyád, kapsz ingyen egy kártyaolvasót és ezután hátradőlve csak a saját PIN-kódodat kell megjegyezned (te választhatod) és kész.
  Javaslom az "Emeltszintű elektronikus számlacsomagot", ezzel ingyenes lesz minden átutalásod, csoportos megbízásod, sok kedvezményt ad és nem drága. :K

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Hozzászólok Aktív témák