Hirdetés

Keresés
 • luciferc

  őstag

  az előző topikban zsiga #67-esére:

  Ha valaki úgy sértené meg a vilégnézetemet, vallásomat, mint ahogy a karikatúrák egyes iszlám országok egyes polgárait, lehet én is ki lennék akadva, és lehet még pofán is vágnám az illetőt ha elérhető közelségben lenne.

  Ezt komolyan gondolod? Basszus, mindig meglepődök embereken. Mégis mi alapján tennél te vagy bárki más ilyet? ezt soha nem bírtam felfogni, hogy valaki hogy képes tettlegességre akár csak gondolni is világnézeti viták kapcsán. most komolyan, ha mondjuk azt mondom, hogy az én világnézetemet úgy sértik a templomok freskói, mint az arabokat a karikatúrák, akkor elfogadhatónak tartanád, hogy törjek zúzzak???? mert ugye jogod nem lenne hozzá, hogy elbíráld, jogos-e a sértődésem...

  hogyha megjelentetek valami ilyesmit, és az lesz a következménye amit látunk, akkor nem a sajtószabadság álcája mögé bújva szarok a fejükre hanem elnézést kérek

  Egyrészt, ha utánaolvastál, akkor tudhatod, hogy a karikatúrák szeptemberben jelentek meg, most csak egy köcsög vallási vezető kapta elő őket, hogy feltüzelje az arabokat. másrészt meg miért is kellene elnézést kérni karikatúrák miatt??? akkor minden karikatúra mellé mehetne a bocsánatkérés. én nagyon úgy gondolom, hogy nem szabad engedni az erőszakkal fenyegő hulladékoknak (itt a vezetőkre gondolok).

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • luciferc

  őstag

  Október hatodika van, te pedig mivel éppen arra jársz, viszel egy koszorút Aradra a vértanúk emlékművéhez. Amikor odaérsz, azt látod hogy valaki épp román nemzeti színűre készül átfesteni? Mit csinálsz?

  Csúnya csúsztatást követsz el. A karikatúrák nem annak felelnek meg, hogy átfestik az emlékművet, hanem annak, hogy az újságban pl gúnyosan ábrázolják az emlékművet, a vértanúkat, a magyarokat, stb. Ez az egyik dolog. A másik, hogy ekkor mit tesz egy normális ember szerintem. Egyszerű, leszarja azt, aki ezt tette. máshogy gondolkodik, szíve joga, legfeljebb beszélek vele, ha képes az értelmes párbeszédre.

  Vagy ha sértenék is, akkorse sérthetnék úgy mint az arabokat ezek a karikatúrák, ugyanis a katolikusok a templomok freskóin nem a te vallásodat gúnyolják ki, hanem a sajátjukat ábrázolják.
  tessék? Mi az, hogy nem sérthetnék úgy??? Hogy jösz te vagy bárki más ahhoz, hogy ezt eldöntsd?? (félre ne érts, nem sértenek a templomok freskói semmiben, pusztán a gondolat háborít fel, hogy veszed magadnak a jogod, hogy kijelentsd, nem sérthetne annyira). És hogy szólnék-e, ha valaki gúnyt űz valami nekem fontosból? igen, szólnák. békésen. főleg akkor, ha a karikírozás tárgya éppen az én, vagy környezetem erőszakossága. itt nem arról van szó, hogy örülnék-e, hanem arról, hogy nincs jogom erőszakosan fellépni ellene, mert a másik ember véleménye ugyanúgy kinyilvánítható kell legyen, mint az enyém. aki erőszakosan lép fel ilyen helyzetben, az a szememben egy hulladék.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

 • luciferc

  őstag

  Jaj, felejtsük már el azt, hogy a másik embert a mi véleményünket sértő véleményéért feljelentjük!

  Mi a sértőbb, ha téged kurvaanyáznak vagy ha valaki mást akit ismersz?
  a kurvaanyázás és a világnézet egyes elemeinek karikírozása szvsz nem ugyanaz. de felőlem lehet ugyanaz is, ugyanis aki engem kurvaanyáz, azt nem tekintem értelmes embernek, így nem foglalkozok vele. sajnos kisebbség vagyok ezzel a hozzáállással, ezt tudom, de egyszerűen engem kurvaanyázással, meg egyéb szitkozódással nem lehet megsérteni.

  De ez mellékszál, a lényeg az, hogy az arabok mohamedjéről nem egy arab lapban, hanem egy európaiban tették közzé a rajzokat, és Európában a vallási alakok kifigurázása elfogadott (vagy legalábbis remélem, hogy az). ez olyan dolog, mintha én a házamban felállítok valami egyes vallásokat sértő dolgot, aztán valaki elkezdené püfölni az ajtómat, hogy látta az ablakból (vagy mondjuk látta, amikor beengedtem melegedni), kérjek bocsánatot, meg egyébként is megdöglök. ez elfogadható szerinted?

  És hogy miről is beszélünk? nem, nem Tüntetés közbeni károkozásról, autók, épületek felgyújtásáról, rohamrendőrök megtámadásáról, hanem terrorral való fenyegetőzésről.

  Mellesleg az autók, épületek felgyújtása, rohamrendőrök megtámadása hiába része az európai kultúrának, attól még visszataszító és undorító.

  Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei