Hozzászólok Aktív témák

 • AlexFindley

  csendes tag

  !OFF is, meg hosszú is

  Ugyanilyen megfontolásból szeretném itt hagyni enigmarolo nevét.
  Hirdetek egy gépet, nem csak itt, hanem FB marketplace-en, Jófogáson is fent van, tehát sokan látták. Ennek megfelelően szombaton el is kezdtek jelentkezni érte az emberek. A fent említett kolléga volt az első, így a másik kettő embert visszautasítottam.

  Egy szombat délutáni átvételt beszéltünk meg. Telefonon is lefixáltuk aznap 2 órakor, ráadásul történt egy rokonommal egy baleset, vele foglalkoztam, ezt jeleztem is a vevőnek, de még így is hajlandó lettem volna hazamenni, hogy átadjam a gépet. Rendben, 4 után jön.
  Aztán már írásban, hardveraprós üzenetben jelezte, hogy "legyen holnap". Nyilván pont azt nézegetem a leírt eset közben, de szerencsére voltam annyira hülye, hogy tényleg megnéztem. Rendben, legyen holnap. Jegeltem is neki, amit szintén jeleztem.

  Aztán eltűnt. Vasárnap 4-ig még két ember jelentkezett a gépért, mert jófogáson pl. nem lehet jegelni. Nyilván őket is elhajtottam. Lett volna kétszáz darab elintézendő ügyem, de én szépen ültem otthon, hogy ha esetleg mégis hív, akkor ne legyen az hogy én nem vagyok otthon.

  Végül a kedves vevőjelöltet felhívtam, természetesen ekkor már nem vette fel a telefont. Válasz nulla bármelyik üzenetemre.

  Semmit ne jegeljetek neki, ennyi a történet tanulsága, ugyanis volt akkora szerencsétlenségem, hogy a meglévő 4 jelentkező közül 4 talált és vett másik gépet vasárnap estig, azóta pedig egy emberfia nem adott normális ajánlatot a gépemre, így az rajtam ül. Az eladás árából egy szintén itt hirdetett RTX 2080-at szerettem volna megvenni (pontosabban a vételárat kiegészíteni... az évszázas üzlete lenne, ha 1:1 lenne az érték), de már elvitték, pedig ha az van amit megbeszélünk, vagy legalább egy "Bocs, mégsem veszem meg", akkor meglett volna, és be tudtam volna tenni abba a gépbe, amit a tesómnak szánok ajándékba összerakni.:C

  [ Szerkesztve ]

  Findley Alex

 • dvd_R+

  őstag

  Sajnos most olvasom ezt a story-t..

  denes04 kolléga vásárolt tőlem egy LG Monitor/Tv készüléket, amit a futár átvétele utáni napon közöltt hogy működik 30percet aztán pedig megbolondul a tv és össze vissza lépked magától a menüben illetve a monitoron lévő digitális érzékelők is össze vissza működnek (hang le fel, adás váltás, menü gomb) Sőt ha megnyomja a kikapcsoló gombot a tv távírányitón akkor a settings jön be

  Nem értettem a dolgot ezért leírtam neki hogy nálam hibátlanul működött, és feltételeztem hogy nem várt eleget mielőtt bekapcsolta és párát kapott vagy valami ilyesmi..
  Itt már ő kiérte magának h ogy tuti nem stb ez így jött meg és kéri vissza a pénzét, leírtam neki hogy nem zárkozom el a visszavásárlától, de előtte járjunk már utána hogy mitörténhetett mert nálam hibátlanul működkött.

  Ami neki nagyon nem tetszett azonnali hatállyal vissza szerette volna hozzám juttatni stb stb nem lehet sajnos bemásolni a beszélgetést, pedig szívesen megtenném.
  Mindenesetre leírtam neki hogy ha nem hajlandó megvárni amíg választ kapok hozzábbértőktől hogy mitörténhetet, ez esetben elállok az együtműködéstől és jelentsen fel és menjünk jogi útra.
  Erre ő az Europai szavatosság és visszavételi valamit linkelgette nekem és folytatta a morcos hangnemben lévő nem is tudom minek nevezhető "üzenetküldéseket"

  Közöltem vele, nyugodtan csináljon amit szeretne addig nem fogok se címet adni se semmit amíg nem kapok választ hogy mitörténhetett a monitorral

  Fórumon azóta sem jött válasz sajnos, ismerőst felhívtam ő azt mondta lehet most adta meg magát a tv/monitor előfordul az ilyen 1000 az 1 -hez chance rá de ok.
  Azonnal írtam neki hogy jolvan küldje vissza, meg is tette. Most hogy írok 6 órája üzemel a hibásnak nevezett termék és semmi olyat nem csinál mint denes04 -nél ..

  Felhívtam mondtam neki hogy ez most hogy lehet, az oda úton tönkre ment és a vissza úton megjavult ? :F Ő nem tudja neki 30 perc után elkezdte csinálni és hogy láttam a videót mert youtube-re feltöltötte.. Mondom okés semmi gond utalom a pénzt.
  Vissza is utaltam.

  Közben összállt a kép és igazából csak ezért írok ide, + megerősítést kaptam a fentebb olvasott story miatt is hogy érdemes ide írnom.

  Szóval az összeált kép a következő.
  Közölte mielőtt megveszi tőlem a monitort egy kuncsaftnak kellene de egyeztett vele először, meg is tette közölte hogy mehet. Utalta a pénzt én meg rendeltem a futárt, a futár az nap nem jött amikorra igérte, másnap jött, de denes04 már ekkor kivolt picit borúlva hogy ha nem érkezik meg időben a kuncsaftnak nem fog kelleni stb.. Mondtam hogy ez esetben vagy vissza utalom a pénzt vagy Postai úton is feltudom adni ha nem jönne meg a futár mai nap sem.
  Megjött elvitte, megkapta és én arra gondolok hogy az van hogy a kuncsaft vissza mondta..
  Ő meg "eljátszotta" hogy nem jó, a youtube csatornájára tett fel videókat a tv-ről ahogy magától lépkednek a menük és amikor nyomkodja a tv panelt akkor ugrál össze vissza stb
  csak hogy ilyet 6 óra alatt egyszer sem csinál nálam a tv..
  Szóval valószínűleg abban a távírányitóban ami a tv-hez tatzoik nem is volt elem mert azzal valahogy nem váltott semmit a tv, és a háttérben egy másik távírányitóval össze vissza nyomkodta vagy nyomkodták ..
  Picit összeesküvős elmélet de az a baj hogy ilyen hiba nem létezik amit a tv a videóban produkál, főleg nem úgy hogy nálam előtte nem csinálta most vissza jött és most sem..

  írtam neki privátot is hogy miért nem mondta azt hogy szimplán nem kellett a kuncsaftnak, hibátlan szeretné vissza küldeni..
  miért kell ez a körités és miért kell a fenyegetőzés stb

  Mindenesetre én azt tanultam ebből hogy mielőtt legközelebb eladok valakinek valamit, itt rákeresek a nevére :D

  Végül úgy gondolom normális kereteken belül vállt el az útunk denes04 -el de én többet nem szeretnék vele üzletet kötni.

  edit: az általam leírt elmélet az csak elmélet, nem vádaskodom mert nem láttam. csak fúra hogy nálam pedig teljesen hibátlan

  [ Szerkesztve ]

  Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

 • pajibá

  tag

  Üdvözletem!
  Ahogy 100%-ra éreztem, nem történt meg az utalás. Megint semmire nem reagál.
  Ebből már nem lesz semmi, max. rendőrség. Nem értem meg az "embereket", hogy 8 ezer forintért eladják a becsületüket?! :W
  További teendő?
  Üdv!

 • Sziasztok!

  Szeretnék válaszolni a felhozott vádakra. Az alaplapot úgy hirdettem, hogy teszteletlen és ajánlatokat várok rá.
  A vevő által említett "több ezer ft"-os vételár 1500Ft volt + a foxpost csomagküldés ára, amiért kapott egy alaplapot, egy processzort és egy hűtőt. Privát beszélgetésben jeleztem neki, hogy ilyen régi alkatrészeim nincsenek, nem is terveztem vásárolni hozzá azért hogy ezt az egy lapot teszteljem.
  Azt is megbeszéltük, amikor jelezte, "hogy küldjem csak működjön", hogy visszamondhatja, visszautalom a pénzt és eladom másnak, sokan jelentkeztek rá.
  A vételárat nem én határoztam meg, ajánlatokat vártam, jelképes összeget kértem érte, hátha valakinek jó lesz valamire. Mivel nem szeretek porosan, koszosan elindítani semmilyen alaplapot, így mindig az az alap, hogy portalanítom és adott esetben újrapasztázom a hűtéseit. Ráadásul akár hibás, akár hibátlan átadni sem szeretem koszosan.

  Beleszámíthat ez az egész 1500Ft-os üzlet vastagon a jövőben bármibe, nem az első adásvételem az oldalon. Nem egy hibás, teszteletlen alaplapot vettem már én is, szinte mindegyikbe bele tudtam volna kötni.
  A jövőben odafigyelek ezekre jobban, illetve a hirdetés szövegezésével és a képekkel is bebiztosítom magam az ilyen helyzetek ellen.

  Köszönöm, hogy elmondhattam az én oldalamat is.

  Mint írtam, a letört műanyagok a vevő dolga, azt látni kellett volna, a gond a hiányzó mikroalkatrészekkel van, azt élőben lehet észrevenni, egy ilyen képről aligha. Márpedig ha ilyesmi hiányzik, az a termék ha teszteletlen ha nem, nagy eséllyel nem lesz hibátlan.

  [ Módosította: Kalandor ]

  Geza60

 • dvd_R+

  őstag

  Annyit még hozzátennék hogy mielőtt írtam ide ráírtam privátban és taglaltam neki ezt az egészet, belépett azóta jó párszor de nem méltatott semmilyen válasszal.. :))

  Illetve azóta is üzemel a tv/monitor hibátlanul.

  [ Szerkesztve ]

  Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

 • sunbela

  csendes tag

  Újra beleszaladtam egy csalóba sajnos,nem néztem hogy frissen regisztrált! Megvettem egy telefont https://hardverapro.hu/apro/samsung_a600/hsz_1-50.html telefonon lebeszéltünk mindent,előre utaltam,sajnos nem kellett volna! Azóta sem telefonon,sem smsben,és itt sem elérhető 5 napja,bele szaladok ilyen semmi emberekbe állandóan! A Nick név default.cfg :W

  Tisztelt Felhasználó!

  Sajnáljuk, ami történt!

  Kértük a másik felet, hogy vegye fel a kapcsolatot önnel és egy héten belül közös megegyezéssel oldja meg a helyzetet.

  Ha egy héten belül nem veszi fel kapcsolatot, nem törekszik a megoldásra, akkor a 8. napon kérem, hogy ismét jelentse a Hardverapró rendszerében.

  Köszönöm!

  [ Módosította: Kalandor ]

 • amiklos

  csendes tag

  Sziasztok!

  Jelentettem az eladót. De mivel árul mást is így megpróbálom röviden össze foglalni. 1,5 hete Jiren123 [link] tól vásároltam a hirdetése alapján hibátlan állapotú működő gtx750TI-t [link]
  Utánvéttel foxposttal föladta.(Emiatt nem tudom hol lakik és mi a neve) A kártya egy tápegység dobozában volt feladva, amin belül 2 réteg konyhai papírtörlőkendőbe volt "becsomagolva". Sajnos ahogy már akkor sejtettem, úgy beigazolódott, hogy a kártya problémás. Szerintem út közben lett baja. Beszerelve a gépbe az alábbi hiba jött elő. Ezt jeleztem az eladónak, aki azt mondta, hogy ő egy hibátlan terméket küldött. Én ezt elhiszem neki. De mivel nálam egyből nem jó, így nem nagyon tudom figyelembe venni. Kértem tőle a nevét címét, hogy visszaküldjem neki a kártyát(Én állnám a postát). Arra nem válaszolt, addig amíg a feljelentést nem hoztam szóba. Utána válaszolt, de nem a címét adta meg, hanem közölte, hogy nyugodtan jelentsem fel ő nem hibázott semmit.. Itt még volt egy pár levél váltásunk. De péntek óta nem válaszol. Se cím se név... Remélem nem kell a rendőrségre járnom. Tanulság nekem az ebből az egészből, hogy mielőtt üzletelek egy név cím páros nélkül nem veszek semmit. Valamint Foxpost kizárva, mert csak egy nevem van, ami bármi lehet... Köszönöm, ha elolvastad.

  A jelentések közt már válaszoltunk.

  [ Módosította: Kalandor ]

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Valahogy fizetett a foxpostnak, tehát bankszámlája is van...

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

 • amiklos

  csendes tag

  Igen, de azt nekem nem adják ki.. :( Csak gondoltam nem kell rendőrségre menni, mert hosszú hosszú hónapok múlva kapom vissza a 15 ezremet.. :(

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Tapasztalataim szerint ezzel az üggyel a rendőrség nem foglalkozik, megegyezésre kell törekednetek, vagy szabálysértési ügy (?) esetleg (jegyzői hatáskör)... Azt kéne tudnod bizonyítani, hogy már a postázás előtt hibás volt a termék.

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  A moderátorok megpróbálnak segíteni, törekedjetek megegyezésre!

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

 • amiklos

  csendes tag

  Törekednék megegyezésre, de nem válaszol pedig 4 perce fent volt...

 • KEndre

  HÁZIGAZDA

  Kapott tőlünk üzenetet. Itt is elmondhatja az ő verzióját.

  [ Szerkesztve ]

  Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

 • b.gyula1983

  tag

  [blountex]

  Fenti tagot jelenteném. Hirdetett egy SSD-t, az árban és a postaköltségben megegyeztünk.

  Küldött számlaszámot. Feleségem beutazott az OTP-be, majd utalás előtt még felhívott az összeget mégegyszer egyeztetni. Megnyitottam az üzenetet, akkor látom, hogy újfent írt kb. fél órával előtte, hogy közbe jött más és így már tárgytalan.

  Ezzel egyrészt kárt okozott (utazási költség legyen 2000Ft és idő), az elnézés kéréssel ő ezt rendezettnek gondolja. Én nem. 37 pozitív értékelés után ilyenre nem számítottam. Ja és az esetet ő lezártnak gondolja (végülis az) illetve az nem érdekli én mit gondolok róla és ha jelentem azt mondja az sem fog semmit levonni az értékeléseiből. Lehet.

  Nem tudom az esetet hova sorolni. (Létrejött az adásvétel, amit nem tartott, de legalább a termék árával nem húzott le? - ha igen szeretném értékelni, talán megérdemel egy negatívot is, ne gondolja hogy más idejével és pénzével szórakozhat, következmény nélkül)

  Köszönöm.

  Sajnáljuk de értékelés csak létrejött üzlet után adható.A neve itt marad a topikban így mások már óvatosabban üzletelnek majd vele.

  [ Módosította: domperke ]

Hozzászólok Aktív témák