Új hozzászólás Aktív témák

  • beleszólok

    senior tag

    válasz bucsupeti #6549 üzenetére

    Azt kihagytad, hogy nagyságrendileg mennyi rá a keret.
    Így elég nehéz.
    Nekem a kis játszadozásaimhoz elég egy virtualboxban futó linux 2-3GB RAM-mal (eclipse + xubuntu), egy több mint három éves Dell Latitude gépen, i5-2520m procival.
    Ennél sokkal erősebb talán nem kell, ha nem valami extrém dologra fejlesztesz, de kiindulva az esetleges későbbi igényekből:

    min i5 kategóriájú, hardveres virtualizációt támogató processzor (nem vagyok képben, hogy most mik vannak, az i7 szerintem felesleges - a hardveres virtualizáció azért fontos, mert előbb vagy utóbb, de rákényszerülsz, hogy virtuális gépe(ke)t is futtass.
    RAM-ból 16G azt hiszem, mostanság már majdhogynem alap.
    Amit fontosnak tartok: minél nagyobb felbontású kijelző/monitor. Ha nem akarod sokat hurcolni, akkor valahol 15" körüli méret, ha hurcolni is akarod, akkor inkább külső billentyűzet és monitor a mindennapos munkára.
    A kijelző lehetőleg matt - ez úgy vettem észre, nem egyedi igény részemről, sokan utálják a csillogó képernyőt.

    Típust nem mernék ajánlani. Régebben Thinkpad-re szavaztam volna (T60, T61 még jó gépek voltak), amíg nem volt Dell gépem, addig második helyen a Dell állt (Latitude vagy... asszem, precision ami fölötte van), mióta van, azóta nem tudom szeretni őket. ;)
    (egy elfogadható Latitude konfig közel fél milla! :( )

    Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

Új hozzászólás Aktív témák