Hozzászólok Aktív témák

 • Belba

  őstag

  Köszönöm, hogy reális vagy... :K

  Tudod, azok a lelketlen osztálytársaid, akik kihasználták a társuk naivitását, ugyanezt megpróbálják nagyban is! (Látod, itt a topicon a példa, hogy kamaszok szélhámoskodtak.)

  Nem állítom, hogy azért teszik ezt, mert megrögzött bűnözők lennének, hanem mert nincsenek teljesen tisztában a tetteik következményeivel, még nincs annyi felelősségérzetük, hogyha megbeszélek egy üzleti találkozót, akkor tűzön-vízen át is, de odamegyek, ha valami közbejönne, akkor előre értesítem a partnert, hogy ne szobrozzon az utcasarkon hiába... Vagy mert közbejön nekik valami "fontos-előre-nem-látható" és emiatt nem utalják át a vételárat hetekig, Eladó meg haját tépi, mert eltűnt a Vevő... Még meg kell tanulniuk, hogy az adott szónak súlya van! (Könyörgöm, még csak most tanulják!)

  Szóval, ilyenek miatt nem kellene még üzletelni a kiskorúaknak, mert itt már nem játékról van szó, hanem pénzről. (És a pénz nem játékszer!)

  Azt sem árt megtanulni, hogy nagyon nem szép dolog kihasználni más ember tájékozatlanságát, naivitását, jóhiszeműségét (van aki ezt együgyüségnek nevezi, pedig nem az!)... A saját lelkiismeretemmel kell elszámolnom, hogy átverek-e egy nálamnál tájékozatlanabb embertársamat, vagy segítek neki?...

  Ha majd igazán érett felnőtt leszel, nem fogod szó nélkül tűrni, hogy a társaid átverjék a naívabb, tájékozatlanabb társadat, hanem közbelépsz. Nem egy hálás szerep, de legalább másnap is a tükörbe tudsz nézni. :)

  [ Szerkesztve ]

  < A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Hozzászólok Aktív témák