-
IT café
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bongeszo
aktív tag
Video effektezésre tudtok ajánlani valami jó programot?
-
bongeszo
aktív tag
válasz Totheground #453 üzenetére
Megvan de kevés, direkt effektező kellene!
-
DanielK
addikt
Nem tudom. A lényeg, hogy ha a programon belül megveszed, akkor az a klienst is kilokkolja. Most néztem és már nem unregistred és eltűntek ezek az opciók: Buy, Enter serial.
Szóval össz-vissz 7,99+1,59 a klienssel együtt. Sokkal olcsóbb, mint a 1password.
Ráadásul ez jobban testre szabható és jobban átláthatóbb, mint a 1password. -
nagyúr
Oké, a weboldalon is ennyi, csak akkor jobb így appon belül megvenni. Azért írtam nekik és még várok, ugyanis nem tudom, hány gépre tudom így syncelni a cuccokat, ugyanis van laptop, asztali pc, iPad, iPhone... szóval ha csak egy géppel tudom a dolgokat syncelni, az necces.
-
DanielK
addikt
Miért kell neked több gépre? Azok közötti syncelés már macerás. Backupot kell csinálnod, azt átvinni a másik gépre és ott meg restore. (ha lehetséges több gépre is feltenni)
Viszont ios eszközre ahogy látod nincs megkötés. Lesynceli, de csak oda, vissza már nem megy. De az tudja a 1password. -
nagyúr
Mert a 1password is olyan,hogy generál neked hard passwordöt. Amit az életbe nem jegyzel meg fejből, hanem maga a program, így ha az adott website-ot bárhol megnyitod (lapotop, asztali, iPhone,iPad), akkor a program kitölti a login adatokat... ezért kell,hogy ha pl. elmenti magának aszalin, akkor az a többin is elmentődjön és ha azokon nyitom meg, ne legyen para.
-
ittakary
nagyúr
Akár át is neveszhetjük "DanielK és icecave topikja"-ra a topikot
-
-
nagyúr
válasz ittakary #464 üzenetére
Csak akkor lehetne ezt kifogásolni, ha nem alkalmazásokról beszélnénk, ahogy vadászcsiga is mondja, megveszünk appokat - egy-egy területhez kapcsolódóan többet is - (akár a saját kárunkra is, hisz párról simán kiderül, hogy 5 perc után kuka), és erről számolunk be. Végsősoron az a cél, hogy ha mások keresnek egy appot, a mi tapasztalataink alapján választhat, nem kell megvennie többet is adott esetben, mire megtalálja a neki megfelelőt.
Látom a smile-t, csak azért ez "kikívánkozott".
Beregeltem a LastPass-t, (van magyar nyelv is, ki kell jelölni) ingyenes desktopon és magyar nyelvű is, minden jelszót, stb-t elment szépen, ki lehet jelölni, kitöltse-e automatikusan, vagy ne, meg gyakorlatilag mindent. Ha bezárom a böngészőt, kilép, nincs az, hogy más simán ellopja a jelszavaim, aztán, ha újranyitom, akkor is dönthetek,hogy bejelentkezek-e LastPass-ba, vagy nem.
Nekem nagyon hasznos, millió weboldal millió jelszava, stb, értelem szerűen akármilyen "bombabiztos" a bankszámla dolgaim inkább megjegyzem.
Ha mobilokkal is akarom syncelni, akkor az évi kemény 12 dollár, azt hiszem, meg fogom venni, és beszámolok róla majd.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
Első rész!
Második rész: na én pont emiatt gyorsan elfelejtem az ilyeneket. Hiába zárja be magát, ez valahol a gépen tárol el minden jelszót. (persze a Handy is, de nem rakja magát be a böngészőbe). Egy rossz trójai, vagy ha a géped rossz kezekbe kerül, máris azonnal beléphetnek a weboldalakra. a Handynél más a helyzet, ott ugye előbb a programot kell megnyitni (feltörni azt) és utána kiolvasni a jelszót (de az még egy kattintás, mert alapból **** ennyit látsz). Na már most egy trójai ezeket nem fogja végigvinni, míg a lastpass esetében könnyebb dolga van, mert csak a lastpasst kell feltörnie a böngészőn belül és onnantól bármit elér.
PlannerMe-t megvettem. Nem rossz az elgondolás, mert az első oldalán együtt látod az eseményeket, emlékeztetőket és születésnapokat (beállíthatod az évfordulókat is, pl a köv 30 napban esedékeseket mutassa vagy csak 10 stb.) A 2. oldalon a kontaktok vannak, a 3.-on egy havi nézetű naptár (olyan elrendezésben, mint a gyári), 4.-en pedig az emlékeztetők. Az 5.-en pedig jegyzeteket tudunk írni. A badge pedig lehet az aznapi esemény és emlékeztető együttes száma. Nagyon-nagyon tetszik a koncepció, csak három dolog hiányzik. Egy: emailt lehessen küldeni a koreai fejlesztőknek, most nem lehet, csak review írni, amit megtettem. Kettő: a hét kezdődjön hétfővel. Három a nevek vezetéknévvel való felsorolása, mert most a keresztnevek állnak elől.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
LastPassnál sem látod a jelszót egyből. Meg ha desktopról is synceled, mint mondtad, nem vagy se nagyobb se kisebb biztonságban, mint én a Lastpass-al...
Ezt ajánlom elolvasásra: [link]
Bár jut eszembe, mivel ezt is te ajánlottad, lesz kit fikázni, ha bármi problémám lesz az adatokkal
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így van, most nézem,hogy létre tudok-e hozni külön saját adatokat, mert mentenék el olyanokat is, amiket mondasz, weboldalaktól függetlent például: TAJ szám, meg egyebek.
Szerk: lehet biztonságos jegyzeteket hozzáadni, kategóriánként változó több kitöltendő mezővel.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz vadászcsiga #466 üzenetére
Rögtön olvasom miket írtatok, de azt leszögezem előre, hogy abszolút nem bántásból írtam csak megnyitottam a topikot és CSAK a ti avatarjaitokat láttam
De most, hogy leírtátok, hogy mi is a topik célja, én is egészen másként látom. Így már látom valamennyi értelmét
[ Szerkesztve ]
-
-
gzbotii
veterán
Valaki probalta az Angry Birds spacet?
Estleg, akcio varhato ra, elerheto lessz inegyenesen?When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
szabopali
aktív tag
Én speciel imádom, hogy kitárgyaljátok az appokat, sőt a naptár és password kérdés kimondottan érdekel (vannak olyanok amik engem spec nem érintenek: jump)! Örülök h nyilvánosan teszitek (tesszük).
Amikor megvettem a ifónt ( 1 hónapja) az első kérdéseim között a password védelmet nyújtó applikációk is szerepeltek. Sok account, többféle email és banki hozzáférések minden napi számomra. Mivel akkoriban nem volt rá kapás, most viszont alapos elemzéseket olvasok, a jóvoltotokból, kipróbáltam néhány lite vagy free alkalmazást. Nem fogok ujjat mondani mindegyikről volt már szó és ezeket használom: iPassSafe és a MiniKeePass 1enlőre!
Az utóbbinál a desktop része is fontos volt nekem, hiszen így mindenhol elérhető az app!
A biztonságról pedig az a véleményem, h 2-3 fontos accountot komplett fejbe tartok, ilyen az 1ik olyan email amelyikbe olyan infók (üzleti szerződések etc) is szerepelnek amiket nem szeretnék megosztani ezek magas védelemmel látom el, Isten őrizz, h ezt papírra vessem.
A másik a Banki rész: amit könnyű szívvel "átadok" egy ilyen alkalmazásnak az a "aprópénztároló" ha netán bukom ágya fene Ezzel fizetek online pl. Amelyik bankszámlámon a qrva sok pénzem van na az megint csak tabu a papírnak és appoknak is. Ezeket meg kell jegyeznem, duma nincs! Sthol is megmondta a legrohadtabb az agynak mikor közlik vele mit csináljon, "itt álljon meg ott forduljon jobbra stb" Zombisodás! És még 1et a valós védelemről: a bank számlám és annak elérhetősége két közjegyzőnél elérhető, ha velem bármi is történne, de csak az általam megjelölt személyeknek.
Az utóbbi rész OFF, elnézést, érte. Bármilyen - hozászolások és azok létrehozóira vélt célzatosságot és/vagy iróniát tagadok és határozottan visszautasítok!Én szeretek itt! Láma vagyok, de nagyon figyelek! iGyekszem
szabopali
-
gzbotii
veterán
válasz Mela Kehes #485 üzenetére
Foleg figyelembe veve, hogy nem tudom hozzadni a kartyamat
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
vadászcsiga
félisten
Ingyenes a World Calendar. Én ausztriát állítottam be mert sokat szoktunk arra járni.
-
nagyúr
válasz vadászcsiga #489 üzenetére
Egész kedves a fejlesztőktől, hogy pont a születésnapomat írták az ikonra
Lastpass még teszt alatt, írok majd róla.
-
szabopali
aktív tag
-
Mela Kehes
Topikgazda
A Puffinból a fizetős mivel jobb?
"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
vadászcsiga
félisten
válasz Mela Kehes #495 üzenetére
A lényegben. Csak abban van flash.
-
max-11
tag
Üdv! Bekapcsolódnék a napi teendős-naptáras témába, megoldást keresek. Nyilván szeretném tartani telefonomon a napi teendőket, akár konkrét időpont megjelöléssel. Eddig semmi különös, a gyári tudja. Meg a gyári "Emlékeztetők" is jó, ki lehet pippantani és elintézetté tenni vmit. Nekem a csavar ott lenne, hogy az iphonomra a bejegyzéseket beszinkronizálni kellene és akár nem is az én gépemről. Ideális esetben pl. a munkatársam x programba (pl. outlook) beírja adott időponthoz akár emlékeztetővel a programot, feladatot, ami egyben megjelenik az én telefonomon. Hovatovább visszafelé is működhetne a dolog, tehát pl én pötyögök be a telefon x alkalmazásába és az pc-n is megjelenik. Sajnos nem vok vmi mobilguru. Van vmi megoldás?
-
max-11
tag
Más. Kipróbáltam a Waze appot, sztem nagyon jó, remélem bővül a felhasználói kör. Viszont baromira szívja az akksit. Nektek is? Ezen kívül azt vettem észre, hogy bezavarja nálam a kocsi rádióját - ehhez azt kell elmondjam, nekem a szellőző rácsára akasztott primitív tartóm van, ezzel a rádióhoz elég közel kerül az iphone. Pár másodpercenként lehalkul, v kihagy a hang mikor a tartóban van a fon és megy a waze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i5-1165G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- ThinkPad X395 üzeti utrabook,üzletből,.garanciával Ryzen7/16RAM/512SSD/FULLHD IPS /LTE
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- LG UltraFine 27UN83A-W 2 év Gyári garancia +AJÁNDÉK Gyári LG Ergo állvány
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" Touch Bar 2016 i7/3,3GHz/16GBRAM/512GBSSD magyar bill.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen