Hirdetés

Keresés
 • Thyb

  senior tag

  Az átlag muszlimokat nem is érdekli az, hogy mi történt dániában. Ezt csak a szegéányebb államokban lehet megtenni ahol nagy a nyomor. Mint már azt hangoztattam itt egyes fórumokon a terrorizmus elleni harcot nem lehet fegyverrel megnyerni, mint a Szovjet vagy Jugoszláv partizánok ellen sem tudtak a náci erők hatékony eszközöket bevetni a 2VH idején. Ha megöltek 1-et, kettő lépett a helyébe. A terrorizmussal is ez a helyzet.
  Az egyetlen megoldást a gazdasági, tudományi felvirágoztatásban látom. Ha felvilágositod őket, és kenyeret adsz nekik akkor sokkal hamarabb kulturáltá válnak. Nézd meg Dubai-t vagy más gazdag közelkeleti államokat/emirségeket. Ott nincs hőbörgés, robbangatás, lázongás. A legnagyobb gondot maga az arab nép temperamentuma jelenti. Ők nem szoktak hozzá a munkához, hisz harcos nemzet, és harcokból éltek. Mezőgadaságot a helyrajzi adottságok végett sem végezhettek. Max nomád álattenyésztéssel foglalkoztak.
  Ilyen történelmi multtal nem valószinű, hogy saját környezetükben hajlamosak lennének beállni a gyártószalag mellé operátornak. Ez padig nagyon megneheziti a gazdasági felzárkózást, ami a problémák megoldását továbbra is függőben hagyja.

  Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.

 • zsiga667

  PH! kedvence

  Igen, ezt teljesen komolyan gondolom. Mondok egy példát. Október hatodika van, te pedig mivel éppen arra jársz, viszel egy koszorút Aradra a vértanúk emlékművéhez. Amikor odaérsz, azt látod hogy valaki épp román nemzeti színűre készül átfesteni? Mit csinálsz? :F
  ''ha mondjuk azt mondom, hogy az én világnézetemet úgy sértik a templomok freskói, mint az arabokat a karikatúrák''
  És sértik? :U Vagy ha sértenék is, akkorse sérthetnék úgy mint az arabokat ezek a karikatúrák, ugyanis a katolikusok a templomok freskóin nem a te vallásodat gúnyolják ki, hanem a sajátjukat ábrázolják. Mellesleg, hittél te már valaha bármiben? Volt már valami az életben ami neked fontos volt? Ha igen, mit szólnál ha valaki gúnyt űzne belőle? Gondolom örülnél. :F

  Igen, tudom hogy nem most jelentek meg, de gondolom abban egyetértünk hogy nem sok közel-keleti muzulmán olvas dán újságokat, így előfordulhatott hogy csak hónapokkal később került a küztudatba.